Cookie- og Privatlivspolitik

Das Boot (1981)

|
2 timer 29 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Das Boot
|

Filmen 'Das Boot' (1981) handler om den tyske ubåd U-96 og dens besætning under Anden Verdenskrig.

Ubåden patruljerer i Atlanten for at sænke handelsskibe, som kommer forbi. Da besætningen efter lang tid uden kamp endelig møder et handelsskib, bliver de sendt på flugt at de beskyttende krigsskibe, og pludselig bliver jægeren den jagede.

'Das Boot' er baseret på en bog af Lothar-Günther Buchheim.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (16 votes)
5.4
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Simon

Stor skuffelse. Den er lidt for indelukket til mig faktisk. Jeg er ikke stor fan.

Må have fat i 'The Original Uncut Version' hvor man får et bedre indblik i det hele. Men det bliver ikke foreløbig. Jeg er færdig med U-båds film for en stund.

Nikolaj

Genså den lige i går på DRK, hvilken klassiker!

Det er uden tvivl en af de mest realistiske film, som bygger på tragiske historier fra 2. Verdenskrig, hvor masser af ubåde var sendt ud for, at kæmpe mod sin fjende. Dette var muligvis en af de værste opgaver, som man kunne blive udsat for på denne tid. Filmen er så realistisk, at man nærmest for hovedpine hver eneste gang, at de dykker dybt under vand, og kan hører fjenden for oven.

Skuespillerpræstationen er også fremragende, men ikke mindst Pga. at skuespillerne blev holdt inden døre i nogle og 60 dage for, at kunne ligne nogen, som trænger til sollys.

Slutningen er tragisk, det er nok ikke noget, som har fundet sted. Men er mere et symbol på, at det var tyskerne, som tabte krigen.

Bjerg

En helt igennem fantastisk film der aldrig slipper sit klaustrofobiske og faste greb der fortsætter (og stiger) hele filmen igennem! Jeg var simpelthen blæst bagover, dette er uden tvivl én af de bedste film om WWII.

Jeg så den "mellemlange version" på 209 minutter, som i øvrigt stadig er et godt stykke fra de u-klippede 293 minutter som mini-serie-versionen varer. Den skal helt klart også ses på et tidspunkt, da jeg kun kan forestille mig at der vil blive uddybet i de fantastiske karakterer.

6/6 - no contest.

Wayne

En af de bedste film om 2. verdenskrig.

Historien om besætningen på en tysk ubåd. Fortalt så autentisk, at man nærmest føler at man er der selv. En film fyldt med gru, frygt men også håb - og et syn på tyskere som ikke bare er det typisk nazistiske - men som mennesker, fanget i en krig de ikke selv har bedt om.

Wolfgang Petersen formår, midt i al elendigheden, at vise den form for galgenhumor, som ofte opstår når mennesker er fanget i en umulig situation. Han formår også at skabe sympati for besætningen, selv om de er på den forkerte side - og slutningen er næsten for ond.

Men rigtig gode film har ikke altid en happy end.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.