Cookie- og Privatlivspolitik

A Stray - Somalisk Film

|

SOMALISKE FILMDAGE I PARADIS!

Den 12. og 13. maj inviterer Gobaad Kulturforening til somaliske film i Øst for
paradis. De udvalgte film giver på hver deres måde en personlig beretning om hvordan det er for somaliere, at leve midt og under den langvarige somaliske borgerkrig. Musik og teater har længe været de dominerende
formidlingsformer om somalisk kultur, folk og traditioner, men via film håber Gobaad Kulturforening, at nye fortællinger kan komme frem i lyset om Somalia og somaliere rundt om i verden.

Begge filmvisninger introduceres af Gobaad. Der vil blive serveret somalisk te og lidt snacks i forbindelse med visningerne.

Om filmen A STRAY:

Adan er blevet hjemløs, efter hans mor har sparket ham ud hjemmefra, og hans venner er trætte af hans stridige facon. Midt i Minneapolis’ somaliske flygtningesamfund forsøger han at fordrive tiden på gader og stræder. En venlig sjæl i den lokale moske tilbyder Adan husly, og inden han ser sig om, har han fået tilbudt et arbejde. Dette ændres dog hurtigt, da han påkører en omstrejfende hund, som han beslutter at tage sig af. Adans nye arbejdsgiver anser hunde for urene, og snart står Adan igen uden arbejde og husly. Men til gengæld har han fået en ny ven til at holde ham selskab i gadelivets
udfordringer og dagligdag. En rolig og sød debutantfortælling om livet i og omkring den somaliske immigrant diaspora i USA. Filmen havde præmiere på South by Southwest Film Festival i 2016.

Om instruktøren:

Musa Syeed - uafhængig filmskaber og forfatter, underviser ved Tribeca Film Institute og adjunkt ved Williams College i
dokumentarfilmsproduktion.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Ingen stemmer endnu
0
0