Cookie- og Privatlivspolitik

A Late Quartet

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en alvorlig og eftertænksom stemning. Den indeholder en del scener med mennesker der skændes og græder. Et par af disse scener udvikler sig voldsomt. I en scene slås en mand i gulvet. I en anden bliver en ung pige slået i ansigtet af sin mor. Det vurderes at scener som disse vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
19.12.2013
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
A Late Quartet
|

I filmen 'A Late Quartet'  har Robert de sidste 25 år spillet violin i en klassisk stryger-kvartet. Hans kone Juliette er også del af kvartetten, og hun må dagligt høre sin mand klage over solisten Daniel.

Da kvartettens overhoved, cellisten Peter, diagnosticeres med Parkinsons syge og derfor beslutter at trække sig tilbage, antændes et væld af uforudsete følelser hos gruppens resterende, musikalske egoer. Intern konkurrence ser nu ud til at kunne splitte en kvartet, der ironisk nok er kendt for at mestre Beethovens strygerkvartet No. 14, opus 131, som skal spilles uden stop og uden hensyn til livets strabadser.

Med Christopher Walken, Philip Seymour Hoffman, Mark Ivanir og Catherine Keener i de bærende roller får nogle af Hollywoods dygtigste karakterskuespillere lov til at stjæle rampelyset som excentriske musikere med en dagsorden, der ikke kun handler om Beethoven.

Skuespillerne har tilsammen otte Oscar-nomineringer på cv’et og både Hoffman og Walken har vundet den gyldne statuette for henholdsvis ’Capote’ (2005) og ’The Deer Hunter’ (1978).

Instruktøren Yaron Zilberman har tidligere lavet dokumentarfilm, men debuterermed ’A Late Quartet’ indenfor fiktionsgenren.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (36 votes)
4.6
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] en seriøs, velspillet, rørende og eksistentielt vigtig film for voksne, der i disse år er begyndt at gå mere i biografen." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Lige under overfladen lurer skæve toner som jalousi og sorg. Men balancen holdes perfekt. Og med ord, toner og billeder gør 'The Late Quartet' dig til et lidt bedre menneske." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "[...] lavmælt newyorker-drama om venskab og ægteskab. Dens store styrke er et godt castet ensemble af karakterskuespillere." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "[...] en kultiveret og intelligent historie for voksne mennesker." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "[...] en ret vidunderlig oplevelse [...]." (Søren Vinterberg)

 • Radio24syv

  "Det er en skøn film, det er simpelthen en perle. Vær ikke nervøs over, at den handler om klassisk musik. Det er ligegyldigt. Den handler simpelthen om, hvad der sker i en gruppe, når et medlem træder ud." (Rikke Rottensten - Femina)

 • Weekendavisen

  "A Late Quartet ville virke preciøs og klichéfuld, hvis ikke snittet var lagt med distance. Walken, Hoffman, Keener og Ivanir er fremragende skuespillere, som hér går i dybden med fine nuancer." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
maiuser/505959

Der var heldigvis noget klassisk musik i filmen,ellers havde den været for kedelig.Almindelig hverdags drama, bare denne gang om en gruppe der spillede sammen, med hver deres problemer. Lidt usandsynlig handling. men godt skuespil, gode skuespillere,hvilket gjorde den var udholdelig at se

Lars

Det var mit indtryk at alle vi der så den i biografen synes det var en smuk og rørende film.
I hvert fald blev alle siddende til slutteksterne var færdige.

Det oplever man sjældent...

Personlig kan jeg forestille mig at nogen vil finde filmen 10 minutter for lang, men det lønner sig at se den færdig!

Birgitteuser/97106

jeg havde ikke så store forventninger til A Late Quartet, da jeg troede, at det blot var endnu en amerikanisering af en europæisk film, i dette tilfælde "Kvartetten" (Quartet).
Men A Late Quartet er ikke en sød feel-good-film, den har helt anderledes dybde og mange forskellige temaer (sygdom, aldring, parforhold, venskaber, m.m.), der hver især behandles nuanceret og seriøst.
En overraskende vidunderlig film.

Jeppe

A Late Quartet er lidt for overfladisk, hvor fokusset desværre ligger det helt forkerte sted. Det eneste der løfter filmen op på et nogenlunde gennemsnitligt niveau, der rummer noget dybde, er selve skuespillerne og især Peters sygdom. Derfor, Bravo for skuespillet, men selve handlingen er en ommer.

Læs flere anmeldelser på http://filmpuls.dk/category/filmanmeldelser/

Dan

Jeg behøver ikke mere omtale for at sige: Det er en film jeg helt sikkert skal ind og se - og jeg glæder mig!

Miss Hearts

Der kan bestemt være en overraksende god oplevelse gemt her

IWannaBeSedateduser/184940

I USA har den i øvrigt været ude på retail siden februar. Absolut seværdig, men hvor er det sløvt at vi først får den i biografen mere end et halvt år efter retail er tilgængelig, og ovenikøbet mere end et år efter den havde biografpremiere i USA mm.

http://www.amazon.co.uk/Late-Quartet-Blu-ray-Christopher-Walken/dp/B00C7...

Wayne

meget anderledes end hvad man ellers ser. Og Christopher Walken og Philip Seymour Hoffman er altid værd at se.

Der kan være en oplevelse gemt her.

Miss Hearts

der kan være en overraksende god oplevelse gemt her

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.