Cookie- og Privatlivspolitik

Afskedsfesten

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en varm og rolig grundstemning, men indeholder enkelte let dramatiske scener, og flere scener med triste eller tyngede mennesker. I én scene ses en forpint ældre mand, der græder, mens hans snakker, i en anden scene skændes to mænd, og den ene skubbes med ansigtet ind i forruden på en bil. I en tredje scene finder en mandlig hovedperson en kvinde liggende livløs i en seng, og man ser hende efterfølgende ligge i en ambulance med iltmaske på. Da fortællingen grundlæggende er varm og rolig, og da man ikke ser mennesker komme til skade, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
09.07.2015
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Mita Tova
|

'Afskedsfesten' handler om en gruppe plejehjemsbeboere i Jerusalem, der er kede af at se deres bofæller lide unødigt i den sidste tid.

Så da ægteparret Levana og Yehezkels gode ven, Max, ligger for døden og hospitalet mod hans vilje nægter at slutte behandlingen, griber de til handling og bygger en dødshjælpmaskine. 

Rygterne om maskinens fortræffeligheder spredes med lynets hast og snart står de ældre i kø for at få hjælp til at sige farvel til livet. Nu står Levana og Yehezkel i et følsomt dilemma - for hvem skal egentlig bestemme over liv og død?

Den israelske 'Afskedsfesten' er en munter film om aktiv dødhjælp. Den sorte komedie har modtaget flotte internationale anmeldelser og vandt desuden publikumsprisen på Venedig Filmfestival.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (14 votes)
4.4
3.5

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Filmen er med sikkerhed lavet af et godt hjerte, men den swinger ikke, når det gælder filmsproget." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Morsomt og dybt bevægende, og man skal nok være lavet af et specialt stof, hvis man forlader biografen uden hverken at have klukket af grin eller tørret et par påtrængende tårer væk fra øjenkrogen." (Birgitte Lorentzen)

 • Jyllands-Posten

  "[...] et afmægtigt forsøg i en humoristisk genre, den ikke magter." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "[...] en fin lille hjælp til at tænke forsonende - og fornøjet - om døden." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "Den tager ikke stilling, men hylder livet (lige) før døden og er trods den lette tone formet af samme modne taknemmelighed som Bille Augusts 'Stille hjerte' (2014), der også kredsede om ønsket om den sidste selvbestemmelse." (Asker Hedegaard Boye)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
mokkasineuser/627738

et emne - der efter min mening - burde få meget mere opmærksomhed.

Segoyuser/116755

En alvorlig film om at vælge døden til eller fra, men sandelig humor med indover, en skøn scene med 3 nøgne mennesker for at glæde en anden person, den får velfortjente 4 stjerner.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.