Cookie- og Privatlivspolitik

Ai Weiwei: Never Sorry

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
30.08.2012
| |
1 time 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ai Weiwei: Never Sorry
|

Dokumentarfilmen 'Ai Weiwei: Never Sorry' er et portræt af kunstneren og aktivisten Ai Weiwei. Den er instrueret af den kinesiske journalist Alison Klayman, der i årene mellem 2008 og 2010 fik hidtil uset adgang til manden.

Filmen foregår i Kina - et land, hvor befolkningen har meget begrænsede rettigheder, og aktivister holdes nede med vold - hvor Ai forsøger at trænge igennem den regeringens mur af kontrol. Det sker via ambitiøs kunst og politiske provokationer. Men hvem er Ai Weiwei egentlig?

 

Han blev født i 1957 og er opvokset i en arbejdslejr, da hans far blev sat i tvangsarbejde på grund af sine digte. Selvom den unge Ai blev uddannet på filmskolen i Peking (nu Beijing), var det kunst i alle dens former, der optog ham. Efter et ophold i USA vendte han hjem til Kina, nu med ny kunstnerisk gennemslagskraft gemt i ærmet.

'Ai Weiwei: Never Sorry' følger hans kunstneriske udfoldelser (fra forberedelsen til de store udstillinger), ser nærmere på inspirationen til hans kunst og kommer helt tæt på hans privatliv.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (4 votes)
3.3
4.3

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Ekstra Bladet

    "... ligner i sin bundtradionelle dokumentariske form ... mere en række sammenflikkede YouTube-sekvenser end et gennemarbejdet værk. Men på trods af disse indvendinger er 'Ai Weiwei: Never Sorry' et fascinerende portræt af en kunstner..." (Henrik Queitsch)

  • Jyllands-Posten

    "... en drøm af en dokumentarfilm. Fordi den fortæller en mikrohistorie om manden, der så samtidig bliver en makrohistorie om frihed. Og fordi den vækker den døsige tilskuer og indgyder mod og lyst til at handle." (Nanna Frank Rasmussen)

  • Politiken

    "... et rystende, men takket være hovedpersonens handlekraft et opmuntrende dokument fra nutidens Kina." (Dorte Hygum Sørensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.