Cookie- og Privatlivspolitik

Björn Afzelius: Tusen bitar

Tilladt for alle
Filmen har et roligt forløb og indeholder ingen voldsomme scener. Det vurderes derfor at den ikke vil kunne virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
05.02.2015
| |
1 time 36 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Tusen bitar
|

'Björn Afzelius: Tusen bitar' er et portræt af en idealist på stadig jagt efter den bekræftelse, han aldrig fik som barn.

"Elvis Presley fik mig at starte på at synge, The Beatles at spille guitar, Bob Dylan at interessere mig for lyrikken i rocksange og Mikael Wiehe at skrive mine egne sange," har Björn Afzelius selv sagt. Den svenske sanger og musiker talte nødigt om sig selv, men sagde så meget desto mere i sine tekster.

Filmens titel stammer fra Anne Linnet-sangen 'Tusind stykker' og de mange musikindslag er blandet med arkivmateriale og nye interviews med dem, der stod kunstneren nærmest - inklusiv troubadouren Mikael Wiehe.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (35 votes)
4.7
4.7

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "En god dokumentarfilm kommer hele vejen rundt om sit emne. Og instruktøren må ikke være bange for også at også at vise de medvirkendes buler, skrammer og revner. Og det er derfor, at filmen 'Tusen Bitar' [...] er så vellykket."" (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  "Det nye års første Doxbio-arrangement er en pletvist fascinerende hyldest." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Det er formentlig nok så meget menneskeportrættet, der har gjort ’Tusen biter’ til en gigantisk biografsucces i Sverige. Og det er det, der gør, at man som publikum kommer med på Afzelius’ rejse ind i sig selv." (Dorte Hygum Sørensen)

 • Weekendavisen

  "Afzelius-filmen er ikke en nyskabende dokumentar. [...] Men 'Tusen bitar' er god at få forstand af, og den giver fornemmelsen at et menneske, som levede i overbevisningen om, at modstand altid er bedre end stilhed." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

En super film som Bjørn afzelius har fortjent at få, dejligt musik en god mand som kun vil det bedste.

ninne

Rigtig god og oplysende film, som gav gode minder, men trist eftermæle

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.