Cookie- og Privatlivspolitik

De Standhaftige

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en anspændt og konfliktfyldt grundstemning, og den indeholder mange scener med en forpint, vred og momentvis selvmordstruet hovedfigur. I et meget voldsomt og ubehageligt anslag ser man en soldat træde på en mine, så hans krop sprænges i luften. Man ser ham efterfølgende ligge med blod i munden, og mens han bæres væk løber blodet fra hans krop. Hertil kommer enkelte scener med flashbacks til krigssituationer og scener med seksuelt indhold. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
07.04.2016
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
De standhaftige
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

Den danske film 'De standhaftige' handler om soldaten Thomas, der mister begge ben i Afghanistan og indlægges på et dansk hospital - uden håb og med en smadret identitet.

I sin sorg går vreden ud over hans nærmeste, imens Thomas kaster sig ud i et desperat forsøg på at genoptræne sig selv.

Balletdanseren Sofie kommer dagligt på genoptræningscentret og lægger hurtigt mærke til den invalide mand med det voldsomme temperament. I et forsøg på at kunne gøre en forskel, begynder hun at hjælpe Thomas tilbage på benene med hjælp fra ballettens verden.

'De standhaftige' er et drama om modsætninger. Soldaten møder danseren, krig møder kærlighed, og sidst men ikke mindst forsøger en mand at omfavne livet efter en nærdødsoplevelse.

Mikkel Boe Følsgaard spiller Thomas, mens den tidligere ballerina Cecilie Lassen debuterer som Sofie. Lassen har siden 2000 danset ved flere store balletter og modtaget flere store priser. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (199 votes)
4.9
4

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'De Standhaftige' fungerer bedst, når den modstiller Thomas' krigshåndværk med den ikke mindre krævende balletverden, Sofie færdes i." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "... endnu [en] tiltrængt film om Danmarks engagement i Afghanistan og den enorme pris, som mange menige soldater kom til at betale i en krig, som måske slet ikke var ofrene værd." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "'De Standhaftige' er næppe en revolution af genren 'kærlighed på film', men i Lisa Ohlins glimrende instruktion og med et varieret [og ret så usentimentalt] manus blev denne signatur både fanget og engageret ..." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "Det ikke mindst i [Cecilie Lassens] energi, hendes imponerende tilstedeværelse i rollen som Sofie, at ’De standhaftige’ bliver en levende kærlighedsfilm." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er ikke bare i sin fysiske præstation, at Lassen imponerer. Hun leverer sine replikker uden en eneste gang at miste tempo, og selv når talen kræver, at hun tøver, er hun præcis." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Det bedste ved 'De Standhaftige' er portrættet af den berøringsangste, handicappede krop, når kameraet dvæler ved Thomas ..." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "Der er ikke en finger at sætte på filmen. Alligevel føles den rigeligt let." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
jørnuser/394759

Dansk film tager fat på både krig og kærlighed på en helt ny måde. Spændende valg af hovedroller hvor Følsgaard er stjernen, med sikkert og voldsomt spil, men Cecilie Lassen stjæler alligevel billedet. Hun er en vulkan, som en skøn naturkraft.

sanneuser/762923

Super god film som rammer en på alle følelses niveauer, den viser hvordan samfundet kan svigte en hjemsendt skadet soldat og samtidig viser den hvordan soldaten selv kæmper videre.

Elzbieta

En meget god film med to fantastiske hevetpersonor Mikkel som krigsoldat i Afghanistan Thomas som har betalt enorme pris som mange har betalt i en krig, som slet ikke var ofrene værd. Det var virkelige kloge ordene som BT har skivet om filmen og Cecilie som Sofie som balletdanserinde ( ekstra fornøjelse jeg elsker ballet ). Jeg var meget berørte og imponeret over deres skuespil og gik ud af biografen med en trist konklusion og et spørgsmål for mig selv var den krig og også den anden i Irak værd de unge mand ofrer . Jeg er ikke helt overbevist om at det var.

Anja

Stærk, rørende og varm film, der får følelserne i spil

michelle krøjgaarduser/610747

Super dansk film.
Godt spillet af hovedpersonerne. Intenst og følelsesladet underholdning... Kan sagtens tåles at ses mere end én gang! : )

Jakob P.

Jeg hørte i radioen at filmen havde høstet gode anmeldelser, og jeg må indrømme at det gjorde mig nysgerrig, og min nysgerrighed blev ikke mindre af at radioværten anbefalede filmen og sagde den var god. Og det var præcis det den var, den var nemlig god! Jeg havde læst om filmen inden jeg gik ind og så den, så plottet kom ikke bag på mig, og der er da heller ikke de store overraskelser i selve filmen. Men filmen har dog alligevel en masse at byde på, men jeg er lidt på vagt når der er tale om danske film, for indrømmet så ser jeg helt sikkert flest amerikanske og udenlandske film. Men i ny og næ så ser jeg en dansk film eller to, og hvis den så er god, så kan man jo kun blive glad i låget og stolt af at være dansker. Jeg blev stadig positiv overrasket over dybden i filmen, og plottet synes jeg virkelig godt om på trods af en vis grad af forudsigelighed i filmen, så får man stadig lov til at komme ind bag facaden hos karaktererne i filmen og det synes jeg virkede rigtig godt. Filmen var både sjov, alvorlig, fascinerende og spændende.

Thomas (Mikkel Boe Følsgaard) er dansk soldat, og han bliver dødelig såret da han træder på en landmine i Afghanistan og får sprængt begge sine ben af. Han bliver dog reddet, og kommer hjem til Danmark, hvor en hverdag som handicappet venter ham. Imod lægernes anbefalinger kaster han sig over en hård og lang genoptræning, og tænker kun på at komme tilbage til fronten og gøre gavn og nytte i krigen igen. Sofie (Cecilie Lassen) er balletdanser og besøger sin syge faster på hospitalet, hvor hun møder den temperamentsfulde tidligere soldat Thomas, og hvor hun langsomt begynder at hjælpe ham i hans genoptræning med hjælp fra ballettens verden. I starten har Thomas en masse modstand imod Sofies hjælp, og hans voldsomme temperament går ud over hans nærmeste. Men langsomt bløder han op overfor Sofie, og et uventet venskab udvikler sig langsomt stille og roligt til et kærlighedsforhold.

Man må sige at filmen rummer en god historie, en historie om hvordan 2 meget forskellige skæbner vikler sig sammen og ind i hinanden. Skuepillerne skal helt sikkert honoreres for deres præstationer, fordi både Mikkel Boe Følsgaard og Cecilie Lassen gør det rigtig godt og overbevisende, og hvilken debutrolle det her er for Cecilie Lassen. De gør det virkelig godt begge to. Så er der den gode historie om 2 meget forskellige personligheder, som mødes og som udvikler følelser for hinanden, og man må sige at både handling og historie fænger og fanger en og holder en interesseret hele vejen igennem filmen. Det gør den. Tempoet er sådan a la stille og roligt, støt fremad, da det jo ikke er en actionfilm. Rytmen er sådan lige i øjet og er hele tiden i et konstant flow, som bare gør at man beholder interessen og ikke keder sig eller falder i søvn i den cirka lidt over halvanden time lange film. De forskellige skift mellem de forskellige scener er rolige og meget velbalanceret, og dette gør at filmen bare flyder derud af og virker utrolig troværdig og realistisk på tilskueren. Man tænker ikke rigtig over den, for man ser den bare, og den er der bare. Filmen er faktisk sådan utrolig umiddelbar, og dette er jo også et af de træk som gør at filmen bare generelt er rigtig god. Og det er lige præcis det som den er, den er bare rigtig god og fængende, og en film af den karakter som er så ligetil som den er, fortjener helt sikkert mine anbefalinger og de 4 stjerner som jeg hermed giver den.

De Standhaftige får 4 stjerner af Anmelderen ****

G-force

En god, stærk og rørende film, med en fin historie og fantastisk flot skuespil (og dans)!

kuser/415141

En vildt betagende film.

Lidt i stil med De Urørlige

Louiseuser/207179

Skuespil handling nærværende og MEGET vedkommende

jeanette

Jeg er rørt .. Virkelig flot film.. 6 stjerner fra mig til mikkel .. :D

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.