Cookie- og Privatlivspolitik

A Ciambra - et hjørne af Italien

Tilladt for børn over 11 år
Filmen veksler mellem en hård, mørk og varm stemning. Tonen og sproget i hovedkarakterens familie er meget rå, og skildringen af specielt børnenes og de unges liv i roma ghettoen er barsk, lovløs og meget dokumentarisk i sit stilsprog. Der er scener med personer i affekt, indbrud, tyverier, politirazziaer og anholdelser, og en gennemgående frygt for at blive taget. Der er en scene med seksuelt indhold, idet hovedkarakteren får et blowjob. Men scenen er relativt kort og ikke udpenslet. Filmen rummer imidlertid også rolige sekvenser, der skildrer venskab og et tæt familiebånd under den hårde overflade. Grundet den gennemgående hårde og barske grundtone vurderes det, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
12.07.2018
| |
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
A Ciambra
|

Filmen 'A Ciambra - et hjørne af Italien' fortæller om roma-folket i den kriseramte syditalienske Calabrien-region og følger 14-årige Pio Amatos' overgang fra pubertet til voksenlivet.

Drengen bor i en ghetto med sin familie, hvor han desperat ønsker at blive voksen og få respekt. Men man skal være varsom med sine ønsker, for da storebroren havner i fængsel, må Pio tage ansvaret for familiens overlevelse i egne hænder.

'A Ciambra - et hjørne af Italien' er et drama om en ung drengs transformation fra barn til voksen, og instruktøren har tidligere arbejdet sammen med hovedrolleindehaveren på dramaet Mediterranea.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (9 votes)
4.5
4.5

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

Relaterede nyheder

4 år siden

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Jonas Carpignano er en fabelagtig instruktør, der portrætterer et samfundsproblem uden at prædike letkøbte løsninger." (Nanna Frank Rasmussen)

  • Politiken

    "Det er en stærk coming of age-skildring [...], alene i billederne af det hæsblæsende, unge romaliv, den unge Pios hektiske faren omkring efter penge og anerkendelse og det helt naturlige drama, der ligger i dét." (Eini Carina)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Ghita

Dette er en seværdig film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.