Cookie- og Privatlivspolitik

Diana

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen, som er fortalt i et roligt tempo, rummer en enkelt scene med en hjerteoperation, hvor et åbent operationssår ses. Scenen er dog kortvarig, og er ikke omgærdet af nogen form dramatik, hvorfor den vurderes kun at ville kunne virke skræmmende på de yngste børn.

Se mere på medierådet.dk
26.09.2013
| |
2 timer 10 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Diana
|

Filmen 'Diana' har sin begyndelse i 1995, og den unge Diana Frances Spencer er en af verdens mest fotograferede og omdiskuterede kvinder - kendt som Lady Di og som "Folkets prinsesse".

Ægteskabet med Englands Prins Charles er endt i skilsmisse, og titlen som Prinsesse af Wales ligger nu bag den unge kvinde. Diana står for første gang i mange år på egne ben med mulighed for at genopfinde sig selv samt opbygge det selvværd, hun i mange år har manglet.

Da hun tilbydes rollen som international kampagneleder og forkæmper for humanitære sager, tager Diana derfor imod udfordringen og finder imod alle odds kærligheden i den britisk/pakistanske hjertekirurg, Hasnat Khan.

Hun fremstod ægte og varm i modsætning til det øvrige britiske kongehus, og mange kan huske, hvor de var, da Lady Diana døde i en alt for tidlig alder i et biluheld i 1997. 'Diana', der er den første spillefilmsbiografi om prinsessen, vælger dog ikke at fokusere på ulykkens tragiske omstændigheder, men i stedet på de sidste to år af Dianas liv, hvor hun fandt sig selv samt ny mening med livet.

Modsat The Queen,  filmen om Dianas svigermor Dronning Elizabeth 2. af Storbritannien, med en engelsk skuespillerinde i titelrollen, har ’Diana’ mere internationale kræfter bag kameraet. Australske Naomi Watts spiller det engelske ikon, mens tyske Oliver Hirschbiegel (Der Untergang) sidder i instruktørstolen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (375 votes)
3.6
2

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er rendyrket lægeroman, ligesom fremstillingen af Diana som en ensom Bridget Jones-klon, der spiser toastbrød med opvarmede bønner til aftensmad, fordi hun aldrig har lært at lave mad, virker mere søgt end charmerende." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "ikke andet end overflade og papirfigurs-agtigt." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Replikkerne er nærmest parodisk stive og klichetunge, og Naomi Watts spiller med nogenlunde samme troværdighed som en billig paryk." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Naomi Watts er en skygge af sig selv i den kedelige rolle som Diana og kan intet stille op mod det elendige manuskript, det stærkt reducerende plot og en billedside, der minder om fordums tv-film." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Både handling og dialog er som taget ud af en dårlig lægeroman, og det er rent ud sagt tåkrummende at være vidne til." (Sophie Engberg Sonne)

 • Radio24syv

  "Jeg er mellem-begejstet. Den er ikke helt nede på to stjerner, hvis man ser den som en kulørt film, så er den ganske underholdende.” (Rikke Rottensten - Femina)

 • Weekendavisen

  "Tv-filmen 'Diana: Last Days of a Princess' (2007), hvor Genevieve O'Reilly spillede titelrollen, havde alle de sensationalistiske vinkler. 'Diana' gør det sobert, men uden særlig gennemslagskraft." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Minder mere om en tv-serie, man ikke rigtig kan komme igang med.
En halv tør film, der ikke rigtig rammer en.
Jeg har ikke lært noget nyt efter den film, jeg får da mere af vide hvis man ser tv- avisen .

Wayne

Jeg kan sagtens forstå dem som er skuffede over filmen.

Hvor er Charles, hvor er Elizabeth - hvor er de to små prinser?

Det virker en smule søgt at kalde en historie Diana - uden at vise hele historien, eller ihvertfald det meste.

Havde man istedet valgt at kalde den Prinsessens persiske kærlighed - så havde det været mere dækkende for indholdet.

Indrømmet, jeg læser åbenbart ikke nok sladder - for jeg anede ikke noget om historien om Hasnat Khan. Så ud fra den vinkel, lærte jeg lidt mere om Lady Di - og det der drev hende gennem de sidste år.

Til at starte med virkede den lidt forvirrende i den måde den var klippet - men det gav langsomt mening.

Skal man angribe filmen for noget må det være, at den forventer at alle kender hele historien om Dianan Spencer. Derfor er der ingen grund til at give os informationer om før, eller efter.

Det er 18 år siden Di døde - og en masse er vokset op, uden at kende detaljerne. Det er en klar fejl af forfatter og instruktør, bare at forvente at alle har styr på den del.

Naomi Watts gør det fint i rollen, selvom hun ikke ligner Di - men hun formår aldrig helt at ramme den værdighed som hun også havde.

SaraB

Naomi Watts gør et særdeles glimrende stykke arbejde! Filmen er måske bare lidt lang og flyvsk. Man får et fint indtryk af prinsessen, og handlingen er sådan set udmærket. Det er en meget tragisk historie, og nok mest interessant for dem der kan huske hende.

Jeg er selv for ung til at kunne huske Diana, men mine forældre som kan, synes at filmen var rigtig god og var ikke det mindst skuffede.

Kan dog ikke helt forstå, at den har fået SÅ meget kritik. Ved ikke, hvad folk egentlig forventede. I det mindste var skuespilpræstationerne helt i top, det kan man ikke tage fra filmen!

Susanneuser/776021

En god film om følelser og ensomhed. Værd at se!

Marian user/964006

Beskriver kærlighedsforholdet meget smukt. Da Diana er død kan vi naturligvis ikke få verificeret historien hos hende, men ellers synes jeg hun var filmatiseret på en god måde. God skuespilspræstation af Naomi Watts.

Tina Ulvuser/867610

overrasket over at forholdet til Hasnat Khan ikke kom frem i lyset inden Lady Di's alt for tidlige død - men glædeligt at hun trods alt nåede en alt for kort lykkelig forhold til trods for op og nedture....

Jeg kan stadig sidde og blive helt harm over at hun ikke kunne få fred til at nyde kærligheden og få lykken ind i livet.

Hun forstod at bruge pressen til at gøre opmærksom på hendes mærkesager og det var fantastisk - dog blev hun efter mit synspunkt jaget vildt og man respektede ikke et nej.

Fik et stik i hjertet over at hun ikke så børnene så ofte - syntes at 4 uger mellem besøgene er utrolig lang tid...

Mariane

Kedelig

susanneuser/527631

Jeg havde ikke de store forventninger til denne film, men blev faktisk grebet af den stemning og ærlighed der var skabt i filmen. Jeg havde ikke fulgt så meget med i sladder bladene omkring Dianas død og blev meget overrasket over at høre om hendes meget komplicerede kærligheds liv. En god film der er værd at se. Måske mest for kvinder.

Pernille

For første gang nogensinde overvejede vi at gå midt i en film. Dårlig film - dårligt skuespil. Men det er også svært at skulle spille en af verdens smukkeste og mest elskede kvinder.
Vi blev til slutningen og nød trods alt Naveen Andrews skuespil.

maj-br

Dette var en film, jeg synes jeg skulle se.
Jeg blev skuffet, kunne lige så godt ha været en filmatisering af en Barbra Cartland bog, men en slutning vi alle sammen kender :-(
Nogenlunde velspillet.
Kom aldring ind under huden, havde måske været en ok film at se på hjemmebio. ØV :-(

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.