Cookie- og Privatlivspolitik

A Single Man

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
04.03.2010
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
A Single Man
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

 'A Single Man' foregår i 1962, hvor hele verden er optaget af Cuba-krisen og truslen mod verdensfreden.

George Falconer (Colin Firth), en 52-årig universitetsprofessor, har svært nok ved bare at overskue sit eget liv, da hans elskede partner Jim (Matthew Goode) dør. Desuden bliver han forfulgt af en af sine elever.

Veninden Charley (Julianne Moore) hjælper George, men hun har sine egne problemer at slås med.

'A Single Man' er en dramatisk og følelsesladet rejse gennem en dag i Georges liv og en romantisk fortælling om afbrudt kærlighed, om ensomhed, og om vigtigheden af at opdage og værdsætte livets små øjeblikke, som kan lede til nye muligheder.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (513 votes)
4.9
4.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "A Single Man« bærer vidnesbyrd om, at Guccis kreative direktør 1994-2004, Tom Ford, ikke alene har overført sin berømmede æstetiske sans til filmmediet, men også kan fortælle i billeder." (Iben Albinus Sabroe) ()

 • BT

  "'A Single Man' er stilsikker og en fryd for øjet" (Birgitte Grue) ()

 • Ekstra Bladet

  "'A Single Man' er en god anledning til at gå i biografen – i dag." (Kirstine Krefeld) ()

 • Jyllands-Posten

  "'A Single Man'” handler om tab og sorg og om at lade sig enten drukne i den eller at gribe et græsstrå på bredden og hive sig op til overfladen igen. I sin essens en smuk historie om kærlighed og om at finde mening i en tilsyneladende meningsløs tid." (Nanna Frank Rasmussen) ()

 • Politiken

  "Dybt rørende og ekstremt præcist spillet af Colin Firth, der har fortjent alle de hædersbeviser, han er nomineret til." (Sophie Engberg Sonne) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Ja, akademiet turde vel ikke give ham en Oscar for denne, de lider jo lidt af homofobi. Heldigvis fik han den så fortjent, for Kongens store tale, året efter.

Fantastisk film, men sin hel egen tone og musik - og med herligt 60'er stil. Gennemført.

Katja

Åh, sikken en fantastisk film Tom Ford har skabt!

Heldigvis havde jeg for en gang skyld ikke læst hvad filmen handlede om - udover homoseksualitet - så jeg sad ikke og forventede ting og sager, hvilket gjorde oplevelsen endnu bedre.

Hold nu op en smuk og æstetisk nydelse det var!

Jeg føler virkelig med George over tabet af hans elskede og når det gør ondt på ham, gør det ondt på mig!

Colin Firth beviser virkelig sit værd som skuespiller i denne rolle!

Er vild med lokationerne, set-designet, farverne, tøjet, ja selv brillerne - det heler fungerer og ku' ikke være bedre valgt!

Jeff

Just beautiful! A fantastic film all around. Colin Firth is perfect!

Julieuser/397515

Denne film er fantastisk god. Filmen bæres af en smuk fortælling, af fremragende skuespilpræstationer og en smuk visuel fremvisning.

Lise Stryhn

Nydelse! Både på grund af billederne, skuespillet og historien.

Annaliseuser/480707

Den var værd at se

Merete

Det trængte jeg virkelig til. En film der faktisk er så ægte og ligetil at de følelser og oplevelser der foregår i filmen, uden problemer går direkte ind i krop og sjæl. Det visuelle og det audiotive er et kunstværk i sig selv. Uden at bedømme hver enkelt skuespiller, vil jeg sige at harmonien dem imellem er helstøbt! Der må have siddet et sant geni og castet disse skuespiller til mesterværket her.

Sarabiuser/10288

En unik film i den forstand, den måde den er blevet lavet. En film jeg normalt ikke vil blive tiltrukket af, men jeg havde en god oplevelse. Colin Firth absolut fortjent sin Oscar-nominering.

Movie-fanatic

Denne film hører pr automatik IKKE til den slags film jeg MÅ ind og se!

Den blev anbefalet af en ven, og den indfriede (langt over forventning!)
alt jeg havde turde håbe på!

FØRST og fremmest: det er IKKE en action-film!!!!! Dernæst er det BESTEMT ikke en "bøsse-film", selvom den er hypet sådan frem!!!!!!!!!!!

JO han ER homo, i filmen....OG????? Get over it! Det gør altså IKKE filmen til en sødsuppe klam affærer!!!

Her er ganske enkelt tale om en "kunst-film", der i højere grad fremstår som et uendeligt smukt maleri, med mening, end en egentlig spillefilm!

Colin Firth, som ER en habil skuespiller, der desværre ALT for ofte ses i (i MINE øjne!) underlødige og overfladiske mainstream "spild af liv"-film!
Her leverer han nok det ypperste, vi har set ham udfører endnu!

Julian Moore, har jo FOR LÆNGST vist at hun elsker "skæve" roller, og har "nosser" nok til at overtage (Hannibal Lector, slutningen) til at turde OVERTAGE en STOR stjernes rolle (Jodie Foster!) og afleverer et SUVERENT stk arbejde! her afleverer hun (endnu!) et smukt stk håndværk, som denne dame KONSTANT gør!

Filmen HAR et buskab, MÅSKE ikke de tydligste og klarerste budskaber.....men de er der! Se filmen som et smukt helstøbt maleri, og nyd det I FULDE drag!: )

En RIGTIG cool "søndags-film"....når den engang kommer på DVD! En smuk og helstøbt oplevelse i biffen!

Amareis

Jeg er ingen af delene og derfor kunne jeg nyde filmen. Ser man bort fra homofesten så er det faktisk en solid historie der sætter tankerne igang. Homo emnet forstæker bare opmærksomheden og hæver den fra en middelmådig kærligheds historie til en provokerende og intens film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.