Cookie- og Privatlivspolitik

Debat

Start ny debat

Start ny debat

Du skal være logget ind for at skrive debatindlæg

Problemer igen igen igen med jeres trailer

Spørg kino.dk → Problemer igen igen igen med jeres trailer

Ann-Britt
Ann-Britt 8 år siden

Trailer - The Second Best Exotic Marigold Hotel, står der med STORE bogstaver over et billede fra filmen, MEN når man ivrigt trykker på afspil, kommer der en tekst frem, hvor der står at trailerne er fjernet af brugerne??

Hvorfor tjekker I ikke om jeres trailer rent faktisk virker og eller ér dér, på hjemmesiden, INDEN I skriver om, at nu er der kommet en trailer til xx film?
Det er monster irriterende igen og igen at trykke på traileren for så ikke at få noget som helst frem andet end en tåbelig besked, som jeg personligt i hvert fald ikke kan bruge til en levende f..
Øv

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
The Womanuser/8031

Forstår skam godt din skuffelse over at traileren ikke kan afspilles, men nu skal du jo også lige tænke på at Kino.dk-folket ikke har noget at gøre med den YouTube kanal der offentliggjorde traileren, derfor kan de jo ikke vide hvornår og om traileren bliver fjernet af ejeren!
Hvis en trailer ikke virker eller kan afspilles herinde, kan du jo egentligt bare søge på traileren på Youtube, så skulle der gerne komme mere end én trailer til filmen frem på resultaterne!

Kasper Kay

Hej Ann-Britt

Jeg kan sagtens forstå din frustration, men jeg tror, at det er relevant for dig at forstå, hvordan det fungerer med klip og trailere i de fleste tilfælde hér på Kino, så du fremover er opmærksom på, at en video muligvis viser sig ikke at virke.

På YouTube kan man finde et hav af videoer, og det er også hér, at nye trailere og diverse klip fra kommende film bliver lagt ud - en jævnligt anvendt kilde hér på Kino. Videoerne på YouTube kan man indlejre på andre sider; det vil sige, at videoen stadig er lagt op på YouTube, men at man henviser til den på en fuldstændig anden side.

Lad os tage dit eksempel med traileren til The Second Best Exotic Marigold Hotel; hér har Kino fundet traileren på YouTube og indlejret hér på Kino, så man, hvis det virker, ikke skal over på YouTube for at se traileren - man kan nøjes med at trykke afspil og se den direkte på Kino. Vi må gå ud fra, at traileren virkede, da Kino skrev- og lagde nyheden op. Det betyder også, at traileren groft sagt er afhængig af en bruger på YouTube; vælger brugeren at fjerne videoen, så eksisterer den ganske enkelt ikke længere, og indlejringen af videoen hér på Kino vil naturligvis også gå død - for videoen som indlejringen henviser til, er jo blevet slettet og fjernet. Se det var én grund til, at en trailer som den stopper med at virke - der kan være andre grunde. Fx kan rettighedsindehaverne af videoen med tiden finde ud af, at deres materiale (i dette tilfælde: denne trailer) er blevet lagt op af en ukendt privatperson, hvorfor indehaverne (filmselskabet) får fjernet videoen - dette har samme resultat, som hvis YouTube-brugeren selv valgte at slette videoen igen.

For at være lidt mere heldig og sikker på, at en video netop IKKE bliver pludseligt slettet, så den ikke længere virker på alverdens andre hjemmesider, som har valgt at indlejre den, kan man forsøge at finde frem til filmselskabernes egne YouTube-kanaler, hvor de naturligvis har noget mere styr på deres eget materiale - hér vil der højst sandsynligt ikke opstå fnidder med rettigheder og lignende. Men hér sker det også, at en video bliver lagt op, så alle kan se den. Med tiden kan de så rette i nogle indstillinger for den enkelte video på YouTube, så der eksempelvis kan ske følgende; filmselskabet indstiller en video til IKKE at kunne afspilles i andre lande, end hvor videoen er blevet uploadet fra. Når vi snakker film, er "oprindelseslandet" for mange film vi hører om i Danmark altså Amerika - hvorfor en video som kunne afspilles til at starte med, pludseligt ikke kan afspilles længere for os. Der kan også ske det, at de fjerner muligheden for indlejringen på andre sider. Det betyder, at man ikke vil kunne afspille traileren hér på Kino, eller på hvilken som helst anden side, men at man SKAL over på YouTube, hvor videoen oprindeligt er uploadet til, for at se traileren/filmklippet.

Jeg fandt frem til traileren, du skriver om i denne tråd, og den virker ganske rigtigt ikke. Følger man henvisningen hen til YouTube, og oprindelseskilden til videoen, får man at vide, at videoen er blevet slettet. Der kommer endda ikke nogen bruger frem, så det kan tyde på, at en bruger er blevet slettet fra YouTube - og derved også alle dertilhørende videoer.

Og ja, derfor kan det stadig være lidt forvirrende, når en video ikke virker, men hér må vi også være realistiske; Kino bliver drevet af mennesker, og hér er mange, mange nyheder, sider, opslag, artikler, anmeldelser og meget andet, hvor der er indlejret diverse videoer hér og dér og allevegne. At lige præcis den trailer, som du tilfældigvis gerne ville se, desværre ikke virker, er lidt som at opdage en nål i en høstak for dem der driver siden - de kan naturligvis ikke bruge al tid på at tjekke videoer hele tiden.

Man kan groft sagt sige, at når Kino vælger at indlejre videoer fra YouTube (eller andre sider), så er de også fuldstændigt afhængige af, at denne kilde lader videoen være oppe. Hér tænker den skarpe læser sikkert, at Kino bare kunne uploade alle videoer selv, så de ikke ville være afhængige af andre. Det er rigtigt nok, men 1) Rettigheder, rettigheder, rettigheder og 2) Videoer optager meget serverplads, og derfor er indlejring af videoer fra andre sider enormt smart!

Jeg har selv et plugin på min blog som konstant tjekker for døde links - hvilket netop er nyttigt i en sammenhæng som denne. Måske Kino kunne få noget lignende?

Mit forslag er, at næste gang du opdager en "død video," så skriver du en besked til forfatteren af nyheden eller siden, så det kan blive rettet, og så andre i fremtiden ikke støder ind i samme problem.

Jeg håber, at dette var til hjælp. Go' aften.

Mvh.
Kasper

Ann-Britt

Hej igen

Og TAK for hjælpen.
Troede at det var Nordisk Film der fik trailerne tilsendt, ikke at de hentede dem fra youtube. Jeg bruger ikke ret meget den side, andet end til at søge helt specifikke emner, så jeg har aldrig været klar over at de nyeste trailer blev lagt dér.
Der vil jeg så kigge næste gang :)

dippegalantuser/922792

Hvis du højreklikker på en af trailerne her på siden, så vil du kunne vælge at "kopiere videoens webadresse". Gør du det og indsætter du så i adressefeltet ("sæt ind"), så kommer du til kilden for traileren. Det er næsten altid YouTube.

Og her kommer så pointen. Hvis du gør dette, så vil du også næsten altid få andre forslag til trailere for den samme film (ude til højre) - også trailere der ikke er blevet blokeret i bestemte lande.

Stine Teglgaard

Tak for din debattråd. Jeg havde desværre ikke opdaget, at traileren var blevet pillet af, og har selvfølgelig fået lagt en ny op.

Vi er kede af, når det sker, men det foregår således, at vi henter traileren fra de medier, der ikke lægger reklamer ind over.

Derfor er vi nogen gange nødt til at snuppe trailers fra Youtube, og det kan ske en gang imellem, at de bliver pillet af.

Det sker dog sjældent. Men ja det er da irriterende, og vi savner de dage, hvor trailers ikke var klistret til med reklamespots.

MVH Stine
kino.dk

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter