Cookie- og Privatlivspolitik

Det stærke køn

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
09.06.2011
| |
1 time 53 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Made in Dagenham
|

Da Rita i 'Det stærke køn' af omveje bliver katalysator for en langvarig strejke, er hun ligesom sine kollegaer en ganske almindelig husmor.

Strejken vokser dog over hovedet på såvel Rita som hendes nærmeste, da sagen får enorm pressedækning og føres helt op på regeringsplan.

Kampen bliver ikke uden omkostninger, men med en kombination af stædighed, sund fornuft og masser af humor beviser Rita og de andre piger, at de kan matche enhver mandlig modstander.

Filmens titel henviser til den gruppe af viljestærke kvinder, der i året 1968 valgte at trodse normerne og sine arbejdsgivere i kampen om ligeløn mellem kønnene i et særdeles mandschauvinistisk England.

Det autentiske slag blev ledet af de bare 187 kvindelige ansatte på den magtfulde Ford-fabrik i Dagenham. I spidsen stod Rita O’Grady, spillet af Sally Hawkins ('Happy-Go-Lucky').

'Det stærke køn' bygger på en virkelig begivenhed.

Filmen er en del af Biografklub Danmark.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (93 votes)
4
4

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... disker op med den ene skarpe dialog efter den anden og ligeså meget sen-1960er arbejdernostalgi, som hjertet måtte begære." (Iben Albinus Sabroe - Information)

 • Børsen

  "Lun og humoristisk, uden at være en direkte komedie, alvorlig uden at være dramatisk. Cole mestrer den fine balancegang mellem det letbenede og det inderlige, hvilket resulterer i en feel good-film, der bare føles helt rigtig." (Morten Dürr)

 • Jyllands-Posten

  "Sen-1960'ernes ånd er ramt til perfektion komplet med højt hår og storblomstrede gevandter, ligesom også soundtracket stemmer smukt i og bidrager til en herlig og opløftende filmoplevelse." (Katrine Sommer Boysen)

 • Radio24syv

  "... vellykket og ganske underholdende..." (Stine Teglgaard)

 • Politiken

  "... lidt for sød og happy-go-lucky til for alvor at få biografgængeren m/k op på barrikaderne. Den vil hellere underholde end agitere, men er man indforstået med det, er 'Det stærke køn' en både sød og velmenende film." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "I en tid med højtråbende farcer er Made in Dagenham et eksempel på den gode folkekomedie. Endda et smukt og lærerigt eksempel." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Dittepigen94

En god underholdende film som man sagtens kan se igen.

God historie, fint skuespil og en interessant dialog, ligesom stilen er ramt super godt.

Lejede den på dvd og føler på ingen måde at mine penge er spildt - tværtimod! Jeg ville ønske jeg kunne sige det samme om de andre fim jeg lejede, men denne her var i hvert fald rigtig god!

Camilla

En god film, som helt klart har skole potentiale.
Håber i den grad at filmen kommer til at blive spillet i flere 9. klassers lokaler så de kan lære om en ting som faktisk har stor betydning for hvordan tingene hænger sammen idag. Kunne lige forestille mig hvordan debatten kunne begynde mellem drenge og piger. :)

Denne her film er helt klart lærerig og utrolig underholdene.

Katja

En rigtig fin film... ikke den vildt store underholdning, men mere en film hvor man lære lidt om hvordan det var den gang og hvordan tingene hænger sammen, som sådan! :)

Leneuser/523778

Var i biografen for aty se "Det stærke køn", og nød at se noget typisk engelsk! Man kunne godt se det var den samme person som havde lavet Calendar girls, men det blev den ikke ringere af! Blev godt underholdt og synes det er rart at få slutningen på historien, så man ikke selv skal til at digte!

Metteuser/588758

Fin feel-good movie. Sally Hawkins er altid god!

Neeluser/16521

Super stærk film :0) Vi kvinder har sgu også noget at have sagt, men vi har stadig noget at kæmpe for :0)

Trine Nørgaard

Sikke en fantastisk film. Denne film skiltrer smukt, hvor hårdt det var for kvinderne (og deres trofaste mænd) at opnå retfærdighed, så begge køn blev lige.

Filmen er både humoristisk, sørgelig, historisk og spændende. Som en anden anmelder nævner, så minder den om "An Education", og det er fremragende, at den kan måle sig med så god en film, for den var jeg også helt vild med. Jeg synes, det er en fantastisk oplevelse, når man går i biografen og kan lære noget - ikke bare blive underholdt, men også få noget historie ud af det (fx for sådanne historiedumme kemikere som mig).

Skuespillet var yderst fremragende og især Sally Hawkins som Rita (hovedpersonen) gjorde det yderst godt. Man kunne mærke både hendes styrke, tvivl og kvindelige list. Øvrige skuespillere - mænd som kvinder - lavede også en toppræstation.

Hele stemningen i filmen var helt fantastisk. Der var en kontrast mellem fantastisk flot filmning til gamle optagelser fra 60'erne. Alt blev skiltret: kontrasten mellem rig og arbejderklassen, begravelser, skolevæsenet, den pulserende industri, arbejdsvilkår, ægteskabet, børneopdragelse og meget meget mere!

Hvis du gerne vil se et historisk mesterværk, så skal du helt klart tage ind og se denne. Du vil ikke fortryde den, hvis du også elskede And Education og The Kings speach.

Charlotte

Superfilm om et altid hedt emne. Desværre har vi stadig ikke ligeløn for lige arbejde, men Rita gør sit for at det skal lykkes på Ford fabrikken. En god omend ikke helt sand historie kampen fortsætter!!

Sarahuser/716764

SÅDAN! Hvis man trods alt fjener k'et i kvinder, står der vinder!
Glæder mig til at se den.. og ikke mindst til at se hvor mange mænd der tør at tage ind og se den ;)

Johnuser/923236

Ufatteligt i kvinderne bliver ved med at nedsætte den "anden" halvdel.
Skulle filmen have være med ?-tegn ?
Er det ikke deprimerende at kvinden fortsat ikke har ligeløn, er det 100% den "andens" skyld.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.