Cookie- og Privatlivspolitik

A Beautiful Mind (2001)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 15 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
A Beautiful Mind
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

’Et smukt sind’ fortæller historien om det matematiske geni John Nash (Russell Crowe), der tidligt i sin karriere gør en opdagelse, der er så utrolig, at den åbner for international anerkendelse. Men den unge matematiker må på en smertefuld og rystende selvopdagelse med paranoide og desillusionerede episoder, før han efter mange år modtager Nobelprisen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (24 votes)
5
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Russel Crowe spiller en af sine bedste roller, der helt sikkert havde fortjent en Oscar.
Men jeg tror at grund til at han ikke fik den i det år var faktisk fordi, at han fik en Oscar i 2000 med Gladiator.
En god historie, som bare bliver bedre og bedre.

HeleneColor

Har fået at vide at “A Beautiful Mind” er klart en film man bør opleve.
Helt klart bør man se den, efter min mening, da filmen har en helt igennem velspillende Russell Crowe i top klasse. Samtidig opstår der ren filmisk par kemi over Crowe og Connelly når de optræder sammen, og ligeledes er fortællingen hjerteskærende og bærer tårerkanaler af og til.

Det gør mig varm om hjertet at hører komponistens James Horner score i filmen, og på samme tid ville man ønske at han stadig var her i dag.

S. Rico

... havde så meget fortjent en Oscar for denne enestående præstation. Men da han året før fik for Gladiator, så lå det ikke lige i kortene. Et meget meget smukt drama.

Nikolaj

Bare inden filmen begynder bliver James Horners smukke film-score spiller, og så får man en stemning af filmens hovedemne. Livet-Fantasien. Vi alle har dage, hvor vi drager os ind i fantasiens verden. Men vi fleste af os, har kontrol over den. John Nash(Hovedpersonen) har ikke kontrol over den, men spørgsmålet er hvornår han har det. Og hvornår ved vi som seere, hvad der er ægte, og hvad der er fantasi. Det er en interessant film, at lave. Til dels får vi en smuk-tragisk historie at vide, men vi føler i bund og grund det meste af filmen igennem John Nash hoved. Så vi kan selv være i tvivl. På den måde er filmen tankevækkende, og lidt anderledes lavet end så mange andre. Og selvom at den er baseret på virkelig hændelser, så er filmen stadig en film, så man har uden tvivl pyntet på noget af historien, med film fantasy. Men det gør ikke filmen dårligere. James Horners film-score er eminent, en af de bedste vil jeg mene. Russell Crowe er virkelig også fremragende, en af hans bedste optræden endnu. Og ja, jeg vil mene, at det er Ron Howards bedste. Overgår selv Apollo 13 og Rush.

Wayne

i John Nash's hjerne?

4 fortjente Oscars til blandt andet Ron Howard, for denne film hvor vi aldrig er helt sikre på hvad der er fantasi, og ikke.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.