Cookie- og Privatlivspolitik

Barneys mange liv

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
30.06.2011
| |
2 timer 12 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Barney's Version
|

'Barneys mange liv' er en humoristisk rutsjebanetur i Barney Panofskys (Paul Giamatti) omskiftelige og usædvanlige tilværelse.

Vi følger ham lige fra de unge år i 70'ernes Italien til hans søgen efter kærlighed og karriere, da han som voksen og etableret har bosat i sig i Montreal.

Barney gifter sig tre gange: Hans første kone, Clara (Rachelle Lefevre), er en ustabil hippie, mens hans anden kone, Mrs P (Minnie Driver), er en charmerende overklassepige. Det er hans tredje kone Miriam (Rosamund Pike), der bliver livs kærlighed.

Som bryllupsgave giver Barneys far (Dustin Hoffman) ham en revolver, og det skal utilsigtet blive et vendepunkt i hans liv.

65 år efter sin fødsel kan han se tilbage på et liv med stribevis af udfordringer og en hel del hemmeligheder. Whiskeyglasset er sjældent tomt og askebægeret altid fyldt.

Barney reflekterer i 'Barneys mange liv' nær sit livs efterår over successer og mange fejltagelser, og alting begynder pludselig at stå lovlig krystalklart.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (15 votes)
4.2
4.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Den snørklede historie og de menneskelige portrætter gør kun filmen stærkere. Og man sidder tilbage med en god og mæt fornemmelse, når rulleteksterne ruller." (Henning Høeg)

 • Berlingske

  "Til gengæld giver det Yale-uddannede Paul Giamatti mulighed for at spille på endnu flere af sine strenge som skuespiller, og det kommer der kun godt ud af." (Iben Albinus Sabroe - Information)

 • Jyllands-Posten

  "Den er vittig og varm og så absolut en tur i biografen værd - ikke mindst på grund af netop Giamatti." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Barneys mange liv er noget ustabil, men reddes af gode skuespilpræstationer." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "'Barneys mange liv' er en realistisk film for voksne mennesker. Der måtte godt være mange flere af dem." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Overraskende god film, hvor Paul Giamatti spiller ikke mindre end fantastisk. I løbet af filmen er han både sminket til at være betydelig yngre (midten af 30'erne) end han er i virkligheden, og noget ældre (60'erne). Det er meget overbevisende udført, og det samme er hans samspil med de øvrige aktører.

Især må fremhæves Dustin Hoffman som Barney's far. Jeg har ikke set ham så god siden Mad City (og det er nogle år siden). Og også Barney's anden kone, der spilles af Minnie Driver er helt eminent som den overgearede rigmandsdatter. Begge disse biroller er med til at give filmen en stor bunke god humor i et ellers alvorligt kærlighedsdrama.

Jeg er ikke så vild med den danske filmtitel. Men den originale titel er dog heller ikke helt heldig, eftersom den faktisk mere eller mindre (sammen med en række hints undervejs) afslører den "overraskende" kulmination på dramaet. Det skal dog ikke hindre mig i at give den 5 velfortjente stjerner, da denne film har alt hvad et godt intelligent drama skal have af intensitet, humor, en god historie, eftertænksomhed og en perlerække af eminente skuespillere.

Wayne

får kvinden han ikke har fortjent, så ender det alligevel med at han ikke kan finde ud af det, fordi han er for egoistisk.

Varm og vigtig film om at huske det vigtigste ved tilværelsen.

Ricki Lutes

Det er ærgeligt, at filmen kun går i Værløse og især fordi den appellerer til et bredt publikum efter min mening.

Michaeluser/16536

Købte filmen på bryllupsrejse i Skotland i sidste uge. Hvorfor skal vi være så langt bagefter????

Dejlig film, med en altid fremragende Paul Giamatti i hovedrollen.

En eftertænksom film, hvor man skiftevis har ondt af ham og efterfølgende synes han er et dumt røvhul.

Kan anbefales til alle.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.