Cookie- og Privatlivspolitik

Abepigerne

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
23.02.2012
| |
1 time 23 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Apflickorna
|

Filmen 'Abepigerne' er en svensk film om ungdom, kontrol, spirende seksualitet og ambitioner.

Emma (Mathilda Paradeiser) er den nye pige, der begynder på rideskolen, som domineres af den konkurrencelystne Cassandra (Linda Molin), der er holdets anfører.

Efter at have set hinanden an, opstår der et venskab og en tiltrækning, der både bringer de to piger sammen, og samtidig gør dem til rivaler.

Cassandra forsøger at gå et skridt videre i deres forhold, men Emma tøver, idet Cassandra har udløst en opvågnen (og en frygt for tab af kontrol) i hende, som hun i virkeligheden ikke havde ønsket.

Hendes konfliktfyldte følelser får kun yderligere næring, da hun ikke bliver udtaget på holdet.

Instruktør Lisa Aschan er uddannet på Den Danske Filmskole, og 'Abepigerne' er hendes spillefilmsdebut.

Filmen modtog en special mention-pris på Berlins filmfestival i 2011, og på festivalen i Göteborg fik den to priser, bl.a. kritikerprisen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (5 votes)
3.4
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Pigerne må være valgt på grund af deres ansigter frem for deres talent for skuespil. Indramningen af billederne og stemningen i dem er helt uden temperament og gearskifter." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "Samtlige roller er usædvanlig skarpt og intenst spillet - eller rettere: underspillet. ... Et must, hvis du er filmelsker. Også selv om det er længe siden, du var teenager." (Kirstine Krefeld)

 • Jyllands-Posten

  "Aschan bliver måske til tider lidt bastant i sin symbolik, og den benhårde skildring af pigelivet er voldsomt kost, men overordnet er 'Abepigerne' en både vellykket og vellavet film..." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... en tvivlsom fornøjelse med stof til fordøjelse... en næsten klinisk film. men den uklare afhandling mellem symbolik og realisme er den skæve sprække, der holder fortællingen og filmen åben for fortolkning." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

dog uden den store forløsning - kedeligt og klinisk.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.