Cookie- og Privatlivspolitik

A Hologram for the King

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en rolig og let grundstemning. Den indeholder enkelte scener med småskænderi og konflikt, og i én scene ses nogle mænd, som slås let og skubber hinanden rundt. I en anden scene får hovedpersonen et ildebefindende i sin seng, og man ser i nærbillede, at han får åndenød og bliver lettere angst. I en tredje scene, som foregår på et hospital, skal hovedpersonen opereres, og man ser, at der skæres i hans ryg. Da fortællingen ellers er varm og rolig, vurderes det, at filmen kun kan virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
19.05.2016
| |
1 time 38 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
A Hologram for the King
|

Komedie-dramaet 'A Hologram for the King' handler om forretningsmanden Alan Clay, der ikke har haft stor succes.

Hans karriere hænger i en tynd tråd, og for at genvinde de penge han har tabt, rejser han til Saudi Arabien, hvor han skal sælge en idé til en velhavende monark.

Landets anderledes skikke og bureaukratiske regler er dog noget af en omvæltning for Clay, men med hjælp fra en vittig taxachauffør og en smuk kvindelig læge finder han sit fodfæste.

Den fallerede forretningsmand spilles af Tom Hanks, og på rollelisten ses bla. danske Sidse Babett Knudsen, der også spiller sammen med Hanks i den tredje Dan Brown-filmatisering Inferno

'A Hologram for the King' er instrueret af Tom Tykwer og baseret på Dave Eggers bestseller af samme navn. Tykwer og Hanks har tidligere arbejdet sammen på filmen Cloud Atlas fra 2012. (copyright: kino.dk)

 

 

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (24 votes)
4.4
2.7

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "'Jeg har mistet grebet' siger Alan et sted. Det samme kan siges om 'A Hologram for the King'." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

  • BT

    "... filmen giver et meget godt indblik i en lukket verden med social kontrol, et andet tempo og andre skikke." (Michael Lind)

  • Jyllands-Posten

    "Problemet med den film er, at det ikke er til sige, hvad det er for en: Den har satiriske elementer, er lidt af en komedie, lidt af en farce, lidt af en kærlighedshistorie – på dybt vand." (Johs. H. Christensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
FilmFyr

Grund idéen til filmen er egentlig ganske okay, men det er udførelsen den er helt galt med.
Strukturen og fortællerstilen er forvirrende skruet sammen, og der bliver bragt masser af sidehistorier på banen som ikke bliver brugt til særligt meget eller egentlig konkluderet.
Jeg prøvede virkelig at holde mig engageret, men når filmen ikke engang selv ved hvad den vil eller prøve på noget spændende, så giver man også selv op på et tidspunkt.

Tom Hanks spiller desværre også halv kedeligt, men det er også svært at skulle spille spændende skuespil når man ikke har meget at arbejde med.
Det eneste lyspunkt er Omar Elba som chaufføren Yousef, som formåede at bringe charme ind i de scener han medvirkede i.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.