Cookie- og Privatlivspolitik

De uskyldige (2017)

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
05.01.2017
| |
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Les innocentes
|

I filmen 'De uskyldige' bliver den unge franske læge Mathilde sendt til Polen i 1945.

Kvinden arbejder for Røde Kors og skal assistere med behandlingen af overlevende fra de tyske koncentrationslejre. En dag bliver hun sendt til et kloster, hvor en nonne beder om hendes hjælp.

Her opdager Mathilde, at flere af søstrene har været udsat for overgreb fra de sovjetiske soldater og er blevet gravide. For nonnerne , der ikke kan forene deres tro med graviditeten, bliver den kvindelige læge deres eneste håb.

'De uskyldige' er et fransk drama instrueret af kvinden bag Coco før Chanel. Rolleliste består bl.a. af Agata Kulesza, som tidligere har medvirket i det Oscar-vindende drama Ida, der også handler om en polsk nonne berørt af Anden Verdenskrig.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (52 votes)
4.8
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Der kan være politiske overtoner i filmen [...], men det rokker ikke ved filmens vilje til ikke at forkludre sin egen historie med overdreven sentimentalitet." (Kristian Lindberg)

 • Filmland P1

  "'De uskyldige' er i almindelighed dygtigt håndværk – en vellavet og solid film." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'De uskyldige' er en nødvendig fortælling, som ikke lader tragedien fylde i så høj en grad, at det bliver helt ubærligt at møde." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'De uskyldige' er et stærkt drama om et kontroversielt overgreb og udspiller en kontant konflikt mellem tro og lægevidenskab." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "... den polske kloster-del af denne polsk-franske film er mærkbart stærkere end den franske læge-del." (Lars Bukdahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Anden verdenskrig danner rammen om mange uhyggelige og fantaske fortællinger. Mange af dem trak dybe spor efter sig - også da krigen sluttede.

Denne historie er bestemt ingen undtagelse. Sagens kerne er ingen hemmelighed, en række polske nonner er blevet voldtaget af russiske soldater - flere gange. Nu høster de frugten af overgrebene, da flere er blevet gravide.

Det store dilemma er naturligvis den skam det vil bringe over både dem og klosteret - og børnene har ingen fremtid, for hvem skal tage sig af dem?

En af nonnerne tager, mod priorindens ordre, affære og kontakter det lokale franske Røde Kors - hvor den unge læge Mathilde lader sig overtale til at hjælpe.

Det er en farefuld og besværlig proces - for ingen må vide hvad der er sket. Men voldtægterne er ikke den eneste kriminelle handlinger, som foregår på klosteret - snart sker en endnu værre forbrydelse.

Mathilde udsættes selv for fare, og bliver mere og mere klar over omfanget af det er hun er rodet ind i.

Der er noget særligt ved nonner - de sorte og hvide klæder i kontrast, skaber noget grafisk, som i en mørk tid, med sne er endnu tydeligere. Vinterkulden mod rigtige levende mennesker.

At historien bygger på virkelige hændelser, gør den bare mere interessant og fantastisk. Det er et smukt og grusomt drama, som bevarer en sitrende intensitet gennem hele filmen. Personligt undrer jeg mig over at den ikke er en af de nominerede blandt årets Oscarkandidater til Bedste udenlandske film.

8/10

Niclas Dalby

Det er en fantastisk film, der slet ikke har fået den opmærksomhed, som den fortjener. Lou de Laâge er fantastisk i rollen og jeg synes virkelig scenografien gjorde noget for mig. En barsk historie, men den tør fortælle den.

Jeg krydser fingre for den når ud til flere mennesker.

Fransuser/241594

Hvis du er til overfladisk og banal film, der ikke sætter sig i dig, men er glemt næste dag - så skal du ikke se 'De uskyldige'.

Er du derimod til film, der ikke nemt bliver glemt, som har dybde og udfordre dig, hvad enten du er troende, ateist, agnostiker, eller noget helt 3. - så er dette filmen for dig.
Een bemærkelsesværdig film, der bygger på en virkelig historie

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.