Cookie- og Privatlivspolitik

Angels' Share

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
06.06.2013
| |
1 time 41 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Angels' Share
|

I komedie-dramaet 'Angels' Share' sværger ballademageren Robbie på, at hans kommende søn aldrig nogensinde skal opleve den hårde opvækst, som han selv har fået.

Robbie er med nød og næppe sluppet for en fængselsdom, men han bliver idømt samfundstjeneste og møder i den forbindelse Rhino, Albert og Mo, som har de samme problemer med at finde arbejde pga. deres kriminelle baggrund.

Under socialarbejderen Harrys beskyttelse, og sammen med sine nye venner, vækkes Robbies skjulte talent for whiskysmagning - og med det en mulig vej ud af social deroute.

Ken Loach er ekspert i at balancere socialrealisme og humor med film som 'Riff-Raff' (1991) og 'Looking for Eric' (2009), og i 'Angels' Share' kombinerer han igen de to svært forenelige størrelser i en historie, der potentielt kan gøre for skotsk whisky, hvad 'Sideways' (2004) gjorde for californisk vin.

Loachs nye film dystede om Guldpalmen i Cannes sidste år, og instruktøren modtog selv juryens pris på filmfestivalen.

'Angels' Share' er med i Biografklub Danmark.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (239 votes)
4.3
4.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... til trods for sin bund af dybt realistisk tragedie, en boblende og bundcharmerende komedie fortalt med varme..." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Det er let at kalde 'Angel's Share' en af instruktørens mindre film, men det er en kunst at skære en komedie med den sociale forankring, den ro og det diskrete lune, som Loach formår." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Komedieformen skygger indimellem for troværdigheden, men kan man leve med den præmis, er man i godt og underholdende selskab her. En yderst sympatisk bagatel med en stærk feelgood-faktor." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Det er en tiltalende lille film, der vil mennesker det godt og samtidig har sans for deres dumheder og de jammerlige betingelser, samfundet byder sine unge lømler." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "De herlige replikker og den socialrealistiske side af dramaet er perfekt eksekveret, og skildringen af Robbie og Leoni som nybagte forældre med problemer til op over begge ører, er en indkapslet perle." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "... nutidens svar på en gammeldags folkekomedie. Den har lune, lethed, spænding, flair – og er i øvrigt også en skarp kritik af systemet, der skaber den katastrofale komik." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Marie-Louise

film

Jeff

This film just isn’t funny. I don’t remember laughing once. It’s a Loach film, so social realism, check, but where was the drama (seeing as there were no laughs). I kept waiting for the film to get going, as well as waiting for the laughs, and it just didn’t. I thought the heist might speed things up a bit and get a few laughs, but that was just as boring as the rest of it. The performances weren’t bad, but still nothing to write home about.

Grevenuser/945740

Fantastisk film. Både underholdende og alvorlig.

Loneuser/480176

Skøn og typisk Ken Loach film. Altid stærke sociale emner som er bundet sammen af en samling humoristiske perler.

Marilyn

Det her var noget af en små genial præstation fra Skotland. sad og var underholdt hele filmen igennem. Kan varmt anbefales for folk der trænger til en happyending film ud over det sædvanlige:-)

Marta

Kan ikke huske hvornår jeg sidst så en film, der er så varm, kærlig og morsom. En ren fornøjelse!

Kimuser/770313

Hyggelig film med en lidt svag opstart

Per

Man sidder og ærger sig over, at man ikke kan lide whisky. For der får man virkelig lyst til af denne feelgood- og der-er-altid-en-hjertevarm-munter-løsning-på-scociale-problemer-film.

Anja Lykke

En livsbekræftende film, der rummer både humor, varme og en barskhed, som rammer endnu hårdere når man tænker på, at Paul Brannigan, der leverer en solid præstation som Robbie, selv kommer fra et belastet miljø.
En virkelig god film og et must-see for alle dem, som elsker Ken Loach, Skotland og ikke mindst whisky...

Tanya

Skuespillet var fuint, og humoren fungerede sommetider, men hele oplevelsen var pist væk da jeg trådte ud af biografen!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.