Cookie- og Privatlivspolitik

Beirut: Eye of the Storm - Arabian

11.11.1969
| | | |
Automatic text: 
Enkelte stemmer kan være med til at forandre verden – ligesom enkelte øjne kan forme verdens syn på en sag.

En række af enorme protester, hvori tusindvis af libanesere gik på gaden i protest mod en korrupt politisk elite, tog deres begyndelse den 17. oktober 2019. Den prisvindende instruktør Mai Masris følger i denne dokumentar fire kvinder, som alle på hver deres måde var aktive ved protesternes frontlinjer, og som har bidraget til fortællingen om protesterne gennem musik, film og journalistik.

Sangskriverne Noel og Michelle Keserwany, hvis satiriske tekster og videoer reflekterer over protesterne i Beirut, tager os med ind i deres kreative univers, hvor seriøst politisk engagement møder utrættelig kreativitet. Vi følger irakisk-fødte Lujain Jo, der som kamerakvinde filmede protesterne helt fra deres begyndelse, og som fortæller sin rørende historie om, hvordan hun har tilkæmpet sig friheder, som ikke blev givet hende frit, og fortsat kæmper for sin egen og sine medborgeres muligheder. Og vi møder den unge journaliststuderende Hanine Rehab, hvis indsigt og åbensindede overvejelser formår at bringe nuancer til Libanon og landets protester, som vi sjældent ses portrætteret i Vesten.

Over en periode på et år oplever vi sammen med dem de omfattende opstande, som førte til præsident Hariris fratræden. Vi oplever et Beirut, som få måneder senere på én og samme tid befandt sig midt i Corona-pandemiens og det nye styres usikkerheder - og vi oplever den voldsomme eksplosion i august 2020, som dræbte 218, sårede over 7.000 og gjorde mere end 300.000 mennesker hjemløse.
VURDÉR SELV FILMEN: 
Ingen stemmer endnu
0
0
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.