Cookie- og Privatlivspolitik

Arlette - En historie vi aldrig må glemme

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 10 minutter (ekskl. reklamer og trailers)

Arlette Andersen overlevede som ung jødisk pige et års fangenskab i nazisternes værste udryddelseslejr Auschwitz - og efterfølgende to barske dødsmarcher. Da hun vendte hjem til familien i et befriet Paris i sommeren 1945 var hun kun optaget af én ting - at vende tilbage til et normalt liv.

På trods af tallet 74.853 tatoveret på sin arm lukkede Arlette Andersen ikke op for sine oplevelser som KZ-fange - indtil foråret 1990, hvor hun sagde ja til at fortælle sin historien for første gang. Arlette Andersen følte sig provokeret over politiske kræfter, der påstod, at Holocaust og Auschwitz blot var en detalje i historien.

Det satte hende i gang med at holde foredrag. Det blev til 426 foredrag, inden hun i foråret 2015 måtte stoppe. Komponist Knud Møller har lavet musikken til en film med en mission og et håb om, at det aldrig må ske igen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (22 votes)
4.9
0

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Henrik

En helt igennem stærk film og fortælling og en helt igennem stærk kvinde med historie og oplevelse som skal fortælles men aldrig glemmes

henrik

Fantastisk dokumentar om en af menneskehedens store tragedier. Kun få vidner lever stadig og vi er nødt til at overtage forpligtelsen til at vidne, når de sidste vidner ikke lever længere.

Madsuser/637317

En fantastisk film der kan bruges til undervisning. Var inde og se filmen, hvor man efterfølgende kunne stille spørgsmål til ARLETTE. Må indrømme at det var en hård omgang og er dybt berørt. En fantastisk, stærk kvinde.

Til dem der ikke har læst Pigen fra Auschwitz så gør også dette.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.