Cookie- og Privatlivspolitik

Advocate - Arabian - Event

11.11.1969
| | | |
Versioner: se alle
Særvisning, Særvisning
|
Automatic text: 
???????Den israelske advokat Lea Tsemel har i flere årtier forsvaret terrorsigtede palæstinensere: hun har kæmpet med sit eget retssystem og var som ung aktivist helt oppe på barrikaderne. Det store etiske spørgsmål er, hvordan vi beskytter vores medborgere uanset etnicitet, social baggrund, sprog, køn, politisk overbevisning.

Lea Tsemel er en kontroversiel offentlig figur. Hendes karisma og intellekt overgår de flestes – og ’Advocate’ er et dokumentarportræt i verdensklasse. Der er ikke ét sekund i filmen, hvor man læner sig tilbage og afspænder musklerne. I ’Advocate’ er vi med inde i retssalen, vi møder hendes klienter og den ene uretfærdighed efter den anden.

Lea Tsemel forventer at tabe, hver gang hun træder ind i en retssal, og det siger mindre om hendes evner som advokat end om, hvilke konservative kræfter hun er oppe imod. Særligt sagen om den 13-årige palæstinensiske dreng, der er anklaget for et knivangreb, bliver en større historie om godt og ondt. Naturligvis får vi også indblik i Tsemels privatliv – og her vil de fleste karrieremennesker nikke genkendende. At ofre sig for et projekt tager af livet.

Lea Tsemels arbejde fortjener opmærksomhed, ligesom dokumentaren allerede har fået sit internationale gennembrud.
VURDÉR SELV FILMEN: 
Ingen stemmer endnu
0
0
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.