Cookie- og Privatlivspolitik

Blue Jasmine

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
08.08.2013
| |
1 time 38 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Blue Jasmine
|

'Blue Jasmine'  er Woody Allens 43. film, og handler om Jasmine, der lever et forkælet liv i sus og dus som en del af New York snobbede overklasse.

Hun har aldrig haft et job, og igennem mange år har Jasmine tilsyneladende levet uvidende om, hvordan hendes mand Hal egentlig tjener sine penge. Da Hal viser sig at være en svindler og ægteskabet efterfølgende går i stykker, styrter hele hendes verden i grus. Pengene og den medfølgende status som Chanel-klædt jetsetter forsvinder hurtigt, og nu må Jasmine samle de sidste af sine svage nerver og starte helt forfra. 

Heldigvis har hun en søster i San Francisco, der gerne vil hjælpe. Det viser sig dog hurtigt at være en stor udfordring at bo i en beskeden lejlighed, at søge et job, samt ikke mindst at lade fortiden være fortid.

Den produktive filmlegende Woody Allen behandler med 'Blue Jasmine' en kvindes økonomiske og sociale deroute samt prisen for ikke at se realiterne i øjnene, før det er for sent. Som med Match Point og Midnight in Paris har den 78-årige instruktør både skrevet og instrueret, men valgt ikke at spille med.

Det er første gang, Cate Blanchett (The Aviator) medvirker i en af Allens film, hvilket hun gør sammen med Alec Baldwin (It’s Complicated), Sally Hawkins (Happy-Go-Lucky), Peter Sarsgaard (An Education) og en af USA’s mest populære standup-komikere, Louis C.K. (også kendt fra TV-serien ’Loui’).

kino TV - Interview med Woody Allen

Cate Blanchett modtog en Oscar for Bedste kvindelige hovedrolle i 'Blue Jasmine'.

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (304 votes)
4.6
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  En mistillidserklæring til mennesket - serveret med så knivskarp præcision, at det er en fryd. (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  Det er sværvægts-Allen, men fortalt med en opløftende lethed, som få instruktører gør ham efter. (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  Skuespil fås ganske enkelt ikke bedre. Oscar til den dame, tak! (Peter Albrechtsen)

 • Jyllands-Posten

  En historie, hvor alt fungerer perfekt. (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  Finanskrisen har givet et pift social citrus, som jeg synes bekommer årets Woody vel. (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  Cate Blanchett er udsøgt i rollen: hektisk, urimelig, skamløs og selvisk. (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Marishen76

Som jeg vist har skrevet før, er jeg ikke den store Woddy Allen elsker. Men alligevel ville jeg se denne film, fordi jeg i den grad er fan af Cate Blanchett. Og hold da op hvor gør hun det godt. Det er hendes fortjeneste at jeg ikke synes den var aller værst. Hun løfter filmen op, så jeg kan havne på en "Okay" bedømmelse. Hvis det havde været en anden skuespillerinde, havde jeg nok givet filmen en lavere karakter. Og så selv om jeg egentlig også synes om plottet i filmen. Som vi alle jo nok på et tidspunkt i vores liv kan relatere til, altså at der sker ting i vores liv, som kan få vores verden til at ramle sammen ned over én. Men jeg har det med at glippe lidt med øjnene når jeg ser en Allen film, for de bliver lidt for kedelige for mig, desværer.

Wayne

Woody Allen beviser, endnu en gang at alder ikke har nogen betydning - ikke for ham!

Han er ekstremt produktivt, og det giver også et par svipsere ind i mellem. Men i de senere år er der blevet færre af de dårlige, og flere af de rigtig gode.

Denne er absolut af den gode slags

Det er som sædvanligt, for Woody, en særdeles talende film, som lever via dialogen.

Cate Blanchett er perfekt i rollen som den naive kvinde, som har valgt at se verden i et lyserødt skær og derfor ikke ser virkeligheden før det er forsent. Hun er stadig midt i et sammenbrud, mens hun forsøger, på hendes egen måde, at komme videre.

Sally Hawkins er også fantastisk som "søsteren" som er hendes absolutte modsætning. En ting har de dog til fælles, de har absolut ikke held i kærlighed.

Katrine

Blue Jasmine er en smuk og stærk film, Cate Blanchett spiller fantastisk som den kolde sammenbrudte Jasmin, der kun kender til toppen af samfundet.

Michael

Som andre brugere herinde påpeger minder denne film meget om "A streetcar named Desire" Årets Woody Allen er en yderst velproduceret en af slagsen. Som sædvanlig har filmen et fantastisk manuskript, og flere steder sprudler filmen med lækker dialog. Skuespillet er i top og specielt Cate Blanchett er i en liga for sig selv. Hun bør tage en oscar statuette d. 2 marts for hendes sublime portræt af den selviske, sårbare og psykisk ustabile Jasmine. En af de irriterende momenter ved filmen er, at de mandelige hovedrolle indehavere bliver karakteriseret unuanceret i forhold til kvinderne i filmen. En rigtig god film som kan anbefales og som overrasker undervejs.

Bjerg

Det er uden tvivl Woody Allen i sin bedste skikkelse, og filmen var vældig underholdende og yderst interessant at studere. Præstationerne er i top, især Cate Blanchett, som i øvrigt meget gerne må nuppe den Oscar hvis det stod til mig.

Jeg så filmen i en meget træt tilstand, så det var svært at fange alt der foregik da filmen krævede en del fra sit publikum hvis man vil have det hele med. Så den står på 4/6 i denne omgang men det er ikke uden tvivl at den kan ramme en 5'er efter anden viewing. ;)

FilmReview.dk

"Blue Jasmine" er et godt, humoristisk drama som rummer fine overraskelsesmomenter, især på grund af hovedpersonen, hvis karakteristik er en historie for sig selv. Trods de mange interessante handlingsudsving, er der til syvende og sidst ikke meget uforudsigeligt ved historien.

www.filmreview.dk - Korte og præcise filmanmeldelser

S. Rico

Blue Jasmine kan næsten betragtes som The Wolf of Wall Street - men set fra konens synspunkt. Se den! Cate Blanchett er RYSTENDE god.

Selv om Jasmine i bund og grund er en naiv, snobbet og usympatisk kvinde, så formår Cate at gøre hende likeable, hvilket selvfølgelig hænger sammen med at Cate Blanchett både er ufattelig dygtig og sympatisk.

Min eneste anke er, at Jasmine tilsyneladende slet ikke når at udvikle sig gennem filmen. Hun har ikke rykket sig en meter ved filmens afslutning. Det er muligvis en pointe fra Woody Allens side, men det er bare umådelig trist.

Jannie Nielsen

Jeg blev faktisk overrasket over hvor god denne her film var. Jeg havde bare taget med min mor for at få oplevelsen og for hyggens skyld men jeg blev underholdt og den var noget helt andet end hvad jeg havde regnet med. Skuespillet var så gennemført af Cate Blanchett at det trak filmen endnu højere op og satte prikket over i'et.

Jeff

Oscar worthy! That’s Blanchett’s performance. It was virtually flawless, with an intensity in every scene you just don’t see that often. Everyone in it is very good, even Louie C.K. who’s acting skills are limited, but they’re all in the shadow of one of Blanchett’s best performances.
I expected more comedy, but wasn’t disappointed with what I got at all. It’s a solid bit of drama with some light moments.

Finn

Dette er igen en Woody Allen film, hvor han er på toppen. Herlige personskildringer eller personkarikaturer, som morer.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.