Cookie- og Privatlivspolitik

Carol

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en trist og konfliktfyldt grundstemning, og hovedfigurerne ses ofte tyngede og ulykkelige. Der er flere scener med skænderier, og en enkelt sexscene, hvor to kvinder klæder hinanden af og ligger på en seng og kysser og kærtegner hinandens bryster. Da fortælletempoet er roligt, og da filmen også indeholder varme og positive forløsninger, vurderes den kun at kunne virke skræmmende eller grænseoverskridende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
10.03.2016
| |
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Carol
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning, Babybio, Seniorbio, Særvisning, Særvisning
|

Dramaet 'Carol' foregår i 1950ernes New York, hvor den unge Therese Belivets liv ændrer sig radikalt, da hun forelsker sig i den ældre kvinde Carol.

Therese lever en stille tilværelse som ekspedient i et stormagasin, mens hun i virkeligheden drømmer om at blive fotograf og har svært ved at knytte sig til sin kæreste Richard. En dag møder hun den rige forstadsfrue Carol, og de føler sig begge straks knyttet til hinanden. 

Carol er gift og har en lille datter, men er på vej til at blive skilt under skandaløse forhold. Hendes mand nægter at give slip på hende, og da modstanden bliver for hård, beslutter Carol sig for at invitere den unge Therese med på et road trip. Det bliver starten på et stormbrusende kærlighedsforhold, der har alle odds imod sig i en tid fuld af fordomme og forkvaklede regler.

'Carol' er baseret på Patricia Highsmiths roman 'The Price of Salt', der udkom i 1952. Highsmith er blevet filmatiseret utallige gange bl.a. i filmene The Talented Mr. Ripley og Strangers on a Train. 

Instruktøren Todd Haynes, der tidligere har instrueret film som Far from Heaven og I'm Not There, har endnu engang fået sammensat en flot rolleliste med Rooney Mara og Cate Blanchett i front som de to forelskede kvinder. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (460 votes)
3.9
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... på magisk vis lykkes det Todd Haynes at få både det storslåede og inderligt smertelige ved forelskelsen formidlet med underspillede armbevægelser, der i bløde kurver fortæller om brændende længsel, smerte og begær." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Et flot og stilsikkert melodrama, men også lige lovlig poleret og politisk korrekt." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "Tidsbilledet er [...] en af de mange fornøjelser i 'Carol', der på alle planer er en mageløst smuk film. Som uden at forklejne de andres indsats (igen) understreger, at Cate Blanchett er i en klasse for sig som skuespiller. En af de allerstørste. Ikke bare i sin generation." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "... der opstår en særlig tone, en helt enestående filmisk fornemmelse, i 'Carol'." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Carol' er noget så særligt som en helt igennem filmisk film, der i kraft af iscenesættelsen, de åbenlyse greb og henvisningerne til genren bliver fuldkommen ægte." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Filmens production design såvel som kostumerne er fint tidstypisk, og andre anmeldere [...] har altså ikke haft de samme forbehold som jeg over for 'Carol's udnyttelse af det stærke stof historien vitterlig bygger på ..." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "'Carol' er en gribende skildring af et kærlighedsforhold og et antropologisk tilbageblik på en tid med andre konventioner. Filmen bruger Blanchett som blikfang, men det er Rooney Mara, der giver den sødme og fornemmelsen af en fremtid, som er (lidt) mindre hadefuld og indskrænket." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Kirsten Marettiuser/447848

Den smukkeste film jeg længe har set,med to fantastiske skuespillere i hovedrollerne,i en både stille og stor film,som fortæller en historie om kærlighedens mange facetter og valg.

Pil

Det er hvad jeg altid har sagt, når det kommer til emnet kærlighed. Man skal ikke gå efter køn, seksualitet, klasse, udseende, etc etc. Men derimod skal man gå med den som man elsker, og den som elsker dig.

Og det er heri Carol starter. Den unge Therese lever ellers et respektabelt liv, det samme gør Carol. Men hver især finder sig selv fanget i, henholdsvis, et ulykkeligt ægteskab og et lunkent parforhold. Men det moment de finder hinanden, finder de lykke.

Der kommer nu til dags utallige film ud om kærlighed, og mindst ligeså mange om homoseksualitet, og sjældent har jeg fundet en film, der beskriver kærlighed så godt, som Carol gør det.

Kærlighed er mellem to mennesker, der elsker hinanden og som ligger alt andet væk, som er alt fra hvad der forventes, til hvad der måske kaldes logisk. Der er et liv, et alt for kort liv, og hvis man nøjes med et lunkent parforhold, med det sølle argument, som at det er fornuftigt? Ja, så spilder man tiden frygtelig meget.

Todd Haynes har lavet, ubetinget, en af de smukkeste film og en af de bedste film, om kærlighed nogensinde. Ikke kun er castet magnificent. Men når man har The Roons og Cate som hovedroller, kan det heller ikke blive andet end magisk. Brie var god i The Room og Alicia var også god i The Danish Girl. Men de bedste kvindelige præstationer stod Rooney og Carol for.

Og udover pragtpræstationerne fra de to, og resten af castet, er filmen spækket med smukke kostumer, fantastiske locations og et drømmende soundtrack, der gør, at man bare svømmer væk. Alt var så flydende, sensuelt og sanseligt, at man nærmest kunne mærke Carol's silkeskjorte og dufte deres parfume. Intet var overladt til tilfældighederne og jeg forsøgte ikke at blinke, af frygt for at misse et enkelt sekund.

Så, jeg sender 6 funklende stjerner afsted, til denne overnaturligt fantastiske film om det vigtigste af alt, kærlighed. Og husker på det vigtigste af alt. Som er? Love is love.

Kirsten Marettiuser/447848

Hej Pil
Smuk beskrivelse af Carol,og jeg er helt enig med dig, i din kommentar

Elzbieta

Elzbieta

Jeg var meget skuffet og forvirret med mange spørgsmål som ikke blev besvaret, langsomt handling med god skuespil. Det var det, men jeg vil aldrig se den igen.

GiwizZeni

Men behøver du så skrive om den 3 gange?!?!

Elzbieta

Elzbieta

Jeg var meget skuffet og forvirret med mange spørgsmål som ikke blev besvaret, langsomt handling med god skuespil. Det var det, men jeg vil aldrig se den igen.

Elzbieta

Elzbieta

Jeg var meget skuffet og forvirret med mange spørgsmål som ikke blev besvaret, langsomt handling med god skuespil. Det var det, men jeg vil aldrig se den igen.

René Bjørn

Godt spillet og fedt tøj - gav et godt billede af tiden.

Segoyuser/116755

Tænk sig den periode som beskrives faktisk ikke er vildt mange år siden, nemt har det ikke været , som i filmen konsekvens kunne være hun ikke måtte beholde sit barn.

Den var flot filmet, både steder , deres møde den udvikling som sker.

Lidt som i filmen (The Imitation Game , hvor hovedperson er bøsse han har valg fængsel eller medicin-han valgte så døden da livet ikke var værd at leve på medicin) En konsekvens som var mere barsk end den Carol stilles overfor omend det måske ville have været lige smertefuldt havde hun mistet barnet på bekostning af at leve det liv som er hendes.

Alberteuser/786715

Jeg blev fuldstændig opslugt af universet, og da filmen endte var det som at have været på en (vid)underlig rejse. Det er en medrivende film med intense karakterer, komplekse følelser og historier... Og jeg tror det er svært IKKE at blive bevæget. Cate Blanchett er virkelig i sit es her -- både hun og Rooney Mara er fantastiske, og de skaber nogle personer som er nemme at forstå og forholde sig til. Derudover, så synes jeg at det rolige, men bestemt ikke kedelige, tempo gør at vi som publikum får mange flere detaljer - også selvom der nogle gange skal graves lidt efter dem, da de stærkeste ting ofte siges med et blik eller en berøring.
En meget smuk film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.