Cookie- og Privatlivspolitik

Bait

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
16.07.2020
| |
1 time 29 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Bait
|

Den britiske film 'Bait' handler om den rå, men godhjertede fisker Martin, der ser misfornøjet til, mens hans hjemby, et lille fiskerleje i Cornwall, overrendes af feriegæster fra storbyen. 

Barndomshjemmet med havudsigt er solgt til velstående folk fra London, og hans bror ernærer sig ved at sejle turister rundt i familiens fiskekutter.

Konflikten mellem land og by er tidløs, men i sin form ligner ’Bait’ mest af alt noget fra forgangne tider. Der eksperimenteres på livet løs. Lyden er eftersynkroniseret og klipningen er ekspressiv.

'Bait' har allerede været en sensation på diverse festivaler, hvor den er blevet hyldet som dybt original. Dramaet har stadig en 100% score hos anmelderne på Rotten Tomatoes. 

Dramaet er det nyeste eksempel i en række af sort-hvid film, der får dansk biografpremiere - her iblandt The Lighthouse og Parasite - sort/hvid.

Bemærk: Filmen vises i originalversion på engelsk/cornish med engelske undertekster.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (10 votes)
3.1
3.5

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "... man kan sagtens lave en film uden farver, ligesom man godt kan lave et rockalbum uden bas eller skrive en roman uden at bruge bogstavet K. Det er bare fedest, hvis der er en god grund til det. Den grund er lidt svær at få øje på i 'Bait' ..." (Thomas Brunstrøm)

  • Politiken

    "... en film af den renhjertede slags, der tager en socialrealistisk historie om et lokal fiskerleje og vikler den ind i et formmæssigt elegant net, der løfter den op til stilistisk pragtværk og almenmenneskelig genkendelse." (Kristoffer Hegnsvad)

  • Weekendavisen

    "'The Lighthouse' var amerikansk og skulle leve op til så meget. 'Bait' er håndlavet i Ensomme England og har intet, den skal bevise. Soloarbejdet imponerer som i Frelle Petersens sønderjyske 'Onkel' (2019). 'Bait' skylder også Ben Wheatley adskilligt, men filmen er virkelig one of a kind." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Vi følger dagligdagens små og store konflikter mellem den idealistiske fisker Martin, den lokale kro og dens ansatte, og ikke mindst ejerne af et hotel, der lejer værelser ud i vores fiskervens barndomshjem.

Det er ikke verdens mest gribende historie. Filmen skal til gengæld ses for det helt fantastiske kameraarbejde og klipning. Det er en meget ekspressionistisk stil, der lægges for dagen. Og der eksperimenteres med close-ups og lyssætning i en grad, så man bl.a. kommer til at tænke på Carl Th. Dreyers Jeanne d'Arcs Lidelse og død.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.