Cookie- og Privatlivspolitik

Debat

Start ny debat

Start ny debat

Du skal være logget ind for at skrive debatindlæg

@Kino - Brugernes top 10?

Spørg kino.dk → @Kino - Brugernes top 10?

Antaeus
Antaeus 8 år siden

Hvordan fungerer "Brugernes Top 10" ?

I andre forum har jeg set at både karakter og antal stemmer tæller (typisk via en given formel). Så for at komme med på listerne skal en film både have høj karakter samt mange stemmer. Det undrer mig at 7. pladsen kan indtages af en film, der har fået kun 37 stemmer.

Det giver mening af antal stemmer også tæller. Folk har større tendens til at stemme på gode film end film de finder knap så gode.

Her er et eksempel fra et bogforum, hvor tegneserien Watchmen ikke har den højeste karakter, men til gengæld har modtaget langt flere stemmer end andre har. Der gives en samlet score og her har den klart højest og indtager derfor 1. pladsen på listen.
http://www.goodreads.com/list/show/1111.Best_Graphic_Novels_and_Comic_Bo...

På imdb og andre steder bruger de andre systemer. Det kunne være spændende at høre hvordan i gør? Personligt synes jeg antal stemmer skal tælle med og at en film med kun 37 stemmer ikke kan ligge på en topliste.

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

og bliver set af mange, betyder ikke automatisk at det er en bedre film.

Ofte ser man at vindere af store filmpriser ikke er noget hit i biograferne - i mange tilfælde på grund af fraværet af kendte skuespillere.

Nogle film er hypet så meget op, at folk går i biffen for at se giraffen - og vender skuffede hjem, bagefter.

Men enig, der skal være en bagatelgrænse - så man ikke kan optage en film i baghaven, og få vennerne til at gå ind og stemme den i top bagefter. Men det er der vel taget højde for?

Jeg synes ikke at bagatelgrænsen skal ligge over de 37 - i tilfældet The Lady, er det måske medvirkende til at andre går ind og ser filmen netop fordi der bliver vurderet i top af anmelderne?

Antaeus

Toplisten handler ikke kun om at den bliver set, men at folk også STEMMER på filmen, stor forskel.

Det giver god mening at antallet af stemmer også tæller (i en snedig udtænkt formel) så man får en samlet score, netop som i det eksempel jeg giver fra en bogforum.

Og imdb havde i hvert fald tidligere en meget avanceret formel til at udregne deres karakterer. Der var endda noget med at de ikke ville fuldstændig ud med den da folk kunne spekulere i at få en film højere på imdb listen.

Wayne, nu skriver du anmelderne. Denne tråd handler om brugernes top 10. Folk kan altid skæve til anmeldernes top 10, hvis de har lyst.

Wayne

Jeg mener selvfølgelig brugerne - men vi anmelder jo også film. Derfor.

Jeg ved at IMDb har en sindrig udregning, som tager højde for hvor mange der har stemt på en film. Derfor er der heller ikke altid overensstemmelse mellem den rating der står på filmens side hos IMDb - og den den den står opført til på top 250.

Den aktuelle liste hos Kino - er kun for aktuelle film.

Det kunne måske være endnu mere spændende at få en All-time liste på Kino.

Det burde da være muligt?

Antaeus

Ja, det ville være fint.
Og jeg mener ikke at mange stemmer nødvendigvis er lig med at man ligger højt på toplisten. Det kunne jo være at stemmerne var meget delte med mange høje karakterer og mange lave karakterer. Jeg kunne fx forestille mig Twillight som et eksempel. En sådan film der har fået mange høje karakterer og samtidig mange lave karakterer kan selvfølgelig ikke ligge i toppen af en topliste.

Wayne

Kino, at vise - om de har ambitioner om at være den vigtigste filmsite i DK. Eller om de først og fremmest et et billetbureau......

Thomas (kino.dk)user/929855

Hej Alle

Vores "Brugernes top 10" liste, er blot beregnet ud fra det gennemsnit af stjerner som filmen har fået.
Der er forskellige måder at gøre det på, og det starter altid en god debat når man tager emnet op.
Ja- man kan godt benytte en formel der tager højde for antal stemmer, men skal det så tælle op eller ned at den har mange stemmer?
Som @wayne nævner, er det jo ikke altid en bedre film, blot fordi den bliver set af flere.
Hvis man tager højde for antal stemmer i en positiv retning, så vil nye film have svært ved at komme med på listen.
IMDB tager højde for flere ting end blot antallet af stemmer, her tages der også højde for "spredningen" af disse stemmer.
Vi har blandt andet valgt denne metode, da det også er den letteste at gennemskue, og håber at det stadig giver et nogenlunde billede af vores varierede brugere på kino.dk.
Vi kigger dog hele tiden på at blive bedre, og det kan være vi ændre på det i fremtiden :-)

Med venlig hilsen

Thomas - kino.dk

Wayne

Fred være med det. Men hvad med at lave en All-time best liste.

Det kunne være spændende at se hvilke film danskere/Kino's medlemmer synes er de bedste film. Det burde kunne lade sig gøre, lige så nemt som med top 10 listen.

Dog vil jeg mene at der skulle være et minimum stemmer på en film, før den kunne være med. Jeg er klar over at der ville gå lidt tid, inden den blev helt fair. Men det kunne give jer et tema til hver uge - hvor en eller flere klassikere kunne blive lagt op til afstemning. Man kunne sætte ekstra skub i det ved et samarbejde med en DVD leverandør, og så kunne man evt. vinde pågældende film - hvis man havde stemt, eller anmeldt filmen.

Thomas (kino.dk)user/929855

Vi har faktisk kig på at lave flere lister.

Vi har snakket om all time top, men muligvis også all time low osv.

Som nævnt kigger vi løbende på dette og lur mig om der ikke dukker nogle lister op i fremtiden :-)

Med venlig hilsen

Thomas - kino.dk

Wayne

Glæder mig til at se det.

Wayne

vil det ikke bare regulere sig selv, så?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter