Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Apocalypse Now (1979)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
11.11.1969
| |
2 timer 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Apocalypse Now
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning, Særvisning, Særvisning - CIN
|
Coppolas film har for længst fået sit stempel som mesterværk – og står stadig som en af de ultimative film om Vietnam-krigen. Filmen er inspireret af Joseph Conrads roman ‘Heart of Darkness’, men er en meget fri filmatisering. I romanen er vi i Congo i 1890’erne – og sadisterne er de belgiske koloniherrer. Den meget frie brug af forlægget gav da også en del debat, da filmen kom frem – nogle litterater mente, at Coppola havde begået vold mod Conrads bog, mens andre mente, at han på forbilledlig vis havde omsat bogens sorte sjæl til film. Marlon Brando er uforglemmelig som Oberst Kurtz. EVENT Filmen introduceres af filmskribent og manuskriptforfatter Iben Albinus Sabroe tirsdag den 19. februar kl. 17.00.
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (70 votes)
5.3
0

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Simon

Den fortjener alt sin ros.

Benjamin L. Willard (Martin Sheen) får en fortrolig opgave om at opspore og eliminere den sindsyge oberst, ved navn Walter E. Kurtz. Han får et lille mandskab til rådighed, og på rejsen må de lide, men jo længere de kommer, jo værre bliver det.

Hvad kan jeg sige? Fantastisk film om Vietnam-krigen. Jeg så Redux udgaven, som varede 3 timer og 14 minutter. Det er jo en virkelig lang spilletid. Men tiden flyver afsted. Coppola skal have en masse ros, da han giver filmen den effekt, at jo længere vi kommer ind i filmen, jo mere vanvittige bliver karaktererne. Det er pisse godt gået Coppola, han er klart i min top 10 over bedste instruktører nogensinde. Han er sindsygt dygtig, bare at han tør hoppe ud i dette kæmpe projekt. 3 år tog det at klippe den. Var det 16 måneder filmen tog at optage? Ligegyldigt hvad er det sindsygt.

Filmen vil nok være den bedste krigsfilm nogensinde. Den overgår f.eks. Saving Private Ryan, da Apocalypse Now viser hvordan de her vi følger bliver mere og mere vanvittige.

Meget vigtig film, se den dog hvis du ikke har set den, også selvom at den er lang.

Simon

At det er pisse ringe at der ikke er flere der har ratet og anmeldt filmen. Den er fantastisk, og den fortjener klart en plads på Kino's liste.

Og vi ved jo godt hvorfor den ikke der. Det er pga. den dumme regl om, at film skal have 50 stemmer før den kan komme på listen. Der er så mange film som fortjener at være der, og denne er en af dem.

Nikolaj

Efter hans to mesterværker Godfather 1-2 går Coppola videre med at lave dyster fortællinger, den her er nok den mest dystre af dem alle. Man formår at gøre selv os, som ser filmen bims i hovedet. ikke fordi den er dårlig, men pga. af stemningen, lyden og det langsomme tempo. Coppola viser suverænt hvad krig gør mod folk, for denne film er ikke en krigsfilm som Saving private Ryan. Nærmere mere et signal på hvor forfærdelig Vietnam krigen var, og at Amerikanerne faktisk godt kan dumme sig.

Modig film men også genial.

the enduser/1029158

S. Rico

Fantastisk stemning. Fantastisk lyd og musik. Og sikke en historie man får serveret. En rejse gennem junglen af en anden verden. Og bemærk at det ikke er Sheen, men Robert Duvall (i en sjælden usympatisk rolle) der har det berømte citat om napalm.

Wayne

know... ;-)

Jeg ved ikke om jeg vil sige usympatisk - snarere ramt af krigens vanvid.

Wayne

Troværdigt indblik og stemningsbillede af en krig og dens ofre. Stor præstatin af Martin Sheen. Jeg elsker lugten af Napalm om morgenen.

Nogenuser/12232

Der er mange der siger af det er verdens bedste film noglesinde.
Og hør nogle af de her anmelders
"filmhistorisk perle" "en mesters værk og et mesterværk... er blevet endnu bedre" og jeg kan ikke blive mere enig med dem, for hele filmmen er bare et mesterværk, og kan næsten ikke blive bedre. det er også i denne film det kendte citat " I love the smell of napalm in the morning" som er super kendt og også super fedt, det hele gør af filmen bare skal have seks stjerner og hvis man kunne skulle den have syv stjerner, for den er fantastisk og giver et helt vild billider og meget af tænke over.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.