Cookie- og Privatlivspolitik

007: A View to a Kill (u/text)

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 11 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
A View to a Kill
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

Den efterhånden 57-årige Roger Moore tog en sidste tur i Bond-manegen med “A View to a Kill”, seriens 14. film, hvor turen går til Paris, Island og San Francisco.

Oscarvinderen Christopher Walken lyser op som den psykopatiske industrifyrste Max Zorin, der vil tilrane sig verdensmonopolet på mikrochips (jep, vi er i firserne). Sangeren og modellen Grace Jones vakte opsigt som Zorins håndlanger, May Day, mens Tanya Roberts i rollen som geologen Stacey præsterer at blive overrumplet af et kæmpe luftskib, der nærmer sig bagfra …

Læg mærke til Dolph Lundgren, der filmdebuterer i et kort glimt som KGB-vagt, og Fiona Fullerton som russisk agent i boblebad med Bond. Den scene var oprindelig skrevet til Barbara Bach, der skulle have gentaget sin rolle som XXX fra “The Spy Who Loved Me”. Popgruppen Duran Duran skrev titelsangen, som ramte tidens toneklang på kornet og nåede toppen af hitlisterne.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (24 votes)
4.2
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

En af Roger morre bedste film som James Bond, en god afslutning på Bond fra hans side.

Rasmus

Den anden bedste Bond film efter Goldfinger

CINEMANDRUP

Et Syn der er værd at dræbe for lyder lovende for en Bond film og med sådan en titel er der uden tvivl guf for øjnene over flotte landskaber/scenarier mm. Vi er nu nået til Roger Mores sidste optræden som agent 007, hvilket også må siges at være iorden, eftersom manden har givet sit fuldendte bidrag til Bond universet og i den grad sat sit præg på denne helt særlige karakter. Dette er A View To A Kill.

Åbningsscenen åbner smukt i snefyldte bjergområder hvor vi får en meget hurtig introduktion af agent 003 i et noget frossen tilstand. Det fører automatisk til en hæsblæsende action åbning som skal have stor ros, med et enkelt lille MEN proppet ind: Hvorfor og atter hvorfor skal der lige spilles Beach Boys under en action fyldt jagt åbningsscene bare fordi han snowboarder/surfer. Men det er dejligt at åbningsscenen har en relevans for resten af filmen også.

Så kommer der endelig en god Bond temasang med Duran og A View To A Kill. Den passer helt perfekt til filmen og er så absolut en sang man husker.

Jeg følte, at plottet startede noget sløvt ud med hestevæddeløb, steroidindsprøjtninger og microchips. Ret hurtigt møder vi vores Bad Guy spillet af selveste Christopher Walken, som gør det koldblodigt godt og meget karismatisk som han altid gør. Han har så følgeskab af hans bodyguard/håndlanger, May Day, spillet af Grace Jones, som virker ret så badass agtig hele filmen igennem. Plottet bliver dog større som filmen skrider frem og så gælder det ellers om at begrave San Francisco Valley i vandmaser for at dominerer markedet for udvikling af disse microchips. Historien skrider langsomt frem og det føles lidt kedeligt undervejs, men der er selvfølgelig proppet nogle gode momenter ind hist og her.

Filmen rummer nogle flotte ikoniske scener i form af jagten i Eiffel Tårnet i Paris, jagten i brandbilen og ikke mindst den noget flamberende elevator scene. Derudover har vi den smukke scene ved Golden Gate Bridge med luftballonen og en hængende Bond.

Filmen har noget ret solid action i sine jagter, men de egentlige kampscener bærer desværre præg af at Roger Moore også er ved at være lidt slidt, men han har dog stadig og altid sin charme og karisma som intet fejler. At få en luftballon til at være en del af en action scene er svært, men det lykkes faktisk ret godt for instruktøren at gøre dette. Derudover lever Christopher Walken i den grad op til skurkens mantra om at han er psykopat, hvilket massakren i Minen tydeligt viser.

Filmen har også nogle scener, hvor jeg følte at min karakter for filmen trak lidt ned. For det første så åbningsscenen, hvor der pludselig spilles Beach Boys, hvilket som også i foregående film pludselig gør at Bond bliver til at parodi og charmen forsvinder ved agenten, hvilket ikke må ske. Derudover føltes historien en smule tom/kedelig undervejs og jeg savnede noget traditionel Bond – f.eks hvor blev Bond bilen af? En af mine største kritik punkter er ungmøen, som hele tiden kommer i problemer. Jeg har det helt fint med at hun skal reddes, men kors hvor mange gange skal det lige gøres i en film. Hun føltes som en konstant belastning, hvor hun ikke bidrog med noget som helst udover at skrige, råbe JAMES og ikke kunne gøre sig nyttig på nogen måde end at blive fanget konstant og hele tiden skulle reddes. Det er første gang at en Bond babe virker irriterende på mig i en Bond film, men det er hovedsageligt fordi hun ikke bidrager med noget end at skabe større problemer for Bond.

Filmen er i al sin helhed en ganske fin Bond film og eftersom det er Roger Moores sidste er det næsten helt sørgeligt. Filmen har sine stærke og svage sider, men hovedsageligt er det en overraskende Bond film, som starter lidt sløvt ud med sit plot og så får den ellers fat senere hen. En godkendelse herfra og hyldest skal lyde til Roger Moore for alle hans Bond film, for han havde i den grad den helt rette attitude. Nyd udsigten og det drabelige syn i: A View To A Kill

Nikolaj

Det er godt nok ved, at det nærmest er pinligt at se på. Filmen er næsten kun til 1 stjerne efter min mening, handlingen er tynd, skurken gange 2 flopper. Dårlige dialoger. Det kan godt være, at man synes Never say never again var en parodi på James Bond, men undskyld mig så lige, hvad er så det her????
Filmen har et plus og det er igen en faktisk rigtig god åbnings-scene igen på ski, heraf efter bliver det bare desværre ikke så kønt efter min mening.

Bond

Den sidste film med Roger Moore er også den dårligste
med ham som Bond. Historien er kedelig og det er lige
som om at nu er Moore altså blevet for gamle til at være
Bond.

S. Rico

Efter Octopussy havde jeg ingen forventninger til den gamle Moore i endnu en Bond film. Men den er ikke så dårlig. Måske er det på grund af de klassiske scener i Paris. Og vi har også et par spændende skurke spillet af Grace Jones og ikke mindst Christopher Walken, som altid er meget karismatisk.

Wayne

Moores sidste. Eifel tårnet, Golden gate og Grace Jones. Moore fik en sidste tur som Bond, og det var tydeligt at han var slidt op. Masser af action, bla med brandbil trækker op.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.