Cookie- og Privatlivspolitik

Detektiverne

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en humoristisk grundtone, men indeholder også en del spændingsladede passager, hvor børn forfølges og trues af voksne, og i et tilfælde bliver børnene også beskudt. Filmen viser børn der agerer i en voksenverden og håndterer temaer som narkosmugling, afpresning og trusler på livet. Miljøet, som filmens hovedpersoner færdes i, er i flere tilfælde meget råt, hvilket blandt andet kommer til udtryk, i måden hvorpå børnene bliver behandlet af de voksne. Filmens forbrydere fremstilles som aggressive, voldelige og kyniske, og gennem det meste af filmen står børnene alene i en tiltagende farlig situation. Det vurderes at truslen mod dem fremstilles så realistisk, at det for de 7-9-årige kan virke skræmmende. Dertil kommer at filmen bryder med genrekoder, som denne aldersgruppe benytter sig af, for at kunne kapere dramatikken. Da børnene i filmen dog er stærke og handlekraftige og ikke kommer til skade, og da flere scener har en humoristisk vinkel, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
10.04.2014
| |
1 time 28 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Detektiverne
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Filmen 'Detektiverne' handler om den 13-årige Mathilde, der synes, at verden er uretfærdig. Noget må gøres. Nogle må stille sig op og hjælpe miljøet og de svageste i samfundet. Derfor beslutter hun sig for at danne sit eget detektivbureau kaldet ”D”.

Problemet er, at Mathildes klassekammerater ser hende som lidt af en underlig fisk, så de holder sig langt væk fra hendes lille projekt. Hun ender dog med at danne trekløver med de lige så upopulære Gustav og Tobias.

Langsomt finder de ud af, at de fungerer godt som et team, hvilket de især får brug for, da Mathildes onkel kommer i fedtefadet hos nogle skumle gangstertyper.

’Detektiverne’ er et forsøg på at skabe en ny type dansk ungdomsfilm, der ikke lægger fingre imellem og som skruer op for både action, spænding og drama.

Det er Esben Tønnesens debutfilm efter en lang række succesfulde kortfilm, og hans tilgang til filmen bærer præg af ikke at være farvet af dansk ungdomsfilms traditioner og konventioner. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (52 votes)
3.7
2.3

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Søvngængeragtigt genbruger den skabeloner fra mange lignende discount-film i genren." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "[...] var jeg ni år, ville jeg glemme at spise mine popcorn af bar spænding." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Én funklende stjerne til hver af de tre unge hovedroller." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "[...] alt i alt er 'Detektiverne' lige så allround flad og fantasiløs som den flade og fantasiløse og i enhver henseende gennemsnitlige titel antyder." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "[...] en morderligt artig affære." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Børn i dagens Danmark har fortjent bedre." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "Har man den samme alder som Detektiverne, er filmen et oplagt ferietilbud." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Johan Pedersen

Der er næppe nogen tvivl om, at når der bliver lavet danske spionfilm, så er det de 12 til 13 årige børn, som har hovedrollerne f.eks også i "Zoomerne". Nu er der så kommet en ny dansk detektivfilm med 12 til 13 årige børn, der kan snørre de voksne. Hvis "Detektiverne" var drejet lidt mere til den seriøse side, ville den være mere intelligent og underholdende. Men igen lidt mere rettet mod aldersgruppen, imens de voksne synes, at det er urealistisk det som foregår. Skuespillet er heller ikke så fantastisk, så jeg kan ikke så godt, anbefale den.

elisabethuser/204638

Christopher og Cristian så Detektiverne sammen i fredags og de kan begge li filmen! Spændende og alle spillede godt - især børnene!
Det er en fin jagt på nogle tyve! Børnene redder et hus fra at brænde - modigt! Og så alligevel sprænger hele skidtet i luften. Helikopterturen var fed - utroligt hvad unge drenge dog kan!
Christopher anbefaler at du ser filmen!
God fornøjelse.

Vibeke

Skal se den idag

Løjsa

Var inde at se den sammen mine to drenge på 9 og 11. Den var ikke nogen kæmpe succes hos hverken dem eller os voksne. Filmen var forudsigelig, og havde ikke noget nyt at byde på.

Henriette

En ren fornøjelse :)

Kristinauser/454456

har anmelderne prøvet at se den med børn? Det er det samme igen og igen. Detektiverne er fantastisk. Var inde og se den med 3 piger på 10 år. De var fuldstændig opslugt fra start til slut og taler stadig om den!

carinauser/524

Rigtig god børnekrimi min datter og hendes veninde nød den! Lillebror var også med og syntes også den var god! Han syntes det var spændende med skyderi og Helikopter styrt, men det er jo også lige noget for drenge!

Anne Louiseuser/58435

Detektiverne er en rigtig god og underholdende børne- og ungdomsfilm med nogle cool børn i hovedrollerne. Plottet er spændende så de voksne keder sig heller ikke!

maria

den skal jeg se:)

Bjarke

glæder jeg mig til

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.