Cookie- og Privatlivspolitik

A Nightmare on Elm Street

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
15.07.2010
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
A Nightmare on Elm Street
|

Velkommen til dit største mareridt. I 'A Nightmare on Elm Street' er Freddy Krueger tilbage.

Hver gang Nancy, Kris, Quentin, Jesse og Dean falder i søvn, er der en mand med vansiret ansigt og en hånd med syle spidse knive som fingre, der terroriserer dem.

De mareridtsplagede teenagere finder ud af, at de alle deler den samme drøm, en der bliver pludselig til virkelighed, da først Dean og derefter Kris dør en grufuld død.

Da det de oplever i deres drømme manifesterer sig i virkeligheden, lever de unge med en konstant frygt for at falde i søvn og må nu tage kampen op med dræberen fra deres mareridt.

'A Nightmare on Elm Street' er en genindspilning af Wes Cravens gyser fra 1984.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (289 votes)
4.7
2.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Jackie Earle Haley er en acceptabel arvtager til Robert Englund, men stemningen er monoton, handlingen renset for humor og gysene oldgamle. Det eneste virkelig uhyggelige ved filmen er tanken om, at den måske kun er begyndelsen på remakes af hele Freddy Krueger-serien." (Iben Albinus Sabroe) ()

 • Ekstra Bladet

  "Problemet er, at der ikke er meget kød på de unge karakterer... En lille håndfuld mareridtsscenerier er heldigvis omtrent lige så opfindsomme, som de er ondskabsfulde. Men fæle Freddy har fortjent bedre." (Peter Albrechtsen) ()

 • Jyllands-Posten

  "Vær klædt på til en omgang hurtigt udløste bombastiske hop i sædet frem for en intens frydefuld angstpirring, der for alvor fik de febrilske svedperler til at pible frem dengang i 1984." (Frederikke Lett) ()

 • Politiken

  "... ren genbrugssplatter." (Søren Vinterberg) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Star

den er ikke så god men de orginale er gode

Kåre

en rigtig fed film hvor man fik en masse chok

FilmFaxuser/1051580

Det er igen tid til at tage en tur til teenagerne fra Elm Street´s drømme/mareridt. Endnu en remake af den klassiske splatterfilm er klar, men er den nu det hver at se, nu hvor vi har været igennem en del film? Ja, det er den! Filmen lykkedes på flere forskellige og afgørende punkter. Først og fremmest er filmen uhyggelig så længe den varer, og samtidig ganske intens. Dette skyldes bl.a. det fint afstemt manuskript. En anden og væsentlig del af filmens styrke er skuespillerne, jeg sad endda og troede på den situation de befandt sig i, og sad på den måde og bed negle nærmest under hele filmen. Ligeledes spiller lyddesignet også en afgørende rolle og det sammen med de mange smukke og mørklagte locations. Filmen er vellykket som en respektfuld hyldest til den gamle filmserie. Det er en nyfortolkning på det oprindelige forsæts præmisser. Især den første runde af mord er underholdene og ganske godt skruet sammen. Genindspilningen af 'A Nightmare on Elm Street' blev på denne måde bedre end frygtet, og fungerer tilnærmelsesvis upåklageligt som suspense og neglebidende horror, dog med sine små lufthuller og en til tider anelse fraværende logik - det både til filmens fordel og bagdel. Der hvor filmen desværre mister en del af sin kvalitet, er på plottet. Som i mange genindspilninger før den, forsøger man at give en plausibel forklaring på blodsudgydelserne. Men jeg må indrømme at jeg blev godt underholdt så længe filmen varede. 'A Nightmare on Elm Street' får fire stjerner!

- Skrevet af: Emanuel

Andreas

God prequel til de gamle A nightmare on Elm street film.
Den er hverken mere eller mindre uhyggelig end hvad man kan forvente (hvis man har set de gamle), og fedt at man får et godt indblik i Fred Krueger's liv!
Nogle af tingene der gør, at den her film ikke når helt på højde med de gamle (trods at de er helt tilbage fra 80'erne-90'erne) er for det første: Freddy synes jeg er dårligt lavet! Han ser meget bedre og mere skræmmende ud i de gamle end i den her prequel!
For det andet: De gør et fint forsøg på, at give Freddy nogle gode ordspil, som vi kender det fra de gamle, men det halter lidt.. På det punkt synes jeg også bedre om de gamle.
Men alt i alt en hel fin film, som bare ikke helt lever op til de gamle. (desværre!)

AufVideoSehen

Jackie Earle Haley er nogenlunde i rollen. Men så er der heller ikke noget nyt at komme efter. De unge er ligegyldige typer uden noget som helst udtryk af nogen art. Det er pænt svært ikke selv at falde i søvn, når alle går rundt i søvne på antidepressiv medicin igennem filmen stort set upåvirkede bortset fra når de skriger som slagtesvin. Set upet er klodset og det er ikke engang underholdende st gætte på hvem der næste gang skal under kniven. Filmen er på mange måder et mareridt, men i denne sammenhæng og fødekæde er det ikke bestemt ikke noget positivt, når nu Nightmare er så mislykket. Hvil i fred Freddy!

Thit

I starten er den rimelig kedelig, men til sidst sidder man på kanten af sædet, og holder vejret!

Tribute

Uhyggelig, skræmmende, fed og spændende, det er alle de midler denne film indeholder. Jeg er virkelig imponeret over denne nye version af 'A Nightmare on Elm Street.' Den var virkelig skræmmende og fed så, jeg kunne ikke undgå at både skrige og sige Wow under vært minut i filmen. Den er helt vildt godt lavet, jeg har aldrig set en gyser film som denne her før. Men desværre sad jeg og blev lidt forviret under det meste af tiden i filmen, jeg havde jo ikke fået at vide hvorfor det var han kommer efter dem (der skal jo altid være en grund til sædan noget), og da scenen endelig kom var der kun det halve af filmens varighed tilbage, det var lidt skuffende.
Men ellers sad jeg og bed nøgle under næsten hele filmen og fik ikke spidst en eneste popcorn. Syggt lavet gyser som holder på sin handling og tilsætter flere blodige scener.
Godt Lavet, Kan Anbefales.

Jeppe Emiel ;)

Den var lidt forvirrerne men jeg var også ret træt...sjovt?
jeg kunne godt li' den hvis han ikke var så nasty!
I like!

Tribute

Den var rigtig uhyggelig men nå man skal se historien om hvordan det skete, tog nu lidt langtid om at blive vidst.
Jeg sked totalt under filmen, jeg skal være glad for at jeg ikke så den i biffen eller alene. Jeg kunne ikke helt falde i søvn den dag men noget jeg kan sige er at den ellers var alt for nice, der var masser af fede Chok, seje Splatter scene og masser af SKRIG.

Selvom at det her er den tredje gyser film jeg har set må jeg nok sige at det er den skræmeste film som går direkte ind på første pladsen.
Se den ikke vis du har dit liv kært.

Nannauser/648565

Jeg synes faktisk, at den var langt bedre, end jeg havde forventet. Jeg skal helt sikkert have den på dvd :-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.