Cookie- og Privatlivspolitik

A Time to Kill (1996)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 29 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
A Time to Kill
|

Joel Schumachers retssagsdrama 'A Time to Kill' var bl.a. med til at lancere karrieren for Matthew McConaughey, der spiller den unge sydstatssagfører Jake Brigance, der tager sit livs værste sag.

En sort mand står anklaget for et mord, han uden tvivl har begået. I et anfald af raseri skød og dræbte han de to mænd, der voldtog og mishandlede hans lille datter. De to mænd var hvide og havde tilmed forbindelser til Ku Klux Klan, men kan Brigance få en skyldig mand frikendt på baggrund af den umenneskelige handling, ofrene har begået?

Snart er Brigance på dybt vand og selv truet på livet.

I 'A Time to Kill' får McConaughey selskab af Sandra Bullock, Donald Sutherland, Kiefer Sutherland og Samuel L. Jackson, mens filmen bygger på John Grishams bestseller fra 1989.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (17 votes)
5.1
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Er denne film alt for politisk korrekt, og er Sandra bullocks karakter irrelevant? Ja og nej. Den her en happy ending, typisk Hollywood i den periode. Og Sandra Bullocks karakter skaber ikke meget. Men alligevel føler jeg tit i moderne film, at man ikke laver en happy ending på en film, hvor den fortjener det. Spoilers: Jeg aner ikke, hvordan man kan få Samuel L Jacksons karakter til ikke at få en straf, det var et koldblodigt mord. Men at den slutter godt, gør noget til verdenshistorien, får uanset om sorte eller hvide mennesker opfatter hindanden i den virkelige verden, så skal vi begge behandles ordentligt, og få samme straf. Samuel L Jacksons karakter burde dømmes, men igen, hvem vil ikke forsøge på eller, ihvertfald tænke på hævn, hvis ens datter blev voldtaget? Om det er muligt er jo spørgsmålet, men i den her situation ved man, at de hvide vil få alt for let straf. Filmen har en filmisk korrekt slutning, i virkeligheden stadig, men ikke i samme niveau. Sandra Bullocks karakter er ikke vigtig, men det giver godt indblik på vores hovedperson, som næsten er utro, og selv ser mørke i et anden perspektiv. Han er ikke perfekt, og det er Samuel L Jacksons karakter hellere ikke, vi er det samme type menneske, men vi ser bare anderledes ud. Og det synes jeg, at filmen gør rigtigt godt. Selv Joel Schumacher, som ikke er nogen eminent instruktør. Dramaet i filmen er flot udført, og han burde få mere anerkendelse for en film som denne. Filmen får 5 stjerner herfra!

Wayne

Matthew McConaughey, Sandra Bullock og Samuel L. Jackson er alle med i denne glimrende thriller om en ung sagfører oppe mod stærke racistiske kræfter, da han skal forsvare en sort som har skudt to hvide - efter at de har voldtaget en 10 årig pige.
Stærkt drama af ellers udskældte Joel Schumacher (Batman & Robin) - som dog har lavet andre gode film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.