Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Arriettys hemmelige verden

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
25.12.2011
| |
1 time 34 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Kari-gurashi no Arietti
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning Dansk Tale
|

Animationsfilmen 'Arriettys hemmelige verden' bygger på Mary Nortons klassiker 'Lånerne', og den japanske mesterinstruktør Hayao Miyazaki har både produceret og skrevet manuskriptet.

Arrietty bor under gulvbrædderne i et gammelt hus i Tokyos forstæder. Hun og hendes familie tilhører lilleputfolket 'lånerne', der kun er ca. 10 cm høje, og som lever af at "låne" fornødenheder af menneskene.

Lånerne er dybt afhængige af, at ingen kender til deres eksistens. Men det er svært for Arrietty at holde sig i skjul, så da hun på en af sine ture op i menneskeverdenen møder drengen Sho, forandres hendes liv. For måske er alle mennesker ikke så farlige som umiddelbart antaget?

'Arriettys hemmelige verden' vises med dansk tale og er produceret af Studio Ghibli, der gav os 'Min nabo Totoro', 'Chihiro og heksene' og alle Miyazakis andre herligheder.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (186 votes)
4.9
4

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Jyllands-Posten

  "Det er en varm og enkel historie præget af visuel opfindsomhed, en blød, føjelig streg og smukke, rene farver, koloristisk velovervejet, med en massiv tæthed i billederne, der er fyldt ud til rammerne." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "'Arriettys hemmelige verden' er smukt og yndefuldt fortalt, men også langt mere konventionel end Miyazakis egne projekter (...) Således er 'Arriettys hemmelige verden' en fin og nænsom grundfortælling om også som undermåler at få øjnene op for verden." (Kim Skotte)

 • Berlingske

  "'Arriettys hemmelige verden' er en fryd for både øjet og den barnlige fantasi..." (Louise Kidde Sauntved)

 • Weekendavisen

  "Det er en sød, klar og rørende enkel historie om Arietty og hendes forældre, Pod og Homily, som har boet under gulvet i generationer." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Der ligger sikkert også en del inspiration fra Tommeliden.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.