Cookie- og Privatlivspolitik

CPH:DOX - I'm Still Here: The Lost Year of Joaquin Phoenix

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 47 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
I'm Still Here: The Lost Year of Joaquin Phoenix
|
Joaquin Phoenix tog fusen på hele verden, da han sidste år lod skægget og håret gro, og droppede ud af jetset-livet i Hollywood for at forfølge en tvivlsom karriere som rapper. Efter en nærmest autistisk optræden i David Letterman Show og et slagsmål på en fancy natklub i LA som karrierens foreløbige lavpunkter, blev rygterne om Phoenix' mentale kortslutning efterhånden til avisoverskrifter i både sladderbladene og den seriøse presse. Var han blevet sindssyg, eller hvad? Den karismatiske stjerne havde imidlertid gjort sig selv til en fiktiv karakter i et rollespil. Et socialt og viralt eksperiment, der alene fungerede i kraft af Phoenix' berømmelse og dygtige, mediebevidste manipulation af den opmærksomhed, der følger med. Casey Affleck dokumenterede Phoenix' fortabte år, og I'm Still Here' er en ekvilibristisk leg med - og intelligent kommentar til - mediernes meningsløse interesse for berømtheder. Et minutiøst forberedt kaos, der realiserer intet mindre end avantgardens gamle drøm: at nedbryde grænserne imellem kunsten og livet. Men han er her stadig. Heldigvis.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (14 votes)
3.8
0

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Var faktisk overrasket over filmen, på den positiv måde.
At se joaquin spille og være sig selv er jo helt vild, det er ham som bringer filmen frem, og gør at man sagtens kan tåle at se den igen.

S. Rico

Jeg tager hatten af for idéen og det interessante eksperiment. Men sandheden er, at det er langt mere interessant at læse en artikel om "dokumentarfilmen" end at se den.

Hvis man allerede har læst om baggrunden og ved at det er fup, så er der intet at komme efter. Filmen er rodet, usammenhængende og dybt uinteressant.

Filmens publikum må være dem, der fulgte med i sladderbladene, dengang der blev skrevet om hans farvel til filmen. Hvis man var blandt dem og samtidig ikke på forhånd vidste, at der var tale om fup, så kunne den såmænd være vældig morsom og interessant.

Men for os andre, der slet ikke havde hørt om skandalerne, før vi læste om filmen, så sidder man bare og ryster på hovedet. Det er hverken sjovt, chokerende eller interessant.

Men idéen er super god. Og derfor hæver jeg mig op til 2 stjerner.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.