Cookie- og Privatlivspolitik

A Prayer Before Dawn

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
13.06.2019
| |
1 time 56 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
A Prayer Before Dawn
|

Actionfilmen 'A Prayer Before Dawn' handler om den unge brite Billy Moore. Han har støvet sanseløst rundt i Bangkoks natteliv nogle år, da han havner bag tremmer, knaldet for narkohandel. I det berygtede thailandske Klong Prem-fængsel, hvor tatoveringerne sidder lige så tæt som svedperlerne, må han genopfinde sig selv, og vejen til en plads i hierarkiet for Billy, der som ung var en habil bokser, er oplagt. Han lærer sig thai-boksning.

Filmen knurrer som et indre vilddyr, drypper af sved og dirrer hypnotisk i sine ekspressive passager, hvor den franske instruktør Jean-Stéphane Sauvaires nærbilleder af kroppe i bevægelse bliver til kunst a la landsmanden Claire Denis’ ’Beau travail’.

Grundstrukturen i filmen mimer mangen en sportsfilm – det er underhunden, der skal vinde respekt i et fjendsk miljø – men den udfolder sig på en måde, som er blevet sammenlignet med alt fra Nicolas Winding Refns stiliserede Only God Forgives, Alan Parkers klassiker Midnight Express og en kultgenrefilm som Kickboxer

Tidligere har Sauvaire fået bifald for børnesoldaterfilmen ’Johnny Mad Dog’, men her viser han, at han kan gå både Cannes- og Hollywood-vejen. Filmen er baseret på virkelige begivenheder.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (8 votes)
4.1
4.5

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Instruktør, fotograf, klipper og lyddesigner forener deres respektive håndværk til et kraftfuldt filmisk følelsesudsagn om desperation, aggression, maskulinitetsforfald og overlevelsesinstinkter." (Nanna Frank Rasmussen)

  • Politiken

    "... man [kan] aldrig slappe af under Sauvaires filmatisering, som man kan kalde 'Midnight Express' på metamfetamin og koffein med alt, hvad det indebærer af rus og hovedpine." (Joakim Grundahl)

  • Weekendavisen

    "... i gode boksefilm er der altid en mand, som rejser sig op og får klarhed. Det sker med stor æstetisk konsekvens og fysisk troværdighed i 'A Prayer Before Dawn'." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Super ubehagelig og intens film, der får The Shawshank Redemption til at ligne Paradise Hotel. Hvis filmen var obligatorisk at se i alle flyvninger mod Thailand, så ville alle forsøg på narkosmugling i landet sandsynligvis stoppe lige med det samme. Det må være Helvedet på Jorden for en udlænding at komme i Bangkoks ekstremt beskidte, fugtige og voldelige fængsel, hvor de stuves sammen som burhøns.

Filmen er fantastisk god til at skildre miljøet i fængslet. Til gengæld halter det lidt med historiefortællingen. Der er meget lidt dialog, hvilket er naturligt på grund af sprogbarrieren. Men det har den sideeffekt, at det er svært at komme ind under huden på hovedpersonen. Og hans vej gennem fængslets hierarki bliver meget underfortalt.

Johann

Vanvittig film! Bestemt ikke for alle, men jeg kunne nu ret god lide den.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.