Cookie- og Privatlivspolitik

1/2 Revolution

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
07.12.2011
| |
1 time 12 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
| |

I dokumentarfilmen '1/2 Revolution' kommer den danske filminstruktør Omar Shargawi til Cairo i januar 2011 for at lave en fortælling om egyptiske gadebørn.

Han kunne ikke have forudset, at der dagen efter ville udbryde revolution. Med kollega og fotograf Karim El Hakim ved sin side, fanger Shargawi de barske realiteter ved revolutionen, ting der sker udenfor de internationale mediers synsfelt, væk fra Tahir-pladsen, ude i sidegaderne, i baggårdene og i folks hjem. De to venner bliver fanget af det hemmelige politi, som vil ødelægge filmmaterialet. Her bliver de tævet og først løsladt, da myndighederne opdager deres internationale pas. Karim og Omar flygter ud af landet med filmens materiale gemt i en barnevogn. Så heldige var det ikke alle, der var...

'1/2 Revolution' er en film om det, som foregår i sidegaderne til Tahir Pladsen under revolutionen - det man ikke har set på tv - med alt hvad dette indebærer, lige fra at vove sig ud om natten for at skaffe mælk til babyer og bleskiftning, mens lyden af maskinpistoler høres lige nede foran hoveddøren - til heftige gadekampe rundt om i byen, hvor også adskillige mennesker er blevet såret eller dræbt lige foran gruppens øjne og kameralinser.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (14 votes)
4.2
4

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Politiken

    "’1/2 Revolution’ er ikke neutral. Kameraet er et våben uden skarpe skud. Filmen er helt ind i sin inderste fiber et engageret partsindlæg." (Kim Skotte)

  • Berlingske

    "Resultatet er fremragende. Stærkt, rystende - men først og fremmest menneskeligt." (Louise Kidde Sauntved)

  • Jyllands-Posten

    "... for forelsket i sit eget projekt, så man allerede midtvejs har fået nok af de filterløse tilkendegivelser, hvilket gør, at filmen med sine kun 72 minutter kommer til at virke underligt lang i spyttet." (Katrine Sommer Boysen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.