Cookie- og Privatlivspolitik

37

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en ildevarslende stemning. Den indeholder voldsomme scener med skænderier og håndgemæng, en kvinde der overfaldes, samt børn der straffes og ydmyges på forskellig vis. Der er en gennemgående stemning af psykisk pres på filmens hovedfigurer. Da den visuelle vold imidlertid er antydningsvis og kortvarig, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
17.11.2016
| |
1 time 25 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
37
|

Dramaet '37' er løst baseret på den sande historie om drabet på amerikanske Kitty Genovese i 1964.

Vi befinder os i en boligblok i New York, hvor 37 mennesker er vidner til, at Kitty bliver stukket ned og voldtaget. Ingen af hendes naboer vælger at gribe ind, og ingen ringer til politiet.

Hvad førte til denne kollektive fralæggelse af ansvar? Hvorfor denne passivitet?

Svaret på disse spørgsmål er op til tilskueren at finde frem til, for den debuterende danske instruktør, Puk Grasten, forsøger ikke at moralisere eller give lette løsninger.

'37' handler om en skamplet på den amerikanske selvforståelse, og der er ingen lette forklaringer på, hvorfor det gik, som det gjorde.

Puk Grasten modtog prisen for Bedste instruktion på filmfestivalen i Moskva, og den er løst baseret på en kortfilm af samme navn, der også er skrevet og produceret af instruktøren. Hun er i øvrigt datter af producenten Regner Grasten. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (21 votes)
3.5
3

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Filmen har sine øjeblikke, men karaktererne er trods et stærkt cast af skuespillere for stereotype ..." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "... trods meget kunstneriske og simple billeder og gode skuespilpræstationer forbliver fortællingen ret banal og aldrig medrivende. Dog beskriver Grasten hverdagsracismen i det jødiske middelklassekvarter på en fine måde." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "'37' har [...] en ganske smittende klaustrofobisk spænding, stemningsfulde billeder og glimrende skuespilpræstationer. Men de mange fragmenterede fortællinger samler sig desværre aldrig til et afgørende hele ..." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... man aldrig et sekund tror på hverken det skildrede miljø eller filmens præmis." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Det er den sociale dynamik, Puk Grasten dykker ned i med sin alarmerende ensemblefilm, der er stykket sammen af en række kammerspil ..." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Marianne

Jeg kender historien, der ligger til grund for filmen, og alligevel var det svært at få øje på en rød tråd i historien eller bare antydningen af flow.

Eneste formildende omstændighed er, at filmen kun varer 85 minutter.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.