Cookie- og Privatlivspolitik

Black's Game

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
30.08.2012
| |
1 time 44 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Svartur á leik
|

I filmen 'Black's Game' er vi i Reykjavik i 1999.

Stebbi (Thor Kristjansson) er lige blevet afhørt af politiet. Han blev anholdt efter en brutal slåskamp natten før, men kan stadig intet huske.

Da han står foran politistationen, møder han sin gamle skolekammerat Tóti (Jóhannes Haukur Jóhannesson), der nu styrer den islandske hovedstads undergrund og narkoverden med hård hånd. Pludselig finder Stebbi sig i en verden fyldt med designerstoffer, røverier og mord.

Filmen er baseret på den virkelige bande- og undergrundsverden i Reykjavik i slutningen af 90erne, hvor miljøet blev eksponentielt mere aggressivt og voldeligt.

Det er instruktøren Óskar Thór Axelssons første spillefilm, der er baseret på den islandske gangster-historie 'Black Curse' af Stefán Máni.

Danske Nicolas Winding Refn (Drive) har været producer på 'Black’s Game'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (8 votes)
3.9
3

MEDIERNES ANMELDELSER

  • BT

    "Der er god lokalkolorit og fandenivoldsk islandsk attitude over løjerne, men rusen klinger desværre lidt for hurtigt af og afløses af trætte klicheer..." (Niels Lind Larsen)

  • Ekstra Bladet

    "... fungerer klart bedste i de illusionsløse beskrivelser af Reykjaviks undergrundsmiljø. Næste gang ville det være klædeligt, hvis man skruede lidt ned for klichéerne og op for netop den side af sagen." (Henrik Queitsch)

  • Politiken

    "Filmen er fuld af stilistisk overskud, men i modsætning til 'Pusher'-trilogien mangler 'Black's Game' miljøskildringen, som løfter sig fra et ensidigt billede... Det havde klædt 'Black's Game' at bevæge sig ud af nulpunktet i ny og næ." (Sophie Engberg Sonne)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Elin Bjarney

Jeg synes den er meget god!
Jeg kommer selv fra Island, og da den var i biografen og alle snakkede om den, så var jeg jo her i DK, så jeg kunne ikke nå at se den :-/
Men jeg læste bogen i sommerferien, og bogen er også vildt god!
Så da jeg fandt ud af, at den blev vist her, så jeg den self. og jeg fortryder det på ingen måde! Så fantastisk god!

Mogens

Var inde og se den i eftermiddag. Den er rigtig god. Vi vil jo altid helst forstå tingene med vort eget udgangspunkt, og derfor har denne film af flere anmeldere fået stemplet: "En islandsk udgave af Pusher", men Pusher - som jo var en fremragende film - var meget personorienteret, mens denne er mere principiel, og i en islandsk sammenhæng (flere bruger ordet kontekst i den slags SAMMENHÆNGE, og det mener jeg er udtryk for en højrøvet akademisk tilgang til sproget) drøngodt og skræmmende fortalt. Den viser ved et nedslag et sted i verden, hvordan miljøet omkring de kriminelle svin, som fodrer narkomarkedet fungerer. Det er fedt at flyde i penge, piger, fester - omkostningen er psykopatisk adfærd, blod, død og ødelæggelse.

Frkbrokuser/935539

Vi havde nogle fribilletter som skulle bruges, så vi valgte denne... Men jeg må sige, at jeg gerne ville betale for at se den... Den er mega fed. Kan man lige Pusher og Headhunter, så vil man elske denne. Nicolas Winding-Refn kan altså noget :)

karsten

Den ser da fed ud, bliver nok den næste film jeg checker ud i biografen, traileren har et pusher præ over sig.
Med Nicolas Winding Refn som producer skader jo heller ikke, det er absolut heller ikke et minus den er islandsk...

Poppé

Så filmen på årets Roskildefestival. Gik ind med ingen forventninger til filmen, og gik ud helt blæst igennem - på den gode måde.

Man tænker til at begynde med, at det er en klassisk ung-fyr-får-farlige-forbindelser-og-kommer-i-problemer- film. Men skindet bedrager virkelig her. Manuskriptet og historiens detaljer er i dén grad gennemtænkt, og man slår sig på lårene af grin over de latterfremkaldende scener, samtidig med, at man sveder over spændingen. Flere dialoger sad fast i hukommelsen flere dage efter.

Denne blanding af det humoristiske og den nærmest angstprovokerende spænding resulterer i nogle helt absurde scener, man ikke kan forudsige. Og sammen med ultravolden, som vi har set det i "Drive"' giver det filmen et råt og brutalt præg som hvert andet øjeblik afløses af absurditeter. - En genial blanding!

Man bliver som publikum chokeret gang på gang i den ene uforventede scene efter den anden... Og de sidder fast i nethinden i lang tid efter. Både de lækre og de klamme!

En rigtig god film!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.