Cookie- og Privatlivspolitik

Brøndgraverens datter

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
03.11.2011
| |
1 time 46 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
La fille du puisatier
|

Den franske film 'Brøndgraverens datter' er instrueret af Daniel Auteuil, der også spiller hovedrollen.

Vi befinder os i det sydlige Frankrig i begyndelsen af Anden Verdenskrig. Pascal (Daniel Auteuil) er en krakilsk, men hengiven brøndgraver, der må opfostre sine seks døtre efter sin kones død.

Den smukke datter Patricia (Astrid Bergès-Frisbey) er uddannet i Paris og sin fars øjesten. Hun møder piloten Jacques, som hun bliver gravid med, kort tid før han sendes til fronten for at kæmpe i Anden Verdenskrig.

Pascals assistent Félipes er også forelsket i hende Patricia, men da der kommer knaster i forholdet mellem Pascal og Jacques’ familie, er Félipe den eneste, der kan opbløde stemningen.

'Brøndgraverens datter' er baseret på Marcel Pagnols film fra 1940 af samme navn og er instrueret af en af Frankrigs mest kendte skuespillere Daniel Auteuil (Skjult).

Filmatiseringerne af Marcel Pagnols andre romaner ’Kilden i Provence’ og ’Manon og Kilden’, som også havde Daniel Auteuil på rollelisten, blev populære rundt om i verden i midten af 80erne.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (49 votes)
4.6
4.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... går direkte i kroppen på en smuk og rørende facon. Temaer som ære og vanære selvfølgelig blandet med den store kærlighed er på én gang voldsomt gammeldags og samtidig helt ind til benet tæt på at være essentielle for os alle sammen." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... rammer helt sikkert samme publikum som ovennævnte film fra 80erne ['Manon og Kilden' og 'Kilden i Provence']." (Michael Lind)

 • Jyllands-Posten

  "Den er ikke noget særligt, den film, og glemmes sikkert hurtigt. Men man har det fint, mens den står på, og i struktur og handling minder den om det bedste i de traditionelle danske folkekomedier." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "... sød som sydfransk honning - og akkurat lige så saliggørende." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "... lidt af en egnsret, men kærligheden mellem en far og hans døtre er skildret så rent, at man kan bære de sentimentale intriger. " (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Kort sagt så var "Kilden" filmene en bedre historie - de foregår samtidig noget længere tilbage i tiden og har intet med Brøndgraverens datter at gøre.

Trods det, så er det en moralsk og romantisk fortælling om ret og uret - som trods en enkel handling og en forudsigelig slutning absolut er værd at bruge tid på.

Alene det franske sprog og den smukke beskrivelse af datiden, set i et romantiserende skær er en oplevelse.

På mange måder minder den om en fransk udgave af de danske Morten Korch film.

Millauser/920895

Hvis man er til romantiske film, er den en klassiker. Man bliver fanget lige fra starten, men efterhånden kan det godt blive lidt langstrukken og man kan godt falde ud af filmen et par gange. Selvom den er på fransk, er den ret god. Det er lidt synd at man misser rigtig mange af de romantiske scener, fx en af scenerne hvor de kysser for første gang, sår det ser lidt ud som om man springer meget i den.
Jeg giver den 4 stjerner

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.