Cookie- og Privatlivspolitik

Before Midnight

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
22.08.2013
| |
1 time 49 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Before Midnight
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

'Before Midnight' foregår ni år efter 'Before Sunset', og Jesse og Celine står nu ved en korsvej i deres tilværelse.

Filmen begynder i en lufthavn i Grækenland, hvor Jesse er ved at sætte sin teenagesøn, Hank, på flyet hjem til USA. Hank bor nu sammen med Jesse's ekskone i Chicago. Udenfor venter Celine i bilen sammen med deres døtre.

De har alle sammen holdt en lang sommerferie og her den sidste dag og aften er det tid til refleksion over deres tilværelse og hvad der er sket i de 19 år siden de mødtes første gang.

'Before Midnight' er instrueret af Richard Linklater.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (236 votes)
4
5.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Noget af de bedste ved Before-filmene har altid været den til tider lettere indforståede, altid underholdende, intelligente og præcise ping-pong mellem de to hovedpersoner. En stil, der kun er blevet perfektioneret i den nyeste film i rækken." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Sjældent, hvis nogensinde, har vi mødt en kærlighed på film, der virker så ægte, så hel og så værd at dele. [...] alle filmelskere bør nyde dette knivskarpe, krystalliserede kærlighedsdrama" (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "En eminent, lille film om de virkelig store ting her i livet. Uden en eneste specialeffekt og hvor de eneste eksplosioner er af den følelsesmæssige slags. Kom bare igen om ni år." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "'Before Midnight' er en intelligent tænkt og moden - også visuelt - afklaret historie om voksne mennesker, unge på 40 ved deres livs skillevej, og man følger dem spændt. Men i passager er den næsten trættende ordrig, selv om smalltalk er en del af deres omgangsform." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "'Before Midnight' er kulminationen på et lille filmmirakel, der er vokset frem over tid og med tiden har antaget karakter af et snakkesaligt og konceptuelt stramt mesterstykke." (Kim Skotte)

 • Radio24syv

  "Fungerer enormt godt. Den sidste time er en så overlegen øvelse i manuskript og instruktion, som man kan finde." (Søren Søndergaard - kino.dk)

 • Weekendavisen

  "De første to film var besatte af tidsånd. Den tredje handler om kærligheden for alvor. På sin minimalistiske måde er det en af de store amerikanske film i årtiet." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Well, så møder vi dem igen - og herligt at Linklater ikke bare forfølger den romantiske line, men også giver os et hverdagsdrama som ikke bare er; og de levede lykkeligt til deres dages ende.

Hvis skuespillerne vil, så er det næppe den sidste del i serien.

Hvem ved, måske er de skilt i næste episode - for så at ende med at give os håb om genforening. Det ville ligne Linklater.

Peruser/694587

Havde det så endda været ordknepperi mellem de to hovedrolleindehavere, kunne der måske være kommet noget interessant ud af det ;o)

Krummede til sidst tæer over at sidde og glo på de to selvoptagede fjolser!!

S. Rico

Endnu engang er man i herligt selskab med Jesse og Celine. Nu hvor de er blevet ældre, er deres samtaler blevet mindre højtflyvende og mere nede på jorden ift. den praktiske hverdag. Dialogen er fyldt med guldkorn om parforhold og livet generelt:

- "you snooze, you lose in this world"
- "it's like being pissed at a frog for being green"
- "I would prefer to have an un-emotional, rational conversation"

Man kan kun nyde det geniale manuskript, som Ethan Hawke og Julie Delphy også selv har været med til at lave. Jeg vil dog sige, at jeg ikke blev helt så grebet af filmen som med Before Sunset, der er min favorit af de 3. Og Celine er ikke helt så sympatisk som i de første to film. Måske fordi jeg er en mand og bedre kan leve mig ind i Jesse's argumenter i deres skænderier - end Celine, som er bare en "lille smule" urimelig...

Mads

Sikke en fantastisk afslutning på en fantastisk trilogi. Dog må jeg sige at det er ikke min yndlings af de tre film. Faktisk er det meget svært at vælge en favorit af de tre film.

Men en super-fantastisk afslutning på en fantastisk og meget undervurderet trilogi.

Hans-Henrik

Trist ligegyldig film - spild af en god aften - beklager. Fortrød at jeg ikke sammen de et andet par valgte at gå under filmen.

Camilla Nyberg

Aldrig i mit liv har jeg set en så kedelig og elendig film.
Det er muligt at den er genial men for første gang NOGENSINDE gik jeg midt i en film!

Kimuser/436316

jeg frygtede at filmen ikke ville leve op til mine forventninger efter at i årevis havde nydt de første to film - heldigvis blev jeg glad, vis og henrykt og faktisk lidt overrasket over da filmen sluttede, troede ikke at der var gået så lang tid.

Marianneuser/573547

Meget tam og langtrukken

Bjerg

Var bange for at filmen ville skuffe mig, eftersom de to forrige film er svære at overgå.
Men heldigvis var den tredje film i rækken endnu en perle! Filmen(e) er ikke for alle, men dem som forstå sig på magien og den fantastiske professionalisme som pryder alle film i serien, burde tag at se den med det samme (se dog de to første først, hvis du vil se denne)!

:)

Anne

De 2 hovedpersoner snakker og skændes i 2 timer uden ret mange pauser .
Den handler om parforhold, men der er for meget snak.
Kedelig film og meget skuffende.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.