Cookie- og Privatlivspolitik

9 (2009)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 19 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
9
|

Filmen '9' er en postapokalyptisk animationsfilm, produceret af Tim Burton og Timur Bekmambetov (Mørkets Vogtere, Wanted).

'9' fik ikke dansk biografpremiere.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (29 votes)
3.9
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Cathrine

Jeg havde ikke forventet noget af denne film, men alligevel blev jeg lidt overrasket men samtidig og skuffet. Jeg syntes ideen om den verden de lever i og deres udfordringer mm. er rigtig godt, men jeg syntes bare at det er lidt kedeligt med dukkerne, også fordi man slet ikke når at kende dem på en rigtig måde, de er der bare, hvad jeg syntes er rigtig synd.
Igen, jeg syntes at filmen er rigtig godt lavet med effekterne, maskinerne og det hele. Men vi lever i en meget grå og trist verden, jeg mindes ikke at have set noget natur eller andre “glade” farver overhovedet i denne film, og jeg ved ikke om det bare er mig men mit hoved bliver altid så tungt af at se en hel film i brune og kedelige farver. Jeg vil heller ikke sige at det er en børne film for der er nogle scener hvor jeg tænker at det enden er for sørgeligt eller barskt. Sulten er heller ikke noget at råbe hurra for, jeg havde i det mindre troet at den ville havde sluttet godt. Det er ikke en film jeg vil se igen, fordi den heller ikke bringer noget frem i mig. Den sagde jeg absolut ingenting og jeg var meget tæt på bare at slukke for den til sidst. Nu skal det ikke lyde som om at det er en virkelig ringe film, det er det ikke, den har nogle ting med som jeg faktisk er ret vilde med, men generalt er den bare ikke noget for mig. Jeg vil faktisk også lige sige at det er Elijah Wood som lægger stemme til nr 9 i filmen. Hvad jeg faktisk ikke engang kunne høre.

Michael

Det mest interessante ved "9" er, hvad man tror det er, når man ser plakaten. En mærkelig lærredspose-dukke med mekaniske hænder og en pære på en pind går igennem et landskab af ruiner. Det SER interessant ud - og filmen har skam også selv den samme grad af kreativitet. Det er også rart, at man visuelt ikke har været bange for at vise os de mere dystre syn som lig eller robotter, der delvist er bygget med vores skeletter. Måske er det endda derfor, at Tim Burton valgte at producere filmen.

Det er på det tynde grundlag, at jeg betragter filmen som "okay". Alt andet er præget af en alt for genkendelig klichéfyldt historie om dommedag og alt for genkendelige arketyper. Det er ikke en særlig underholdende eller udfordrende opgave at gætte, hvad karaktererne vil sige, før det bliver sagt. Det hjælper heller ikke, at stemmeskuespillet er rimeligt uinspirerende, selvom jeg var overrasket over de navne, som man havde fået fat i til projektet. De har genkendelige stemmer, men det er ikke det samme som godt stemmeskuespil. Jeg tror ikke, at de under optagelserne endnu havde fundet ud af, hvordan man udtrykker sig med stemmen på en måde, så resten af kroppen bliver unødvendig. Som det lyder nu, så virker det aldrig rigtig som om, at de bekymrer sig for det de taler om. Med undtagelse af enkelte lig og skeletter, så er det her desværre ikke det friske pust i, som mange nok har forventet.

AufVideoSehen

Sød lille film. Nærmest poetisk. Om små skabninger med store udfordringer om liv og død. Nok lidt for dyster i sit formsprog til børn. Men for voksne der kan lide en magisk fortælling i dukkestørrelse er dette virkelig god historiefortælling

Frank

God film

Wayne

Mærkelig film, med en mystisk handling. Men animationen er noget af det bedste der er lavet.

Jeff

I’m not sure. I liked it, but it left me feeling empty.

Tbone

Har haft muligheden for at se filmen, og det er rigtigt ærgeligt at den ikke får dansk premiere.. Flot lavet, Godt univers & god historie, både for store - og små..

Det må være en OM'er at den ikke kommer i biffen.

Martinuser/285384

Her har jeg siddet glædet mig som en naiv poptøs-jomfru med backstagepass til en Nik & Jay koncert.

Ved ikke om jeg skal anmelde filmen med 6 stjerner (har ikke set den men tror den er alle stjernerne værd) eller anmelde nyheden med 1 stjerne, da det da er den mest TÅBELIGE beslutning siden ... siden... øøøhhh... Adolf Hitler.

VI VIL SE DEN PÅ STORSKÆRM!!!! Hvem er med mig!?

Alexanderuser/26514

Se så at få den film til Danmark! NU!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.