Cookie- og Privatlivspolitik

A Good Day to Die Hard

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
14.02.2013
| |
1 time 37 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
A Good Day to Die Hard
|

I 'A Good Day to Die Hard' er Bruce Willis tilbage i sin mest ikoniske rolle som John McClane - storbybetjenten, der gang på gang og med attituden i behold bekæmper ubehagelige terrorister og griske forbryderbander. Denne gang rejser McClane til Moskva for at besøge sin søn Jack (Jai Courtney).

Jack er gået i sin faders fodspor som ordenshåndhæver, men derudover har de to et mildest talt anstrengt forhold. Da McClane - som sædvanlig ganske ufrivilligt - rodes ind i et større atomvåben-kup og får den russiske underverden på nakken, opdager far og søn dog, at deres forskellige metoder gør dem ustoppelige sammen.

Det er femte gang, Bruce Willis spiller én af filmhistoriens mest elskede og mest citerede action-helte, men det er første gang, vi oplever den ærkeamerikanske McClane på decideret udebane.

De fire første Die Hard-film (1988-2007) har tilsammen indspillet over 1,5 milliarder dollars på verdensplan, og instruktøren af 'A Good Day to Die Hard', John Moore, har tidligere stået bag actionfilm som 'Behind Enemy Lines' (2001) og 'Max Payne' (2008).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1029 votes)
3.8
2.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Jyllands-Posten

  "'Die Hard' har i højeste grad nået pensionsalderen. Ærgerligt, at man ikke kunne lade den forblive en succes uden at forsøge at spinde utidig guld på fordums storhed." (Katrine Sommer Boysen)

 • Ekstra Bladet

  "Det ville klæde McClane at gå på pension nu, selv om det allerede er lidt for sent at gøre det med værdigheden i behold. Og, nej, sønnike behøver ikke fortsætte forretningen, tak." (Henrik Queitsch)

 • Berlingske

  "Det er, som om både Bruce Willis og resten af holdet er så overbeviste om hele konceptets status, at de ikke behøver gøre sig umage." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... nu er det her selvfølgelig hverken Ibsen eller Bergman. Vi går ikke i biffen og ser 'Die Hard' for at blive klogere og mere følsomme. Det her er action og underholdning." (Henning Høeg)

 • Politiken

  "... ren skæg og ballade, men desværre ikke på nogen særlig overbevisende måde..." (Sophie Engberg Sonne)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Bjarke

Hvis der er nogen film, der har været med til at definere action-genren, så er det "Die Hard" fra 1988. Filmen blev da også så populær, at hele fire film har fulgt den. At gøre sådan en film til en serie fungerer ikke altid, hvilket "Taken"-filmene har vist, men "Die Hard"-serien skulle vise sig at blive ret god. Og jeg beundrer serien for, hvordan den med samme opskrift og uden de store variationer har kunnet lave den ene gode film efter den anden (eller dvs. gode film i forhold til action-genren). Men så kom "A Good Day to Die Hard", en film der har fået mig til at reflektere over, om serien ikke skulle tage at stoppe. Filmen følger endnu engang samme opskrift, men selve udførelsen er så elendig og hjerteløs, at det hele falder til jorden.

John McClane rejser til Rusland for at hjælpe sin søn, der er anklaget for mord. Så langt, så godt. Det ligner udgangspunktet for de andre film: McClane har problemer med sin familie, hvilket så træder i baggrunden for et action-plot for så at blive løst undervejs, så familien til sidst er sammen igen. Men igen: Det fungerer bare SLET ikke her.

For det første er stilen utrolig dårligt sat sammen. Af en eller anden grund har man valgt at give filmen en hånholdt stil, hvilket slet ikke passer med "Die Hard"-universet. Det sprang i øjnene med det samme, og jeg kunne ikke altid distrahere fra det. Derudover bruger filmen flere gange et hurtigt zoom ind på eller ud fra en location, hvilket nok har skullet skabe en dynamisk effekt i forhold til filmens action-momenter, men også dette stak ud.

Så er der humoren. Jeg grinte kun én gang i løbet af filmen. Ikke fordi, der ikke var forsøg på humor, dette faldt også bare til jorden.

Og sidst men ikke mindst er Bruce Willis et problem. Det er først ved denne film, det er gået op for mig, hvor meget seriens kvalitet rent faktisk har hvilet på ham. Mens de andre skuespillere hverken spiller dårligere eller bedre end andre skuespillere i seriens tidligere film, så virker Willis godt nok som om, han slet, SLET ikke gider denne film.

Så vi har altså at gøre med en film, der forsøger at følge samme opskrift som de tidligere film i serien. Men når humoren er væk, stilen elendig og Willis' skuespil åndsforladt, sidder vi tilbage med noget elendigt lort, for at sige det mildt. Jeg ville have givet filmen én stjerne, men så kom jeg i tanke om, at jeg gav Michael Manns "Blackhat" (2015) to stjerner, og så måtte denne her film jo også få det.

Cathrine

Jeg syntes efterhånden folk bliver mere og mere kritiske når det kommer til film, og det kommer vel ikke bag på nogle af denne omgangs Die hard også har fået ret hårde anmeldelser fra publikum. Mange mener blandt andet at den er smagsløs, at den på ingen måder kan sammenlignes med de andre film, og at man slet ikke kunne sige at det var en rigtig Die Hard film. Jeg syntes faktisk at filmen var utrolig fed. Bruce Willis var med og det er faktisk det jeg tænker er det vigtigste. Han havde stadigvæk den samme humør, der kunne dog godt mangle lidt flere underholdende scener. Men jeg syntes bestemt ikke kan ikke kan sige at det ikke er en Die hard film, for actionen er der helt bestemt. Man blev virkelig underholdt fra start til slut og det er det der tæller. Starten kunne dog godt være lidt forvirrende hvis man ikke lige havde læst lidt på filmen inden, blandt andet min kæreste forstod ikke et pap, før 10 min. inde i filmen, men det er også okay. Det hele giver mening til sidst!
Som altid var McClanes gode sætning med i filmen “Yippee Ki-Yay Mother-Fucker”, men jeg syntes måske den blev placeret lidt sært. Jeg kan bedst lide når han fyre den af lige inden et kæmpe stort BANG, men der gik altså lidt tid med rolig stemning og så kom der et BANG. Det ville jeg gerne havde flyttet lidt, men den var da heldigvis med. En anden ting er at man godt efterhånden kan se at Bruce Willis ikke er i sine unge dage mere med sine næsten 60 år, han er begyndt at få lidt “grå hår”. Nok også en af grundende til at han ikke havde den helt store talerolle i denne film. Men udover Bruce i den store rolle, så har vi jo også Jack som bliver spillet af Jai Courtney som jeg virkelig sad og savlede over hele filmen igennem. Der er bare et eller andet over hans udseende, haha. Men nok om det, han er en hel fremragende skuespiller, for han havde virkelig det udtryk i øjene, som får os tilskuere til at leve os helt ind det. Han gjorde det rigtig godt som McClanes søn, og man fælder jo næsten en hel tåre i deres “kærlighedsscene”.

Nikolaj

Efter min mening.

Antaeus

Puha, det holdt hårdt at skulle se en så dårlig film. Filmen halter jo på nærmest alt, selve fortællingen, handlingen og timingen er bestemt ikke noget man nyder og replikkerne er elendige og filmen er næmest kedelig da intet fungerer. Actionscener skal i øvrigt støtte handlingen og ikke omvendt - de overgør det så meget at det bliver kedeligt. Den er langt fra fordums stortider.

Daviduser/182575

Meget bedre end Live Free or Pie Hard og næsten lige så god som de andre!

Tina

he he hvis man er til de andre film i serien er denne helt klart en must see

Sofie Kodal

Hmmm..! Det kan du gøre bedre Bruce. Denne film lugter langt væk af nemme penge, og så har man ikke gidet at gøre arbejdet ordenligt. Den er ligeudsagt kedelig. Kedelig handling, kedelige stunts der er latterligt overdrevne.

Håber ikke at de laver flere Die-hard film.

Anjauser/883017

Helt fantastisk film. Det er gang i den og der sker hele tiden noget. Den er værd at se!

søren

.... kort og godt: ... A WASTE OF FUCKIN TIME !!!!!! ....

Dennis Højberguser/204274

Havde forventet lidt mere, men stadig ganske underholdende

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.