Cookie- og Privatlivspolitik

Ajami

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
18.08.2011
| |
2 timer 4 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ajami
|

I 'Ajami' bor den følsomme 13-årige Nasri i Jaffas lukkede lokalsamfund Ajami. Han skildrer den hårde hverdag omkring ham gennem tegningerne i sin dagbog.

Da Nasris onkel en dag er så dum at såre et fremstående klanmedlem, bliver hele deres familie mål for hævnen, og Nasris storebror Omar planlægger at begå en forbrydelse, der skal skaffe de penge, som burde kunne løse familiens problemer.

Binj stammer fra en palæstinensisk familie i Jaffa, men han drømmer om en fremtid sammen med sin jødiske kæreste. Han bliver tvunget til at se sin situation fra en ny side, da hans bror bliver mistænkt for mordet på en jøde.

Malek er en palæstinensisk teenager, der kommer fra en af Vestbreddens flygtningelejre. Han sniger sig ind i Israel for at finde arbejde og tjene penge til en operation, der vil redde hans mors liv. Her møder han Omar og Binj, hvis situation er mere desperat end nogensinde før.

Dando, en jødisk politimand, er en del af den vedvarende kamp for at beskytte hans lille land fra ”den arabiske fjende”. Han er den stolte far til en lille pige, som han elsker, og siden hans bror, der er soldat, forsvandt, er hans liv blevet en del mere kompliceret.

'Ajami' var i 2010 nomineret til en Oscar for Bedste udenlandske film.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (28 votes)
4.4
4.5

Skuespillere

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "... en stærk fortælling om vigtigheden af at kommunikere og finde et fælles sprog - både konkret og medmenneskeligt." (Jacob Wendt Jensen)

  • Politiken

    "... en kompleks film, der konsekvent insisterer på, at enhver sandhed har flere sider." (Sophie Engberg Sonne)

  • Weekendavisen

    "Den højspændte film er på én gang sympatisk og meget gemacht. Flere sidehistorier forstyrrer, og diverse tilløb til perspektivering drukner i instruktørernes ønske om også at skabe et sejt genrestykke. Det er lidt som at se palæstinensisk version af 'Pusher 2'. Kun kærlighedsscenerne står tilbage med ægte besværgende intensitet." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Leifuser/482740

En film som taler til de bedre sider i mennesket. Intelligent følsom film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.