Cookie- og Privatlivspolitik

Billie

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har i lange sekvenser en let og rolig grundstemning, som dog lejlighedsvis også er både melankolsk og dramatisk. I enkelte scener ses dokumentariske klip af fx gadekampe, og i flere scener ses også dokumentariske fotos af dræbte mennesker. Da filmen er langsomt fortalt, og da ingen voldsomheder udpensles, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
29.07.2021
| |
1 time 36 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Billie
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning m. koncert
|

Dokumentarfilmen 'Billie' er et inciterende møde med en af verdens største og mest sagnomspundne jazzsangere - og begivenhederne i hendes korte, turbulente liv.

Filmen er fortalt gennem en af Billie Holidays største fans, Linda Lipnack Kuehl, som i 1971 startede arbejdet på en omfattende biografi om Holiday.

Over en periode på otte år optog hun over 200 timers interviews med dem, som kendte hende bedst, heriblandt Charles Mingus, Tony Bennett, Sylvia Syms og Count Basie.

Bogen blev aldrig færdiggjort, og de mange interviews har heller ikke været offentliggjort før, ej heller de mange, nyrestaurerede koncertoptagelser.

Billie Holidays historie er for nyligt også blevet filmatiseret i den Oscar-nominerede The United States vs. Billie Holiday.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (11 votes)
3
3.5

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Filmland P1

    "... selvom filmen 'Billie' er gribende og lærerig, så vil ingen ord og ingen film nogensinde kunne beskrive hendes liv på samme måde, som hun selv gør det med den pen, hun blev givet. Hendes gudsbenådede stemme." (Maria Månson)

  • Politiken

    "Filmen rejser kortvarigt spørgsmålet om, hvor udtømmende man kan beskrive et andet menneske, hvis éns livssituation er fundamentalt anderledes. Men det bliver ved antydningerne som så meget andet i filmen." (Nanna Frank Rasmussen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
ninne

For meget gammelt dokumentar og lidt søgt med den journalist historie

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.