Cookie- og Privatlivspolitik

Ben-Hur (1959)

|
3 timer 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ben-Hur
|

'Ben-Hur' er action i sværvægtsklasse, følelsesladet drama, stærke viljer og en tilgang, der er blottet for ironi eller leflen for billige points. 

Charlton Heston spiller den jødiske prins Judah Ben-Hur, som havner i slaveri, men møjsommeligt arbejder sig vej ud af det romerske kastesystem. Højdepunktet er uforglemmeligt: Hestevæddeløbet i Jerusalems svar på Forum Romanum – bygget i Cinecittà-studierne uden for Rom.

Filmen formeligt damper af sved og rødt ørkenstøv, og den blev optaget med det bekostelige Camera 65 Technicolor-system. Det forlyder for øvrigt, at instruktøren William Wyler beordrede hele havneområder farvet blå med kemikalier for at få det til at se rigtigt Middelhavs-blåt ud.

'Ben-Hur' var den indtil da dyreste filmproduktion i historien og indbragte William Wyler sin Oscar nummer tre. Det samme gjaldt manden bag kameraet, Robert Surtees.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (14 votes)
5.1
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

En smuk historie om had, kærlighed og overmagt. Samt en smuk beskrivelse af Jesus. Filmen er så ekstremt godt lavet, at man ikke skulle tro, at den efterhånden er blevet 57 år gammel. Hestevæddeløbet er simpelthen så flot, og så medrivende, at man ikke tror sin egne øjne. Det samme er kulisserne, Hold da op! Jeg havde aldrig set Ben-hur før, men er sandelig glad for, at jeg endelig tog mig sammen. Og sikke en historie. Fortjener kun ros herfra.

S. Rico

Den er gammel, men den holder 100%. Eller skal vi sige 95%. Dialogen kan ikke løbe fra, at det er mere end 60 år siden.

Wayne

sandal og sværd film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.