Cookie- og Privatlivspolitik

Bamse

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en gennemgående positiv grundstemning. Der er dog enkelte scener med let dramatisk indhold, og hvor stemningen ændrer karakter og skildrer en utryg barndom. Da disse scener imidlertid forløses positivt, og filmen også er fyldt med glæde, musik og sammenhold, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
25.08.2022
| |
1 time 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Bamse
|
Versioner: se alle
2D, Med danske undertekster, 2D med Besøg, Babybio, Seniorbio, Strikkebio
|
Billetter


Det danske feel-good-drama 'Bamse' handler om den folkekære musiker Flemming "Bamse" Jørgensen, der har givet os klassikere som 'Vimmersvej' og 'I en lille båd der gynger'.

Flemming "Bamse" Jørgensen havde oprindeligt 11 søskende, men blev som spæd bortadopteret til et direktørægtepar, som ikke kunne få børn. Faren ønsker, at Flemming en dag skal overtage familiens fabrik, men Flemming har andre planer og bliver en del af bandet Bamses Venner. 

Selvom succesen er enorm for Bamses Venner, så ønsker Flemming fortsat farens anerkendelse og kærlighed og føler sig stadig splittet mellem at være Flemming og Bamse.

I rollen som Flemming "Bamse" Jørgensen ses Anders W. Berthelsen, der senest har været med i Ser du månen, Daniel

'Bamse' er instrueret af Henrik Ruben Genz, der tidligere har lavet film som Erna i krig, Frygtelig lykkelig og Gud taler ud.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (265 votes)
5.4
4.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  ""['Bamse' fik i den grad] denne anmelder til at slække på følelsespanseret, hvilket der må kvitteres med seks stjerner for." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Er man den nostalgiske type, der var i live, da 'Bamses Venner' huserede på hitlisterne, er 'Bamse' en hyggelig og indimellem sjov film, men for alle andre vil den højst sandsynligt ikke efterlade det store indtryk." (Kristian Dam Nygaard)

 • Børsen

  "'Bamse' leverer selvfølgelig musik og grin, men også fugtige øjne. Og det er godt. For som manden selv sang engang: "Tårer taler sandt"." (Niels Pedersen)

 • Ekstra Bladet

  "'Bamse' vil finde sin Flemming i stort anlagt hyldest til den folkekære musiker, men trods en imponerende indsats fra Anders W. Berthelsen er filmen smækfyldt med klicheer og trivialiteter. Lidt ligesom Bamses egen musik." (René Fredensborg)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Man forlader biografen med en tåre i øjenkrogen og et hjertevarmt smil på sangklare læber." (Nicki Bruun)

 • Information

  "...'Bamse' er en genoprejsning af en folkelun entertainer, der engang fik alle til at synge og danse. Men også en biografisk film om en mand, der sled med en hård far og en traumatisk barndom – og med en 14.-plads i det internationale Melodi Grand Prix." (Ralf Christensen)

 • Jyllands-Posten

  "[...] det er et rørende portræt, der naturligvis er hjulpet på vej af fillmens gode manuskript, men som gestaltet af en mindre fintunet skuespiller ville have klinget af falsk fastelavnsleg." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Når der skal fortælles en menneskelig historie og samtidig kippes med flaget for musikken, er Anders W. Berthelsen den helt rigtige mand til spillejobbet. [...] Bamse er Berthelsens bedste filmrolle i lang tid..." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "Henrik Ruben Genz' portræt af Flemming Bamse Jørgensen med Anders W. Berthelsen i titelrollen viser den folkekære musiker fra en mere alvorlig side, og resultatet er føleri af høj kaliber." (Freja Dam)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Dnevs

Dejlig film om en på alle måder stor personlighed.
Fint tidsbillede, med enkelte klare fejl (især på bilerne)
Kan dog ikke lade være med at tænke på, om det ikke var oplagt at lave historien om Bamse som tv-serie (der er stof nok til det)
Kan anbefales.

Mr. SNAKE.

en smuk film om Bamse Flemming Jørgsen.

utroligt godt lavet, gode skuespillere, filmen viser virkelig op og nedture, og hvor god en kunstner bamse var, og at rejse sig op efter et nederlag i det europæiske melodi grandprix.
troen på det hele nok skal gå.
fanme godt.

Torben

En film om en mand uden skandaler, der har levet et frikadelle liv i en forstad til Aarhus. Er den overhovedet værd at se? 100% ja - også selv om der er lige lovlig meget Århus-dialekt i filmen. Om den skal ses i biografen kan nok diskuteres, men det er en spændende fortælling og jeg lærte da rigtige meget om Bamse, som jeg ikke var klar over. Anders V Bertelsen kan godt gøre plads på Amagerhylden til et hav af priser ved de kommende prisuddelinger. En must see film, men den kan sagtens ses i hjemmebiografen.

Mette

Jeg er helt vild med den

Anneuser/296241

Skøn, rørende biografi. Det bliver lettere at forstå. Sikke en kærlighed den mand var omgivet af i forhold til hans kone. Hun var fantastisk. Godt skuespil hele vejen rundt

Rikkeuser/741963

Man kommer virkelig ind under huden på Bamse og lærer hans rejse at kende i jagten på den musik han brænder for. Virkelig en skøn film som jeg gerne ser igen

Lise-Lotteuser/295871

Stor skuespiller præstation og en film der virkelig går lige i hjertet på os der lyttede til Bamse. Waw

kristian

Bare se den, det er en super film med stærke roller og fed musik.

ninne

Rørende film og Anders Bertelsen spiller fantastisk

Thomas

Anders W Berthelsen gør det simpelthen så godt i rollen. Virkelig en rørende film som klart kan anbefales.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.