Cookie- og Privatlivspolitik

Darling

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående dramatisk stemning farvet af tab. Der er en del scener, hvor mennesker ses fortvivlede og i tårer. Der er også et mindre antal scener, hvor personer ses i indbyrdes skænderi og håndgemæng. I to tilfælde ses mennesker injiceres med en sprøjte. I en scene ses en person forsøge at begå selvmord med piller og kaste op. Der er enkelte scener, som beskriver sex dog uden at være detaljerede. Da det voldsomme og det seksuelle ikke er udpenslet, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende eller grænseoverskridende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
19.10.2017
| |
1 time 43 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Darling
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|
Darling

Filmen 'Darling' handler om den berømte balletdanser af samme navn, som er gift med koreografen Frans.

Efter adskillige år i udlandet vender parret hjem til København for at opføre klassikeren 'Giselle' på Det Kongelige Teater. Darling skal spille den krævende titelrolle i balletten, og Frans står for koreografien, hvilket har medført store forventninger til stykket.

Kort tid inde i prøverne kommer Darling slemt til skade, og karrieren er på et splitsekund ødelagt. Frans, der aldrig tidligere har arbejdet uden sin elskede, finder en erstatning i den unge Polly til at overtage rollen som Giselle.

'Darling' et dansk drama, der foregår i balletmiljøet, men temaerne om knuste drømme og en smadret karriere er almengyldige og kunne være foregået i andre brancher. Passionen i balletfaget sætter dog i sig selv dramaet på spidsen, som man også kunne opleve i den amerikanske Black Swan og senest i den danske De standhaftige.

Danica Curcic har gennemgået en større fysisk transformation for at spille hovedrollen, og som Polly ses den professionelle balletdanser og skuespillerdebutant, Astrid Grarup Elbo. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (95 votes)
4.5
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Danica Curcic er imponerende i rollen – så stålsat, sammenbidt kontrolleret, at det er lige før, man får ondt i kæben af at se på hende." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Skuespilpræstationerne er framragende over hele linjen, og med Danica Curcic i topform er 'Darling' absolut en biograftur værd." (Fie West Madsen)

 • Filmland P1

  "'Darling’ er [...] et kraftfuldt portræt af et menneske, som man ikke bare forelsker sig i og tager med hjem, men som man skal kæmpe med at holde af." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Darling' er en smuk film." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... når det en dag er slut med balletten, har Astrid Elbo fra Den Kgl. Ballet allerede nu udvist flair for anden form for dramatik." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "... 'Darling' er en frusterende film. Ideen ser fornem ud på papiret. Den fungerer bare ikke i praksis." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mogens

Danica Curcic leverer en præstation, som er en Bodil værdig. Øvrige er også helt på toppen. Det bliver nok aldrig nogen folkelig film, men den er spændende og tager tilskuerne - i hvert fald mig.

jeanette

Elsker den.. elsker dansen og historien... flot lavet... ros herfra :D

Astrid

blev virkelig positivt overrasket over Darling. Gik ind i biografen uden for mange forventinger, og blev blæst omkuld af de flotte billeder, og historien! vil gerne fremhæve hvor godt skuespillerne bar historien.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.