Cookie- og Privatlivspolitik

7 Years of Lukas Graham

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Dokumentarfilmen er grundlæggende roligt fortalt, men indeholder også enkelte klip eller passager med trist og konfliktfyldt stemning. I klip ses en ung mand grædende sørge over sin fars død. I et andet klip ses en konflikt mellem politi og andre personer på Christiania. Idet disse klip spiller en mindre rolle i en overordnet positiv fortælling, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under syv år.

Se mere på medierådet.dk
05.11.2020
| |
1 time 18 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
7 Years of Lukas Graham
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|
7 Years of Lukas Graham film plakat

'7 Years of Lukas Graham' er en dokumentarfilm, der følger bandet Lukas Graham over en periode på 7 år. Der er nok ikke en person i Danmark, der aldrig har hørt om bandet eller nogle af deres hits, så som 'Drunk in the Morning', 'Mama Said' eller '7 Years'.

Lukas Graham er i dag nemlig et legitimt verdenfænomen, der med '7 Years' blev det første danske band til at opnå en milliard afspilninger på Spotify og Youtube.

Men i 2013 vidste ingen præcis, hvor stor gruppen af de unge danske drenge ville blive. Der bliver bandet signet af en verdens største pladeselskaber Warner Bros. Records, og instruktør René Sascha Johannsen begynder at følge bandet med et kamera over skulderen.

Vi følger bandet og i særdeleshed den karismatiske frontmand Lukas Forchammer, og hvordan succes rammer dem, i øjeblikket det sker.

I et hudløst ærlig portræt, bliver du taget med om bag scenetæppet, ind på pakkede bandbusser, swimmingpools i Los Angeles og Christianias gader, hvor Lukas deler sine drømme, tvivl og overvejelser.

Alt er nemlig ikke lige nemt, når den unge ambititøse sangskriver bliver katipuleret til toppen af hitlisterne, gigantiske scener verden over og Grammy uddeling. 

At balancere personlig integritet, familieliv og en altomsluttende karriere tager nemlig hårdt på Lukas, og filmen giver et helt unik indblik i hvordan.(copyright:kino.dk)

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (41 votes)
4.5
4

MEDIERNES ANMELDELSER

  • BT

    "... selv om '7 Years of Lukas Graham' mangler en del brikker for at give det fulde billede [...], så er det samtidig en fed, sjov og flere steder kuldegysfremkaldende oplevelse at følge den danske popsensations vej mod verdensherredømmet." (Kristian Dam Nygaard)

  • Jyllands-Posten

    "Halvanden time i hælene på ham er blevet til en utrolig spændende fortælling om forsiden og bagsiden ved en stor og meget pludselig succes." (Jacob Wendt Jensen)

  • Politiken

    "... en film, som Lukas Grahams fans vil elske, fordi de vil føle, de kommer tæt på. Er man udenforstående, vil man med god ret kunne se den som en interessant øjenvidneberetning om et enestående stykke dansk pop. Men som dokumentarfilm er '7 Years' ikke i sig selv nogen jordrystende oplevelse." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Marcus

Jeg var underholdt hele vejen - og virkelig spændende at få lov til at se "behind the scenes" gennem de sidste 7 år. En anbefaling herfra.

Spidermanuser/166287

Fed fed dokumentar som er værd og se

Ghita

Det var en udemærket dokumentar, men jeg ville ønske der havde været noget mere af deres musik.

bambiexplorer

Nu vidste jeg godt, før jeg troppede op i Imperial til gallapremieren på 7 Years of Lukas Graham, at bandets sødsuppepopmusik ikke er min kop te. Men som I også ved, så er jeg, specielt i disse COVID-19-tider, relativt nem at trække af huse, når der er kendte folk, cocktails og lidt stjerneglimmer i farvandet. Så snart jeg trådte ind i Imperial, hvor vi var de 500 tilladte, gik det op får mig, at mindst en tredjedel (+/-) af de fremmødte, var en del af Lukas Grahams entourage. Jeg fornemmede her at temaet for aftenen ville blive ananas i egen juice … en fornemmelse der kom til at holde stik. Efter filmen var der Q&A med Lukas Forchhammer og instruktøren. Jeg sneg mig dog ud af salen efter nogle minutter, thi jeg havde fået ananas nok for den dag!

Ikke overraskende handler dokumentaren om bandets syv første år. Deres kamp for at få udgivet deres første single, som ifølge Warner Bros., som de havde signet op med, skulle være den helt rigtige sang, mens bandet tilsyneladende opholdt sig mere eller mindre konstant i LA og hyggede sig gevaldigt. Nogle, i starten små koncerter, over there, hvor de var meget generøse med deres tid, efter koncerterne, hvor publikum fik mulighed både for at tage selfies og få autografer, blev der også tid til. Det helt store tema i filmen er dog Lukas Forchhammers fars alt for tidlige død, han blev kun 61 år.

7 YEARS OF LUKAS GRAHAM – ANANAS I EGEN JUICE …
Der er vel nærmest tale om en selvbiografisk dokumentarfilm? Og det kan jo godt blive lidt … nej meget … kedeligt at se på i længden. Intet farligt, ingen kritik, ingen kratten i overfladen … det er der sgu ikke meget ved. Omkring halvvejs i den syvårsperiode (2013 – 2020) som filmen omhandler, får Lukas Forchhammer et sammenbrud af en art. Det kommer mens hans kone er gravid og gør at han må aflyse en igangværende turné. Der var lagt i ovnen til at denne skelsættenede begivenhed, som vistnok var relateret til faderens alt død, skulle være en central del af filmen. Men det er overstået på 2 ½ minut … og så er vi videre til barnets fødsel og turnéerne!

CAST & CREW
Bandets medlemmer spiller vel bare sig selv, og det gør de vel egentlig okay … så det kan jeg ikke rigtigt have nogen mening om :)

René Sascha Johannsen som er instruktøren bag filmen, har på magisk vis formået at smække en film sammen, som, hvis man er fan af Lukas Graham, nok vil synes er noget nær et mesterværk, som formår at sætte ord på ens tanker og bekymringer. Hvis man, som jeg, ikke er til sødsuppegenren, er det ret så svært at finde den store pose med superlativerne frem, når denne omgang doku-reklame-ananas skal beskrives.

BILLEDE & LYD
Soundtracket giver vel næsten sig selv. Men vi får da hørt mindst syv versioner af “7 Years” ;)

Bortset fra at der vist er tale om bestillingsarbejde, så er herlighederne filmet ganske meget lige ud ad landevejen, så de er der ikke så meget at sige til filmarbejdet. Nogle fikse filmiske tricks er ikke anvendt … men derfor kan indholdet jo godt være manipuleret på anden vis. Uanset hvad, har vi ikke med en ny Amy at gøre her!

KONKLUSION – 7 YEARS OF LUKAS GRAHAM
Ifølge produceren (var det vist), som kom med et par bevingede ord før filmen startede, er udlandet meget interesserede i denne film, og hun så frem til at sælge den til det store udland til næste år! Vi får se hvordan det kommer til at gå? Selv om jeg ikke er til genren, må jeg jo medgive at mange unge piger/kvinder/drenge/mænd både i DK og i udlandet, er blevet rørt at bandets sange. Så jeg føler mig pisket til at give 7YoLG to stjerner, selv om det byder mig lidt imod! Filmen kan ses i hele landet fra den 05. november 2020.

blog.nilsbuch.dk

VIVIuser/642309

Fin film, godt spillet.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.