Cookie- og Privatlivspolitik

3 ting

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående anspændt stemning. De fleste scener er præget af dialog, hvor mennesker vogter på hinanden. Der er imidlertid også enkelte scener med voldeligt indhold: Skyderier, eksplosioner og personer, som ses dræbt af skud. Da det voldsomme imidlertid er ret kortvarigt og ikke er fremstillet udpenslet, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
18.05.2017
| |
1 time 29 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
3 ting
|
Versioner: se alle
2D, Med danske undertekster, Babybio, Seniorbio
|

I den danske spændingsfilm ’3 ting’ har sprængstofseksperten Mikael været med til at røve 60 mio. kr. fra en værdicentral i Tåstrup.

I forbindelse med røveriet er en hæderkronet politibetjent blevet myrdet, og Mikael er eneste vidne i sagen. Den intelligente forbryder har derfor indgået en studehandel med anklageren, hvor han skal stikke sine medsammensvorne.

Mikael har kun tre krav: At politiets efterretningstjeneste opsporer en kvinde ved navn Camilla, at han får bragt en kasse med minder fra et opbevaringslager til sig, og at han får leveret to butterchickens fra den lokale i Valby. De efterfølgende 24 timer op til retssagen ændrer alt sig for samtlige involverede. 

'3 ting' ligger i grænselandet mellem drama og thriller, og selvom der er tale om en film om hårdkogte kriminelle, luskede røverier og forræderier, er der også blevet plads til lettere, humoristiske indslag.

Instruktøren har tidligere skrevet manuskriptet til Pusher fra 1996. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (471 votes)
3.7
3.5

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[Birgitte Hjort Sørensen] og Coster-Waldau har en god kemi og et elektrisk sammenspil." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... at gøre historien om et dramatisk røveri til et psykologisk kammerspil er et interessant take." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "... det psykologiske spil oser af klaustrofobi og frustrationer, og hvad '3 ting' umiddelbart mangler i ydre spænding kompenserer den så rigeligt for på de indre linjer." (Henrik Queitsch)

 • Politiken

  "Coster-Waldau og Hjort Sørensen ligner mere filmstjerner end hårdkogte typer, men de får en fin pingpong kørende ..." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Manuskriptet er fint som et urværk, og det lykkes virkelig spillerne at skabe intimitet og troværdighed. Det er ingen ringe bedrift." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Fine præstationer af skuespillerne. På film blev den lidt langtrukken og kunne sagtens opføres på et teater, da det meste af handlingen foregår samme sted - og her ville den måske have fungeret bedre i samspil med publikum.

conny

Måske lidt langtrukket, men dygtige skuespillere,så handlingen er ok

Susanne Storm Hansen

Fungerer fint!

anetteuser/46678

Var ret skuffet efter filmen, -fik også et par power naps.
Der var løse ender nok til 3 efterfølgere....
Men må nok alligevel sige at skuespillerne gjorde det udmærket. ;-o

Camie

1. Filmen holder. Også selvom den første halvdel er ret langtrukken. Alligevel sad jeg og var spændt på slutningen. Nu hjælper det så også at den kun er 90 minutter. Længere havde været for meget.

2. Da filmen primært drejer sig om 4-5 personer i et hotelværelse, er det uundgåeligt at det er skuespillerpræstationerne, som skal bære filmen. Det gør de så til gengæld også fint. Især de tre hovedpersoner Nikolaj Coster-Waldau, Birgitte Hjort Sørensen og Lærke Winther.

3. Slutningen er lidt en fesen fornemmelse. Plottet leder tankerne hen på film som ”The Usual Suspects”, men det overraskende plottvist, der arbejdes frem imod til sidst, udebliver desværre og er med til at trække ned.

Filmen falder langt udenfor den genre jeg oftest bevæger mig i. Den eneste grund til at jeg tog i biografen for at se den var at jeg vandt fribilletter her på Kino.dk. Jeg vil dog gerne takke for at jeg fik muligheden for at se den, da den bestemt er seværdig. Man skal dog ikke forvente sig for meget og virkelig være åben for det ukendte. Jeg og fruen var klar på det. Da filmen startede var vi 4 i salen, da den sluttede var vi 2. De andre gik efter en time og var tydeligvis ikke klar til den slags film.

Gitteuser/259725

Havde det ikke været for skuespillerne, var der kun en stjerne fra mig. Dræbende kedelig og langtrukken, hvilket er kendetegnende for de film der er på programmet i Biografklub Danmark.

Moviemaniac.dk

1. Filmen er spændende.

Ja, du læse rigtigt. Dette burde jo være en selvfølgelighed når man ser en såkaldt spændingsfilm. 3 Ting er spændende fordi den er så intens. Den varer kun 90 min. og har hele tiden tilskueren i et stramt greb, fordi det er en spændende historie. Et hotelværelse er rammen for hele historien. Det er teater-kammerspil versus den klassiske svindler-film: Hvem tager røven på hvem. Hvornår og hvordan.

2.Super skarpt manus og sublime skuespilpræstationer.

Ingen spændende historie uden et godt manuskript, (klap på skulderen til instruktør og manus-forfatter, Jens Dahl) velskrevne replikker og gode skuespilpræstationer. Nicolai Coster-Waldau og co. gør det fremragende og Mr. Game Of Thrones er i den grad på hjemmebane igen.

3. Den er dansk.

Ja, det er den sgu, og vi skal da i den grad bakke op om vores egne produktioner, når der endnu engang er én, som kan hamle om med de store udenlandeske produktioner.

Læs flere af mine anmeldelser på mit facebook-site

Poul Wegener

Noget anderledes film med 5 skuespillere og nogle statister, det hele foregår stort set på et hotelværelse. Jeg kommer til at tænke på "The Hateful Eight", som foregik i en hytte, i næsten 3 timer.
Men det psykologiske i den fastholds mig, så ok.

Patrickuser/688547

Filmen er for lang tid om at komme i gang, og formår aldrig rigtigt at inddrage seeren. Skuespillet i sig selv er fint, men lider alligevel under en meget tynd historie.
Filmen efterlader seeren med (for mange) ubesvarede spørgsmål.

Peter

Filmen er lidt langsom til at komme i gang men slutningen gør den værd at se.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.