Cookie- og Privatlivspolitik

Death Proof

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
01.06.2007
| |
1 time 54 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Death Proof (Grindhouse Part 1)
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Filmen 'Death Proof' er Quentin Tarantinos bud på fænomenet "Grindhouse"

Grindhouse dækker over den bølge af billige og halvtarvelige film som strømmede ind over de amerikanske biografer i 70’erne med titler som ’Ilsa, She Wolf of the SS’ og ’I Drink Your Blood’.

Film, hvis overordnede ærinde var at levere vold, sex og action uden hensynstagen til egentlig sammenhængende historie og godt filmhåndværk.

Tarantinos film har alle elementer fra Grindhouse i form af biljagter, ikke helt uskyldige piger, et manglende akt, falske trailere og billeder ude af fokus.

’Death Proof’ er dog hverken parodi eller pastiche, men en hyldest til genren.

Filmen følger den charmerende og diabolske Stuntman Mike (Kurt Russell), der giver eventyrlystne piger en tur i sin specialbyggede bil, som er sikret mod døden på vejene. Noget som efter dyrekøbt erfaring viser sig kun at gælde for føreren…

Med tydelig inspiration fra klassiske oktanfyldte film som ’Bullit’ og ’Vanishing Point’, har Tarantino skabt en hybrid mellem 70’erne og instruktørens egen unikke og overrumplende stil kendt fra Kill Bill del 1Kill Bill del 2 og mesterværket Pulp Fiction.

Robert Rodriguez bidrag til Grindhouse har titlen Planet Terror.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (71 votes)
3.9
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Frank

Dårlig

Lars Michael

Siger kun det her mega dårlig film,

Bjerg

Den har sine øjeblikke, og man kan sagtens se det er Mr. Tarantino der er bag kameraet, men filmen mislykkedes. Den er ikke godt nok skruet sammen, det er som der mangler noget for at få den til at vække lige så meget interesse som resten af hans film-katalog.

Ali

Tarantino synes også selv det er den dårligste af sine film. På papiret lyder der altsammen fint nok, men der mangler noget indhold og nogle motorkræfter under hjælmen. Ellers er det bare en dødsejler på hjul. En trafikulykke, der venter på at ske.

Allan

Vel nok QTs dårligste film med max tre gode scener. Så selvom Kurt Russel er dejligt ubehagelig og der måske er lidt babefaktor, så et det lidt som en madpakke med tre leverpostejsmadder indpakket i staniol og så kan selv prøve at øge spændingen ved at kunne vælge hvilken der skal tygges først. Det var sikkert en sjov ide, men resultatet minder om et gabende kedeligt trafikuheld.

Wayne

Grindhouse projektet, ikke nær så veloplagt som Planet Terror, men det er jo alligevel Tarantino.

S. Rico

Alle Tarantino film er pr. definition must-see film. Og der er ingen der går skuffet ud af biffen efter denne her.

Hearmeroar

Hotte Babes blandet med farlig kørsel og voldelige scener og en fed fed slutning :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.