Cookie- og Privatlivspolitik

45 år

Tilladt for alle
Filmen har et roligt forløb, men en intens stemning. Dramatikken ligger således på et psykologisk plan imellem hovedfigurerne. Da filmen ikke indeholder voldsomme billeder, vurderes den ikke at ville kunne virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
08.10.2015
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
45 Years
|
Versioner: se alle
2D, Filmperler, Særvisning, Seniorbio
|

I filmen '45 år' står Kate og Geoff Mercer foran deres 45-års bryllupsdag. Få dage inden festen modtager Geoff et brev, hvis indhold har potentiale til at ændre det sammentømrede ægtepars liv radikalt.

Forberedelserne til festen forløber som sædvanligt, men imens livet går sin vante gang i det lille engelske lokalsamfund, bliver afstanden mellem Kate og Geoff større og større. 

Charlotte Rampling og Tom Courtenay blev begge hædret med sølvbjørne i Berlin for deres præstationer i det britiske drama, der på elegant vis tager parforhold og hemmeligheder op til debat. Det hedder som bekendt "I medgang og modgang", men hvor går grænsen?

'45 år' er instrueret af Andrew Haigh, der stod bag den ligeledes anmelderroste Weekend. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (59 votes)
4.2
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'45 år' er en stærk psykologisk skildring af hvordan et solidt ægteskabs intime rum langsomt bliver kløvet af tvivlen." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "En lille diabolsk perle." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "En afdæmpet, velfortalt og ikke mindst velspillet historie, der satser mere på det indre end det ydre drama." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "...det allerbedste i den velspillede og velkomponerede film er at den understreger hvor kompleks og skrøbelig en størrelse et parforhold og et ægteskab er." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "Så fornemt skuespil er aldrig spildt, og der er sjældent, man i den grad ser ældre menneskers indbyrdes følelsesliv blive taget alvorligt." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det er en stor film med bittesmå udtryk. Trods rynkerne taler den til alle aldre." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Carsten

Jeg havde min to sønner med inde og se denne her film, og de råbte flere gange at filmen var 'nedern' og gik 20 min inde i filmen. Så slem synes jeg faktisk ikke filmen var. Jeg er selv gift, og jeg synes filmen fangede følesen af ægteskab meget godt. Jeg forstod pludselig hvordan det må være, at have været gift i så lang tid som de har, og hele det element tror jeg går hen over hovedet på de yngre mennesker der ser filmen. Der tror jeg at 'Single I New York' eller 'American Pie' måske mere er sagen for dem. Uanset hvad, kunne jeg godt lide '45 år' og jeg er mere end frisk på en 2'er, og forhåbentlig ville mine sønner synes den er mindre 'nedern', men jeg holder ikke vejret.

Nicolaiuser/658189

Hvis dine sønner råber i en biografsal, skal de enten holde sig langt væk fra biografen i fremtiden eller lære at opføre sig ordenligt offentligt i en biograf!

Personligt ser jeg ikke så mange film i biografen som jeg egentlig gerne ville, grundet sådanne opførsler, der ødelægger oplevelsen for andre.

GiwizZeni

Jeg føler med dig. At have to sønner og inviterer dem med i biffen, kun for at opleve at de råber nedsættende udsagn af filmen i en biograf, det er virkelig NO-GO! Det er total dårlig stil både overfor dig og andre i salen. At filmens tema går hen over hovedet på dem, overrasker mig ikke med den opførsel. At udvandre er egentlig også dårlig stil, men hvis det skabte ro i salen er det vel at foretrække.
Godt nok bliver vi alle ældre, men det hænger desværre ikke altid sammen med at man bliver klogere, så jeg tror ikke du skal sætte næsen op efter det - eller en 2'er for den sags skyld. Det er ikke den type film der bliver lavet om til filmfranchise.

Henriette69

Måske han bare sku' lære at lade sine sønner blive hjemme.
Er ikke første gang han herinde beskriver hvordan de opfører sig i biografen, og tydeligvis er de ikke gamle nok til at se de film, han tager dem med til

S. Rico

Glimrende skuespil, men kedelig historie. Hvis det - at man finder ud af ægtemanden for 45 år siden hellere ville have giftet sig med en anden - bliver et kæmpe issue, ja så kan man ikke have mange problemer i sit liv. Frem for at sympatisere med den kvindelige hovedrolle, så sad jeg bare og ønskede, at jeg selv have så simpelt og sorgløs en tilværelse. Jeg ville med glæde give en million kroner for at bytte mit livs udfordringer med 10 x problemerne i 45 Years. Men ok, når man bliver gammel og ikke længere har så meget at gå op i, så kan selv små ting jo komme til at fylde meget i ens hverdag. Havde der været en virklig dramatisk problemstilling, så kunne filmen have været super god, for skuespillet er meget troværdigt og imponerende.

Elsebethuser/212984

Fremragende film. Ja, tempoet er lidt langsomt. Der er langsomme klip og rolig kameraføring, men når man ser den, ved man, at det ikke skal være anderledes . Charlotte Rampling spiller med så meget overbevisning, at man føler med hendes karakter i filmen og man bliver efterladt af hende alene i mørket efter en kort film, som stiller flere spørgsmål end den besvarer, men det gør ikke noget, for så er der også noget at tænke over, i dag, i morgen og om en uge.

Jytte

En bevægende film og på overfladen måske ikke noget særligt, men man finder hurtigt ud af, at der er meget på færde.
Noget af filmens spænding ligger i, at der er så meget man selv skal finde ud af; man er nødt til at følge godt med, og alligevel er der ting bagefter, man ikke helt har fået styr på, og som derfor er op til diskussion med andre.
Filmen er herlig engelsk, smukt fint tegnet landskab, et herligt hus, rodet på den rigtige måde.
Men er der en happy end? Tvivlsomt, dog det kan gå begge veje.
Charlotte Rampling er skøn.

Jytte

En bevægende film og på overfladen måske ikke noget særligt, men man finder hurtigt ud af, at der er meget på færde.
Noget af filmens spænding ligger i, at der er så meget man selv skal finde ud af; man er nødt til at følge godt med, og alligevel er der ting bagefter, man ikke helt har fået styr på, og som derfor er op til diskussion med andre.
Filmen er herlig engelsk, smukt fint tegnet landskab, et herligt hus, rodet på den rigtige måde.
Men er der en happy end? Tvivlsomt, dog det kan gå begge veje.
Charlotte Rampling er skøn.

Stokuser/547889

En meget stille og fin fortæling, hvor fortiden kommer snigende og sætter en kile ind i et ellers fasttømret ægteskab.

Stevenuser/288526

Værste film jeg nogensinde har set. Jeg kan godt lide stille, langsomme, indadvendte og kunstneriske film - men de skal fortælle en historie. De skal være rørende. Man skal kunne mærke skuespillerne. Der skal være noget på hjerte. Denne film havde intet.. Havde lyst til at gå efter 30 min, men tænkte at der måtte ske et eller andet. Men det gjorde der ikke.
Er simpelthen rystet...
(Ville give minus stjerner hvis det var muligt)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.