Cookie- og Privatlivspolitik

Det andet liv

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dyster og kuldslået grundstemning. Voksnes mislykkede liv er den tematiske ramme, som portrætteres som sammenbrud af menneskeliv. Der indgår et voldsomt biluheld, som der bygges ulideligt spændende op til. Der indgår en tekstet eksplicit/pornografisk gengivelse på skærmen af homoseksuel sex mellem en ældre familiefar og en ung mand. Der indgår scener med samleje, mord, og en kvinde, der bryder psykisk sammen efter hendes mand er død. Hun går fra forstanden og lever sammen med hans genfærd på en måde som er gengivet med gysergenrens virkemidler. På baggrund af den tematiske ramme og de enkelte eksplicitte scener, vurderes filmen at kunne skræmme børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
07.08.2014
| |
1 time 44 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Det andet liv
|

Filmen 'Det andet liv' handler om tre skæbner, der flettes sammen i en jagt på lykke gennem netdating.

En tøjekspedient har uhelbredelig kræft og vil gerne fi nde kærligheden, inden han dør. En familiefar er skabsbøsse, der leder efter unge fyre, uden hans familie må opdage det. En ung kvinde finder en kæreste, men forholdet bliver mere og mere kompliceret og styrer mod en katastrofe. Alle må de træffe svære valg, som får afgørende betydning for deres liv - nogle fører til lykke, andre til ulykke. 

Instruktøren Jonas Elmer vender tilbage til den eksperimenterende filmstil, som især gennembrudsfilmen Let's Get Lost er kendt for. 

Manuskriptet er udarbejdet i samarbejde med komikeren Rune Tolsgaard (Drengene fra Angora). Over en periode på tre år mødtes de regelmæssigt med et hold skuespillere, som improviserede en række scener over temaet "Kærlighed og netdating".

'Det andet liv' er resultat af denne proces. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (28 votes)
4.8
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det mest friske pust ved filmen er [...], at vi får lov til at se en ny stribe skuespillere og en del gamle kendinge i helt nye rollefag, og hurra for det." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Jonas Elmer har i al sin imperfektion skabt en levende og vedkommende film, der varmt kan anbefales." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Skuespillet er nærværende og upåklageligt (med befriende mange nye kræfter) og der veksles sømløst mellem det naturalistiske og det stærkt stiliserede i en lang række flotte billedkompositioner [...]." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Det er forfriskende med en dansk instruktør, der tør og gør noget radikalt anderledes og søger tilbage til et udgangspunkt, der trods mangler fungerer." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "'Det andet liv' har flere gode scener og mindeværdige replikker og smarte detaljer [...]. Men også hampre klicheer." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det er smukke aftryk af virkeligheden, som desværre gør mere indtryk end de statistiske figurer i forgrunden." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mia

Jeg må indrømme at jeg ikke helt vidste hvad jeg skulle sige om den lige efter, at jeg havde set den... Det er den slags film der lige skal tænkes over, men jeg synes faktisk, at den var okay. Den består af akavede, pinlige og ikke mindst ægte scener. Specielt er jeg imponeret over scenerne og historien omkring Karen's og Rune Tolsgaard's roller. Alt i alt virker det til at være en film der er meget gennemtænkt.

Maria

Fin film med nogle gode historier, og fint skuespil.

Desværre bliver den lidt for klichéfyldt i nogle af historierne, og lidt for ekstrem også, i forhold til hvordan jeg tror rigtige mennesker ville reagere hvis de var i samme situation. Men på den anden side har jeg heller ikke prøvet at leve et andet liv ved siden af mit rigtige, så jeg kan selvfølgelig heller ikke helt vide hvad jeg taler om. :)

Therese

Jeg har glædet mig til denne film siden december 2010 hvor jeg første gang var med til film optagelserne med Liva min hund som er Karens hund i filmen.

Da jeg så den i går var det en super oplevelse og en god film! skal helt klart ind og se den igen :D

Bentuser/9810

Det andet liv...

Den skal jeg ind og se , og lyder til at have en god handling ,
så skal i bio med min veninde og glæder mig .

Ida

Bryder mig normalt ikke specielt meget om danske film - men når Thomas Ernst er med, skal den da lige genovervejes! ❤️

JB007

Skal helt klart ind og se den her danske film! Kan rigtig godt lide Stefan Pagels og Thomas Ernst, så skal nok blive godt.

Anneuser/16155

Den ser jo ud til at have forskellige handlingsforløb. Men også triste ... Sikkert en lidt "tænkende " film .
Men sikken en flot sammensætning af skuespillere :-)
Så mon ikke jeg skal ind og se denne film!!

Kathrine Amalie

..af den anden verden fra Jonas Elmer. Jeg havde æren at se den, til et Ekko arrangement, det er en meget speciel film, men jeg forstår slet ikke, hvor opbakningen fra landets biografer m.m er henne. Den er på sin vis nytænkende, jeg har ikke set noget ligende i dansk film, og god, det er den faktisk også. Man kunne godt have beskrevet den bedre, for at lokke flere folk til. Jeg blev ikke draget af resumet, men derimod af skuespillervalget. Jeg blev derfor positivt overasket, og kan klart anbefale denne. Den er destruktiv, sjov og alvorlig, på én og samme tid.

Wayne

har bevist at han har flair for humor - gennem Langt fra Las Vegas og Nynne, så mon ikke vi også får lidt af det i denne?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.